Mehevä raparperikeikauskakku (paleo)

Taas on yksi äidin klassiko tuotu ”nykypäivään” – raparperikeikauskakku. Kakun taikina on mukailtu helppojen banaanimuffinssien ohjeesta. Lopputulos on ihanan mehevä ja kuohkea – juuri sellainen mitä pitääkin. 😉 Kakku on herkullista sellaisenaankin, mutta se toimii myös jäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdonkin kanssa – niin meillä oli kotona tapana sitä syödä. Maidottomana vaihtoehtona kakun kaveriksi voi halutessaan vaahdottaa kookoskermaa. 😉 Sitten ei muuta kuin nauttimaan kesäisistä mauista! 🙂

Katso lista kootuista raparperiresepteistä.

0307raparperikeikauskakku1

Raparperikeikauskakku

3/4 l raparperiä pilkottuna
½-1 dl haluamaasi sokeria (myös esim. fariini- tai kookossokeri sopivat, sokerittomaan versioon voit käyttää erytritolia)
6 kananmunaa
2 kypsää banaania
½ dl sulaa kookosöljyä
1 dl kookosmaitoa
1,5 dl kookosjauhoa
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljauutetta
Hieman suolaa
Steviatippoja tai muuta makeutusta maun mukaan (20 tippaa)

(Koristeluun esim. kookoshiutaleita, paahdettuja kookoslastuja, mansikoita, tomusokeria…)

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja öljyä vuoan reunat. Levitä raparperinpalat pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle erytritoli/sokeri. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta banaani. Lisää banaanisose, kookosmaito, -öljy ja vaniljauute munavaahtoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne munavaahtoon samalla sekoittaen. Tarkista taikinan makeus ja lisää makeutusta tarvittaessa. Kumoa taikina raparperinpalojen päälle. Paista kakkua uunissa 175 ⁰C asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kakku on saanut hieman väriä ja se on tikulla kokeiltaessa kypsä (tikkuun ei tartu taikinaa). Anna kakun jäähtyä. Irrottele se sitten esimerkiksi nuolijan tai kapean lastan avulla vuoan reunoista ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele halutessasi ennen tarjoilua. Kakku on herkkua esimerkiksi jäätelön, vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai kookoskermavaahdon kanssa, mutta myös sellaisenaan. 😉

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *