Minuutin mikrosämpylä (gluteeniton ja viljaton)

Itse tehty gluteeniton leipä (ks. Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemisto) on herkullista, ja itselläni on sitä usein pakastimessa, mutta välillä varastot loppuvat. Silloin minuutin mikrosämpylä pelastaa. En voi ymmärtää miten tämä resepti ei ole päätynyt blogiin aiemmin, sillä se on kuulunut luottoresepteihini jo vuosia. Helppo ja herkullinen tapa tehdä gluteeniton ja viljaton sämpylä.

Vinkki: Tätä reseptiä soveltaen syntyy myös laskiaispulla!

gluteeniton-sämpyläAvokado kuuluu ehdottomasti omiin lempileivänpäällisiini (ks. Lomakeittiössä kokattua)

vähähiilihydraattinen-sämpyläVoi sulaa herkullisesti lämpimän sämpylän päälle

MINUUTIN MIKROSÄMPYLÄ

1 rkl voita (maidottomaan versioon kasviöljyä, esim. oliivi tai kookos)
1 kananmuna
4 rkl mantelijauhoa tai muuta pähkinä-tai siemenjauhoa (esim. auringonkukansiemen, kurpitsansiemen, cashew…, ei chia tai pellavansiemen!)
¼ tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa

Sulata voi pienehkössä, mielellään pyöreäpohjaisessa, kulhossa (esim. murokulho tai laakea teekuppi). Sivele voita hieman kulhon seinille, jotta taikina ei tartu kypsyessään. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Mikrota täydellä teholla noin 1 minuutti. Sämpylä on valmis, kun kaiki taikina on kypsynyt. Kumoa sämpylä kulhosta, halkaise, täytä ja nauti. 😉

Sämpylä on gluteeniton, viljaton, vähähiilihydraattinen ja paleo.

vähähiilihydraattinen-leipäMikrosta tullessaan sämpylä ei ole kovin kaunis, mutta maku on herkullinen

viljaton-sämpyläTässä sämpylässä käytin kurpitsansiemenjauhoa, jossa on hieman vihertävä sävy 😉

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *