Mausteinen kurpitsaleipä (pumpkin bread)

Syksyllä kannattaa syödä kurpitsaa, kun sitä on kerrankin hyvin saatavilla. Rakastuin Hollannissa asuessani hokkaidokurpitsoihin, ja ilokseni niitä löytää nykyään helposti Suomessakin. Kurpitsa sopii moneen: syön sitä ihan vain lisukkeena – keitettynä, uunissa paahdettuna tai pannulla kypsennettynä, salaatin seassa, ja lapsuudesta asti kurpitsapiirakka on ollut lempiherkkujani. Viimeisimpänä keksintönä innostuin käyttämään kurpitsaa leivän mehevöittämiseen, ja sehän toimi erinomaisesti! Lopputuloksena oli maukas ja sopivan kostea leipä.  Kaiken lisäksi reseptistä voi myös muokata mielensä mukaan makean tai suolaisen version – kumpikin toimivat erinomaisesti! Itse tein aavistuksen makean version, joka oli erittäin herkullista suolaisen routapaistin kanssa. 🙂 Leipää voi pakastaa ja se sopii hyvin myös paahdettavaksi.

07kurpitsaleipa1

07kurpitsaleipa2

KURPITSALEIPÄ / PUMPKIN BREAD

6 kananmunaa
2 dl keitettyä hokkaido-/talvi- tai myskikurpitsaa soseena
50 g voita
1 dl kookosjauhoa
1 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
¼ tl jauhettua inkivääriä
¼ tl jauhettua muskottipähkinää
Hyppysellinen jauhettua neilikkaa
½ tl suolaa
(½ tl vaniljauutetta)
(Makeutusta, esim. hunajaa tai steviaa)

Vatkaa kananmunat kuohkeaenksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kurpitsasose ja sulatettu voi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne munavaahtoon samalla sekoittaen. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia ja kumoa se sitten voideltuun leipävuokaan. Paista uunissa 175 ⁰C asteessa noin 40-45 minuuttia. Leivän kypsyyden voi tarkistaa hammastikun avulla – leipä on kypsää kun tikkuun ei tartu leipää tökätessä taikinaa. Nauti sellaisenaan kakkuna tai lempipäällisilläsi leipänä. 😉

Samankaltaisia reseptejä:
Hasselpähkinäleipä
Kesäkurpitsa-siemensämpylät
Mustaherukkamuffinssit
Pellavansiemenlimppu
Porkkanaleipä
Sämpylät 
+Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemisto

07kurpitsaleipa3 
Kurpitsaleipää voilla, hevosen routapaistilla ja rucolalla

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (2)
  1. Kurpitsapannacotta ja hunajapaahdetut pekaanipähkinät - Pilkettä
    29.10.2017, 08:56

    […] aikana kurpitsareseptejä on luvassa useampi. Sitä ennen voi tukeutua vanhoihin resepteihin: mausteiseen kurpitsaleipään (pumpkin bread), kurpitsapiirakkaan ja salaattiin paahdetulla kurpitsalla. Jatkoa listaan tuli viime viikonloppuna. […]

  2. Pakastimen tyhjennys - mitä kokata? - Pilkettä
    17.10.2017, 17:25

    […] -> kurpitsaleipä tai kurpitsapiirakka (tarvittaessa sosekeiton tai kastikkeen […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *