Mojito – syystäkin suosittu rommicocktail

Terveiset Kuubasta! Takana on pari päivää Havannassa ja parhaillaan lomailemme poikaystävän kanssa saaren eteläpuolella Trinidadin kaupungissa. Kuuba on selvästi rommin valtakuntaa. Rommi on halpaa ja sitä saa joka paikasta – kuten rommicocktailejakin. Suosikkini kaikista on klassinen mojito.

Mojito on ihanan raikasta. Siinä on kirpsakkaa limeä, soodan keveitä kuplia, rommia, ruokosokeria ja minttua. Tuore minttu on täydellinen makuyhdistelmä limen ja kevyen makeuden kanssa – ei todellakaan mikään minttulikööristä ajoittain tuttu hammastahnamaku. Mintun käsittelyn salaisuus onkin sen aromien herättely mintun lehtiä läiskimällä ja taputtamalla tyypillisen virheen eli murskaamisen sijaan. Näin aromit vapautuvat, mutta mausta ei tule kitkerä. Toinen yleinen virhe on että mojito tehdään spriten kaltaiseen sitruslimonadiin soodan ja ruokosokerin sijaan . Sokerisiirapin ja soodan yhdistelmä on myös tavallinen, sillä näin makeus sekoittuu juomaan kidemäistä ruokosokeria helpommin. Hitaasti lasin pohjalta vapautuva makeus on kuitenkin yksi niistä jutuista joilla mojitosta tulee mojito.

mojito

Mojito

4 cl vaaleaa rommia (esim. Havana Club Anejo Blanco tai Bacardi Carta Blanca)
1 rkl ruokosokeria
½ luomulime lohkoina
1-2 dl soodavettä
Tuoretta minttua
Jäämurskaa

Aseta limelohkot korkean lasin pohjalle. Murskaa limejä sauvan tai muun sopivan työkalun avulla (jos sinulla ei ole sopivaa työkalua, voit myös lisätä valmiiksi puristetun limemehun suoraan lasiin). Taputtele ja läiski mintunlehtiä käsiesi välissä, jotta niiden maku irtoaa paremmin. Lisää lasiin mintunlehdet ja ruokosokeri. Täytä lasi jäämurskalla. Kaada päälle rommi ja täytä lasi lopuksi soodalla. Sekoita kevyesti baarilusikalla tai vastaavalla. Koristele juoma halutessasi limelohkolla ja mintunlehdillä. Mojito sopii hyvin pillillä nautittavaksi.

Tiesitkö?

Havana Club ja Bacardi ovat kumpikin lähtöisin Kuubasta, mutta Kuuban vallankukouksen aikoihin Bacardi siirtyi naapurisaarelle Puerto Ricoon. Vuosi sitten olimme lomalla toisella Karibian alueen saarella, Puerto Ricossa. Siellä kävimme kierroksella Bacardin tehtaalla. Lue lisää täältä.

Muita cocktail-reseptejä:

Napue Gin & Tonic – suomalaisten ylpeys
Moscow Mule – inkiväärin ja limen täydellinen liitto

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moscow Mulessa maistuvat inkivääri ja lime

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *