Melkein kahden aineksen nutellakakku

Helsingin sanomien Kiusauksessa-blogi toi reilu kuukausi sitten suomalaisten tietoisuuteen alunperin Kirbie’s cravings-blogissa julkaistun kahden raaka-aineen nutellakakun reseptin. Reseptin nähtyäni oli kaapissa odottavan manteli-hasselpähkinävoin kohtalo sinetöity. Kakun resepti nerokas: siihen tarvitaan vain purkki nutellaa ja kananmunia. Minä en kaupan nutellaa kaipaa, joten tein itse parempaa tuunaamalla manteli-hasselpähkinävoin kaakaojauheella, makeutuksella ja vaniljalla. Kirjoitan nyt reseptin tuunatulla pähkinävoilla, mutta sen voi tosiaan korvata vain purkilla nutellaa. 😉 Kerrassaan loistava vierasvara. Ja pähkinävoita voi tietenkin tuunata nutellaksi ja herkutella ihan sellaisenaankin.

”NUTELLA”

1 prk (350 g) manteli- tai hasselpähkinävoita
3/4 dl kaakaojauhetta
Makeutusta maun mukaan (esim. nestemäistä steviaa tai hunajaa)
1 tl vaniljauutetta
Hyppysellinen suolaa

Sekoita raaka-aineet keskenään tasaiseksi massaksi.

Käytän erytritolia yleensä paistettavissa leivonnaisissa, mutta jos ”nutellalla” herkutella sellaisenaan niin suosittelen ennemmin nestemäistä steviaa tai hunajaa. 😉

28nutellakakku2

NUTELLAKAKKU

5 kananmunaa
1 prk (350 g) manteli- tai hasselpähkinävoita
2 dl erytritolia, (kookos-)sokeria tai muuta makeutusta
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljauutetta
Hyppysellinen suolaa

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset, pähkinävoi, makeutus, kaakao, vanilja ja suola tasaiseksi seokseksi. Tarkista maku. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti, neljässä erässä pähkinäseoksen joukkoon. Älä sekoita liikaa, jotta kakun kuohkeus säilyy. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja voitele vuoka. Kumoa taikina vuokaan ja tasoita sen pinta. Paista uunissa 175 ⁰C asteessa noin 30 minuuttia. Älä paista kakkua liian pitkään, se on parasta hieman kosteana. Anna kakun jäähtyä ja nosta se sitten jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja tarjoa se sellaisenaan tai esimerkiksi kermavaahdon tai kookoskermavaahdon kanssa. 😉

Huom! Minulla oli käytössä halkaisijaltaan 24 cm  vuoka. Paistoin kakkua 25 min, ja se oli vähän turhan pitkään. Huomioikaa siis tämä jos käytätte isompaa vuokaa!

28nutellakakku3
Poikaystäväni pisti vielä paremmaksi: aamiaiseksi kakkua ja mansikoita kermavaahdon alle haudattuna

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 1

    Marika sanoo

    Tätä pitääkin kokeilla heti kun on syytä herkutella ja kun jaksan tehdä itse mantelivoin. Näitä kivoja ohjeita on niin paljon ettei oikein tahdo ehtiä kokeilla kaikkia 🙂

  2. 2

    sanoo

    Tuttu tunne. 😉 Näkisitpä minun kiinnostavien/kokeiltavien reseptien pinoni – sen läpikäymiseen menisi useampi vuosi! 😀

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *