Melanzane alla parmigiana – parmesaani-munakoisovuoka

Illallinen, joka sopii sekä kasvissyöjälle että LCHF-ruokavalioon? Helppo homma.

Kasvissyöjäsiskoni on luonani käymässä, ja kokkailimme perjantaina erittäin herkullista parmesaani-munakoisovuokaa. Ruoka oli niin hyvää, että siitä tuli kerta heitolla kummallekin uusi lempiruoka. 🙂 Resepti on alunperin Marja Lindforsin kirjasta Cucina Povera & ruokia Etelä-Italiasta, minä bongasin sen Pumpkin Jam-blogista.
Vinkki: Jos raakamaitoon tehty parmesaani ei jostain syystä sovi (esim. raskauden takia), niin sen voi korvata jollain muulla kovalla, voimakkaalla juustolla – tai muulla mieluisalla juustolla. Maulaan ja koostumukseltaan itävaltalainen asmonte on myös hyvä vaihtoehto (löytyy esim. Stockmannin juustotiskiltä) ;).

Ja jos tykkäät tämän kaltaisista ruoista, kurkkaa kana-munakoisogratiinin resepti. 😉

09munakoisovuoka21

Melanzane alla parmigiana
Parmesaani-munakoisovuoka

3 – 4 annosta

3 keskikokoista munakoisoa
2 tlk tomaattimurskaa (tai 1 tlk tomaattimurskaa + 400g tuoreita tomaatteja)
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
Nippu basilikaa
250 g mozzarellaa
150 g parmesaania raastettuna
Oliiviöljyä tai voita
Suolaa
Mustapippuria

Poista munakoisoista kannat ja leikkaa ne pituussuunnaassa noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa ja itketä niitä puoli tuntia. Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Hienonna sipuli, murskaa valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä tai voissa. Lisää tomaattimurska, ja kuumenna jonkin aikaa. Jos käytät myös tuoreita tomaatteja, pilko ne pieneksi ja lisää kastikkeeseen. Silppua basilika ja lisää ne kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla, keitä kasaan kymmenisen minuuttia. Kuivaa munakoisoviipaleet talouspaperilla. Paista viipaleet molemmin puolin pannulla öljyssä tai voissa niin että ne saavat hieman väriä. Jos käytät mozzarellapalloja, viipaloi ne ohuiksi. Raasta parmesaani. Voitele uunivuoka ja rupea kasamaan aineksia vuokaan kerroksittain: aloita munakoisoviipaleilla, lisää päälle mozzarellaviipaleita (voit myös lisätä muutaman basilikanlehden), sitten tomaattikastiketta ja lopuksi parmesaania. Jatka tätä niin kauan kuin kerroksia riittää, lopeta tomaattikastikkeella ja parmesaanilla. Paista uunissa 200 ˚C asteessa 20-30 minuuttia, kunnes juusto on saanut väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua, mikäli maltat. 😉

Jos nautit italialaishenkisistä uuniruoista, kurkkaa myös kevyemmän lasagnen resepti (gluteeniton).

crock-pot-lasagne

Kommentit
  1. 3

    sanoo

    […] sen jälkeen siskoni (kts. Synttärijuhlintaa siskosten kesken: juustokakkuleivokset, Melanzane alla parmigiana – parmesaani-munakoisovuoka ja Kivoja kahviloita Utrechtissa) ja nyt äitini. Vietimme viikonloppua Amsterdamissa ja […]

  2. 4

    sanoo

    Mmmm vaikuttaapa herkulliselle! Minun on jo pitkään pitänyt tehdä munakoisovuokaa, mutta en ole koskaan muistanut. Ehkä ensi viikolla? Tätä ohjetta pitäisi kokeilla, näyttää hyvälle!

  3. 5

    sanoo

    Se myös on todella hyvää, suosittelen! 🙂 Miten niin simppeleistä raaka-aineista tuleekin niin maukasta ruokaa… Parmesaani lienee yksi taikasanoista. 😉

  4. 6

    sanoo

    Parmesaani tekee kaikesta aina hyvää 🙂 Pakko olla jääkaapissa perusraaka-aineena ja laittaa vähän kaikkeen 😀

  5. 9

    sanoo

    Herkkua, herkkua, herkkua. Sen verran tuli itse oikaistua, kuten sinunkin näköjään, että munakoisoviipaleita ei tullut leivitettyä. Se kait kuuluu tähän ruokalajiin, vaikka versioita on taas tietty yhtä monta kuin kokkejakin. Turha vaihe jos minulta kysytään.

  6. 10

    sanoo

    Enpä tullutkaan ajatelleeksi leivitystä (vehnä ei kuulu minun/blogini agendaan), mutta kyllähän kasviksista aina nestettä irtoaa. Gluteenittomanakin vaihtoehtona pofiber olisi varmaan toiminut, mutta ylihyvää tämä oli muutenkin. 😉

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *