Mehevä kastanja-suklaabrownie
Pitäähän sitä viikonlopuksi saada jotain herkkua, eikös? Etenkin jos sen saa tehtyä jääkaapintyhjennyksen nimissä. 😉
Kaapeista löytyneet raaka-aineet olisivat taipuneet mausteiseksi banaaniblondieksi, mutta nyt minun teki mieli suklaaista. Jääkaapissa oli myös puolikas purkki kastanjasosetta, jolle en ole oikein keksinyt käyttöä, joten päätin että senkin on nyt tultava käytetyksi. Vähän aikaa pohdittuani suunnitelma kastanja-suklaabrowniesta oli valmis. Kastanjabrowniesta tulikin maultaan ja etenkin koostumukseltaan aivan mahtava! Pidin kovasti banaaniblondien tanakkuudesta ja sopivasta kosteudesta, mutta kastanjabrowniesta tuli todella mehevä ja kuohkea!
Jos tästä menee tosiaan kunnia kastanjasoseelle, pitänee tuoda täältä Hollannista pari tölkkia tuliaisina. (Suomessa lähtisin ensiksi etsimään Stockalta, siellä olen ainakin joskus nähnyt kastanjasosetta.) Tähän brownieen upotin luomukaupasta ostamani lasipurkin loput, mutta täällä kastanjasosetta löytyy ihan lähimarketistakin. Kastanja itsessään on kovin neutraalin makuista, enkä erota sitä browniesta lainkaan.
Huom: Jos creamed coconut/kookosvoi/kookoskermatiiviste on sinulle vieras raaka-aine, katso esittely siitä täältä.
Katsokaa nyt tuota koostumusta!
KASTANJA-SUKLAABROWNIE
200 g creamed coconutia (kookoskermatiivistettä/kookosvoita)
150 g makeuttamatonta kastanjasosetta
100 g tummaa suklaata (väh. 70 %)
4 kananmunaa
1 kypsä banaani
1 tl vaniljajauhetta tai –uutetta
1 tl leivinjauhetta
(Makeutusta)
Hyppysellinen suolaa
Sulata suklaa ja kookosvoi miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Seosta ei ole tarkoitus kuumentaa. Massan sulettua, sekoita joukkoon kastanjasose. Nosta seos jäähtymään. Muussaa banaanit hienoksi soseeksi. Vatkaa joukkoon kananmunat, mausteet ja leivinjauhe. Lisää suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Tarkista onko makeus sinulle sopiva, lisää makeutusta tarvittaessa. Siirrä taikina leivinpaperilla vuorattuun tai hyvin voideltuun n. 20 x 30 cm vuokaan. Koristele brownie kookoslastuilla ja paista uunissa 175 ˚C asteessa noin 35-40 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla. Anna brownien jäähtyä. Nauti sellaisenaan hieman jäähtyneenä tai kylmänä, kermavaahdolla, creme fraichella tai sellaisenaan! 😉
Suklaa ja banaani tuovat tähän tarpeeksi makeutta minulle, mutta lisää haluamaasi makeutusta jos siltä tuntuu. 😉
Samankaltaisia reseptejä:
Banaani-kookosmuffinssit
Chocolate Chip Cookie Dough Cookies
Doughy Mint Chocolate Chip Cookies
Mausteinen banaaniblondie
Minttu-mutamuffinssit
Pipari-banaani-kookosmuffinssit
Pistaasi-suklaabrownie
Suklaa-kookosbanaanimuffinssit
Kaikki myös paleota. 😉
[…] Banaani-kookosmuffinssit (katso myös suklaa-, ja pipariversio) Kanelipullamuffinssit Kastanja-suklaabrownie Minttu-mutamuffinssit Mausteinen banaaniblondie […]
[…] Jäädytetty suklaamoussekakku Kaakao-banaani-kookosmuffinssit Kaakao-kookosvanukas Kastanja-suklaabrownie Kirsikka-kaakao-kookosproteiiniherkku Kirsikka-suklaaganachetorttu Luumu-portviinimutakakku […]