Moscow Mule – inkiväärin ja limen täydellinen liitto

Uskokaa tai älkää, mutta blogin tähän mennessä ainoa cocktail-resepti Napue Gin & Tonic on ollut vuoden 2017 suosituin resepti – ja se julkaistiin vasta vuoden puolessa välissä. Olen itse enemmän viini-ihminen, mutta arvostan hyvin tehtyjä cocktaileja, jotka eivät ole liian makeita (nirso). Napue Gin & Tonic sopii minulle kuin nenä päähän: hyvää, sopivan kitkerää tonicia, laadukasta giniä, rosmariinia ja karpaloita. Ei mikään karkkipussi lasissa. Toinen cocktail-suosikkini on yhtä raikas Moscow Mule, joka on muuten täydellinen juoma uuden vuoden juhlimiseen. 😉

moscow mule

Moscow Mule (Moskovan muuli) ei liity sen kummemmin Moskovaan tai muuleihin. Internetin ihmeellinen maailma kertoo että Moscow Mule on alkujaan Yhdysvaltalainen cocktail, lähtöisin Manhattanilta ja syntyjään 1940-luvulta. Lisäksi Moscow Mule kuuluisi tarjota kuparimukista, mikäli sellainen on suinkin saatavilla. Tarinat Moscow Mulen ja kuparimukin tarinasta vaihtelevat vähän lähteestä riippuen, mutta yhteistä tarinoille tuntuu olevan varastotavarasta eroon pääseminen niin cocktailin ainesten kuin mukienkin osalta, ja siitä syntyi vahingossa hitti. 😉

moscow mule

Moscow Mule

4 cl vodkaa (esim. Finlandia, Absolut tai Stolichnaya)
2 cl tuoretta, itse puristettua limemehua
10-15 cl ginger alea
Limelohkoja koristeluun

Täytä kupari-/peltimuki tai korkea ja kapea Tom Collins-lasi jääpaloilla. Lisää limemehu ja vodka. Kaada mukiin tai lasiinsen verran ginger alea kuin lasiin mahtuu. Sekoita Moscow Mule kevyesti baarilusikalla tai muulla sopivalla lusikalla tai tikulla. Koristele Moscow Mule limelohkolla ja nauti heti.

Joskus juomaan näkee lisättävän myös tuoretta minttua. Kyllä sekin siihen sopii, mutta minun lähteideni mukaan se ei kuulu alkuperäiseen reseptiin.

Vinkki: Voit päivittää Moscow Mulesi niin sanotusti nextille levelilläe jos teet cocktailisi Finlandia Limeen ja korvaat ginger alen ginger beerillä – esim. Fentimans Ginger Beer on kivan mausteista. 😉 Finlandia Limellä tehtyä Moscow Mulea kutsutaan paikoitellen myös Helsinki Muleksi.

Vinkki: Väkevät alkoholijuomathan ovat gluteenittomia (jos niihin ei ole myöhemmin lisätty gluteenia sisältäviä mausteita), vaikka ne on tehty usein viljasta. Vehnälle erityisen herkille tämä ei kuitenkaan aina riitä, mutta onneksi Stolichnayalla on valikoimissaan nykyään materiaalejaankin myöten gluteeniton vodka, joka on tehty maissista. 😉

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *