Menuideoita uudeksi vuodeksi
Joulusta on tuskin selvitty, mutta taas on aika miettiä seuraavien juhlien tarjoiluita. Toki sitä voi vetää nakit ja perunasalaatti- tai pitsalinjalla, mutta tässä on muutama ehdotus, mitä minulle tuli mieleen blogissa vuosien varrella julkaistuista resepteistä. Kaikki reseptit ovat viljattomia ja gluteenittomia, ja omat vaihtoehtonsa löytyvät niin vähähiilihydraattista kuin paleoruokavaliotakin noudattaville. 🙂
Alkuruoka
Gruyérepiirakka (sopii myös pääruoaksi)
Kalalajitelma (reseptejä täällä ja täällä)
Kananmaksamoussea ja siemennäkkäriä
Toast skagen (vaalea paahtoleipä tai pellavansiemenlimppu & skagenröra)
Gruyérepiirakka
Kalalajitelma (reseptejä täällä ja täällä)
Kananmaksamoussea ja siemennäkkäriä
Toast skagen (vaalea paahtoleipä tai pellavansiemenlimppu & skagenröra)
Pääruoka
Gruyérepiirakka ja kermainen pekoni-ruusukaalipaistos
Lammaskoftat minttuaiolilla, päärynä-pistaasisalaatilla ja lanttutikuilla
Maissikananrinta vuohenjuustolla ja ilmakuivatulla kinkulla ja bataatti-cashewpähkinäsalaatti
Pihvi roquefort-kastikkeella ja paahdettuja punajuuria rucolalla ja siemenillä
Gruyérepiirakka ja kermainen pekoni-ruusukaalipaistos, piirakan kuva alkuruokien kohdalla
Lammaskoftat minttuaiolilla, päärynä-pistaasisalaatilla ja lanttutikuilla
Maissikananrinta vuohenjuustolla ja ilmakuivatulla kinkulla ja bataatti-cashewpähkinäsalaatti
Pihviroquefort-kastikkeella ja paahdettuja punajuuria rucolalla ja siemenillä
Jälkiruoka
Sitruunapiirakka kookoskermavaahdolla
Suklainen banaani-pähkinävoiraakakakku
Suklaa-mascarponemousseportviinillä
Juustolajitelma (muista sinihomejuuston ja pipareiden tai jälkiruokaviinin yhdistelmä, muita vinkkejä kokoamiseen täällä, katso myös Juustoesittelyt)
Juustolajitelma (muista sinihomejuuston ja pipareiden tai jälkiruokaviinin yhdistelmä, muita vinkkejä kokoamiseen täällä, katso myös Juustoesittelyt)
Suklaa-mascarponemousseportviinillä