Mehevät runebergintortut vadelma-chiahillolla (LCHF)

Runebergin päivä on jo ovella, enkä minä ainakaan aio viettää sitä ilman runebergintorttua. 😉 Tässä on herkullinen LCHF-vaihtoehto perinteisille runebergintortuille. Tortut ovat ihanan meheviä ilman kostutustakin, ja pähkinät, karvasmanteli ja kardemumma tekevät niistä ihanan maukkaita. Niihin tulee ihan himo!

01runebergintortut1

 

Torttuvuokina testailin Ikean silikonisia Sockerkaka-pikkukakkuvuokia, sekä tavallisia muffinssivuokia. Kumpikin toimivat, veikkaanpa että amerikanmuffinssivuoat saattaisivat olla kaikista parhaita – tai uskollisimpia runebergintortun muodolle. 😉 Torttujen koristeluun käytin sitruunalla raikastettua ja stevialla makeutettua tuorejuustoa, sekä vadelma-chia-hilloa. Yksi hyvä hillovaihtoehto on myös Den Gamle Fabrikin vähäsokerinen vadelmahillo. Siitä kirjoitin aiemmin Pikalaskiaispulla mantelimassalla-postauksessa. Tortut voi koristella halutessaan perinteiselläkin tavalla.

Vadelmachiahillo

200 g pakastevadelmia
1 rkl chiansiemeniä
Stevia-tippoja maun mukaan

Kuumenna vadelmia pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää erytritoli (mikäli käytät) kun marjoista alkaa irrota nestettä. Kypsennä kymmennisen minuuttia sekoitellen  samalla. Muussaa vadelmia haarukalla kypsentelyn aikana. (Mikäli haluat tasaista hilloa, voit tasoittaa valmiin hillon myös sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.) Lisää sitten chiansiemenet ja jatka kypsentämistä samalla sekoittaen kunnes seos on paksuuntunut hillomaiseksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Lisää halutessasi makusi mukaan steviaa hillon jäähdyttyä. Siirrä jäähtynyt seos puhtaasen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.

0202runeberg-lchfMuottina pieni, silikoninen kakkuvuoka

Vähähiilihydraattiset runebergintortut

n. 8-12 kpl koosta riippuen

150 g huoneenlämpöistä voita
1 dl erytritolia
2 kananmunaa
1 dl kermaa tai créme fraichea
2 dl mantelijauhoa
2 rkl kookosjauhoa
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 rkl psylliumia
1 tl piparkakkumaustetta
1,5 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
Muutama tippa karvasmanteliaromia

Koristelu:

100 g maustamatonta tuorejuustoa
Sitruunamehua
Steviaa
Vadelma-chiahilloa (resepti yllä) tai Den Gamle Fabrikin vähäsokerista vadelmahilloa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja niiden jälkeen kerma. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne samalla sekoittaen. Jaa taikina silikonisiin tai paperisiin kakku- tai (amerikan-)muffinssivuokiin. Paista uunissa 200 ˚C asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista tuorejuustoseos. Mittaa tuorejuusto pieneen kulhoon, purista sekaan hieman sitruunamehua, lisää makusi mukaan makeutta ja sekoita tasaiseksi. Levitä tuorejuustoympyrä jokaisen tortun päälle, ja lisää sen päälle lusikalla pienempi ympyrä vadelma-chiahilloa. Nauti!

Muita samankaltaisia kirjoituksia:

Appelsiini-marja-chiahillo
Kanelipullamuffinssit
Kurpitsapiirakka
Lime-kookos-chiavanukas
Marja-chiahillo
Pikalaskiaispulla mantelimassalla
Piparinmakuinen manteli-chiavanukas
Piparkakut

Kommentit (20)
  1. Runebergintorttu viljattomasti kahdella tapaa - Pilkettä
    27.1.2018, 09:32

    […] tärkeimmät maut – vadelma ja karvasmanteli (tai rommi). Paras kuorrute tortulle on kyllä vadelmachiahillo. ? Niinpä uusia reseptejä ei tarvinnut tänä vuonna kehittää, mutta tässä linkit […]

  2. Runebergintortut paleosti - Pilkettä
    4.2.2017, 11:48

    […] aikoihin, joten niillä on monesti tullut juhlittua. ? Viime vuonna julkaisin täällä jo yhden viljattomien runebergintorttujen version, mutta tänä vuonna tein siitä vielä paleomman, maidottoman version (monet paleoruokavaliota […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *