Mehevä kesäkurpitsa-punaherukkakakku

Kuten jo blogin
Instagram-tilillä (pilketta) vähän vihjailin, kesäkurpitsasta on tullut taas
leivottua.  😉 Se on ihan mahtava
raaka-aine leivontaan, sillä sen maku on neutraali ja se mehevöittää niin kakut kuin leivätkin. 🙂 Tällä kertaa
kesäkurpitsa sai kaverikseen punaherukoita ja ihania mausteita, kardemummaa ja
kanelia. Kuorruteeksi vielä sitruunalla ja vaniljalla maustettua
kookoskermavaahtoa – ihana makuyhdistelmä!
Muita
kesäkurpitsaleivonnaisia:
KESÄKURPITSA-PUNAHERUKKAKAKKU
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
(n. 300 g)
4 kananmunaa
½ dl sulaa kookosöljyä
2 dl pähkinä- tai
siemenjauhoja (esim. manteli- tai auringonkukansiemenjauhohoja)
½ dl kookosjauhoa
1 tl ruokasoodaa
½-1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljauutetta
Steviatippoja, hunajaa tai
muuta haluamaasi makeutusta maun mukaan
4 dl (pakaste-)punaherukoita
Kuorrutus:
1 tlk kookosmaitoa, esim.
Pirkka vaahdottuu hyvin (HUOM, säilytä
yön yli jääkaapissa!)
Hieman sitruunanmehua ja
kuorta
½ tl vaniljauutetta
Steviatippoja, hunajaa tai
muuta makeutusta maun mukaan
Lisäksi esim. hedelmiä,
marjoja tai kookoslastuja
Raasta kesäkurpitsa hienoksi
raasteeksi. Puristele raasteesta siivilässä ylimääräiset nesteet pois. Vatkaa
kananmunat kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sula kookosöljy, vaniljauute ja
kesäkurpitsaraaste. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne munaseokseen.
Lisää makeutusta makusi mukaan. Kääntele viimeisenä punaherukat taikinan joukkoon. Ei haittaa vaikka marjat olisivat jäisiä tässä kohdassa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija
24 cm) pohjalle ja voitele vuoka. Kumoa taikina vuokaan ja paista sitä uunissa
175 C asteessa noin 40 minuuttia. Voit tarkistaa kakun kypsyyden hammastikulla
koettamalla – jos tikkuun tarttuu taikinaa, se on vielä raaka.
Anna kakun jäähtyä ennen
kuorruttamista. Säilytä kookosmaitatölkkiä yön yli jääkaapissa. Älä ravista
tölkkiä kun avaat sen. Lusikoi jähmeä kookoskerma massa purkista kulhoon,
nesteen voit säilyttää esimerkiksi smoothieen tai chiavanukkaaseen. Vispaa
kerma sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta se sitruunalla ja
vaniljalla. Lisää makeutta oman makusi mukaan. Asettele kerman päälle vielä
halutessasi muita koristeita, kuten esimerkiksi marjoja ja hedelmiä.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *