Mausteinen banaaniblondie

Aina välillä tekee mieli banaania, ja nyt oli sellainen viikko.  Tein muutama viikko siten superherkullisia taikinaisia suklaahippukeksejä (Chocolate Chip Cookie Douh Cookies), ja niiden myötä olen kokeilemaan creamed coconutia (kookoskermatiiviste=kookosvoi (ei öljy!)) leivonnassa laajemminkin. Creamed coconutin ja banaanin yhdistelmä tuntui herkullisen mehevältä ajatukselta, ja täydelliseltä yhdistelmältä leivontaa ajatellen. Jonkin aikaa mietittyäni päätin lähteä kokeilemaan brownien siskon blondien tekemistä. Lisäksi päätin käyttää reseptissä lempileivontamausteitani: kanelia, kardemummaa ja vaniljaa. Lopputulos olikin erittäin herkullinen, kokeilkaa ihmeessä! 🙂 Koostumus oli mielestäni brownielle/blondielle aika lailla täydellinen – mehevä, sopivan kostea, sopivan paksu ja hyvin kasassa pysyvä. 😉 Kookosskeptikokin kannattaa antaa tälle herkulle mahdollisuus. Monet eivät pidä kookoshiutaleiden koostumuksesta tai pelkän kookosmaidon mausta, mutta tämä on kaukana niistä! En tiedä tunnistaisiko kookokseen tottumaton edes coconut creamia blondien pohjana, ja pinnan lastut voi jättää pois.

HUOM: Jos creamed coconut/kookosvoi/kookoskermatiiviste on sinulle vieras tuote, kurkkaa Chocolate Chip Cookie Dough Cookies-postaus. Siellä selitetään tuote kuvien kera. 😉

02banaaniblondie3

02banaaniblondie2

MAUSTEINEN BANAANIBLONDIE

200 g creamed coconutia (kookoskermatiivistettä/kookosvoita)
3 kananmunaa
1 kypsä banaani
1 rkl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
½ tl vaniljajauhetta tai -uutetta
½ tl leivinjauhetta
(Makeutusta)
Hyppysellinen suolaa
Kookoslastuja koristeluun

Lämmitä kookosvoita mikrossa tai kattilassa, niin että se pehmenee, muttei kuumene. Muussaa banaani. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina leivinpaperilla vuorattuun tai hyvin voideltuun n. 20 x 30 cm vuokaan. Koristele kookoslastuilla ja paista uunissa 175 ˚C asteessa noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tulitikulla tai hammastikulla. Anna jäähtyä. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi kermavaahdon kanssa! 😉
Banaani toi minun makuuni riittävästi makeutta tähän reseptiin, mutta maista mitä oma suusi sanoo, ja lisää tarvittaessa haluamaasi makeutusat! 🙂

Jos tämä oli mieleen, kurkkaa myös nämä:
Banaani-kookosmuffinssit (paleo)
Banaanipannarit (paleo)
Chocolate Chip Cookie Dough Cookies (paleo)
Kanelipullamuffinssit
Minttu-mutamuffinssit
Mustikkaskonssi (paleo)
Pikapulla (paleo)
Pistaasi-suklaabrownie (paleo)
Suklaa-banaani-kookosmuffinssit (paleo)

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 4

    sanoo

    Lempparimausteeni taas käytössä. 😉 Toivottavasti löytyy, on ehdottomasti tutustumisen arvoinen raaka-aine!
    Bionan tiivistettä olen tosiaan löytänyt cittarista ja prismasta, ja Iherbin coconut butter on mielestäni täysin samaa tavaraa.

  2. 8

    sanoo

    […] Käytän sitä niin leivonnaisiin (esim. runebergintortut, kanelipullamuffinssit, mustikkaskonssi, mausteinen banaaniblondie, pistaasi-suklaabrownie…) kuin liharuokiinkin (Lammasta Rogan Josh, pulled pork […]

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *