Marja-chiahillo

Moni on varmaan ehtinyt marjasadon kanssa miettiä miten valmistaa paksua hilloa ilman hillosokeria. Hillon paksuntaminen chiansiemenillä ei olisi tullut mieleenikään, mutta satuin bongaamaan erittäin jännittävän marja-chiahillon reseptin Bob’s Red Millin nettisivuilta. Chia imee runsaasti nestettä ja muodostaa eräänlaista geeliä, joten ajatus tuntui ihan toimivalta. Muokkasin reseptiä hieman ja otin sen kokeiluun – testaus osoitti toimivuuden todeksi. 🙂 Siemenet eivät muuta hillon makua mitenkään, ja ne menevät täysin marjansiemenistä. Kuin söisi vadelmahilloa. Marjoina käytin pakasteseosta, josta löytyi mustikoita, mansikoita, herukoita, karhunvatukoita ja pari kirsikkaakin, kaikki tuntuu toimivan. 😉

08chiahillo3

MARJA-CHIAHILLO

200 g marjoja (pakaste tai tuoreita)
1 rkl chiansiemeniä
Hieman vaniljajauhetta (aitoa, ei sokeria)
(Makeutusta, esim. erytritolia tai steviaa)

Kuumenna marjoja pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Kypsennä kymmennisen minuuttia sekoitellen  samalla. Mikäli pidät sattumaisesta hillosta, muussaa marjat kypsentelyn aikana haarukalla. Mikäli haluat tasaista hilloa, muussaa kypsät marjat sauvasekoittimella tai tehosekoittimesa. Lisää sitten chiansiemenet ja jatka kypsentämistä samalla sekoittaen kunnes seos on paksuuntunut hillomaiseksi. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää vanilja ja anna jäähtyä. Siirrä jäähtynyt seos puhtaasen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.
Lisää halutessasi makeutusta marjojen kypsennysvaiheessa.
Nauti esimerkiksi jogurtin tai rahkan kanssa, erityisen herkullista tämä hillo oli mielestäni kermarahkan kanssa! 😉

Pari vinkkiä yhteensopivista resepteistä:
Banaanipannarit
Kesofrutti
Kookospuuro / paleopuuro
Pikalaskiaispulla
Uunipannari
Vispipuuro
Vohvelit

Samankaltaisia reseptejä:
Helppo lemon curd

Bob’s Red Millin tuotteita saa tilattua mm. Iherbistä. Itse en ole kyseistä merkkiä testannut, mutta olen tilannut sieltä Now Foodsin tai Nutivan chiaa. Suomesta chiansiemeniä löytää luontaistuotekaupoista, ja hyvällä tuurilla suuremmista marketeistakin – hinta voi olla Iherbiä kalliimpi, en osaa sanoa. Iherbistä ensimmäistä kertaa tilaavalle alennusta koodilla IRI825. ;)

08chiahillo1 08chiahillo2
Hillon keittelyä alkuvaiheessa ja siementen lisäämisen jälkeen.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Mm-m, marjat ovat vaan niin ihania… Chia sopii tähän kyllä kuin nakutettu geelinmuodostamisominaisuuksiensa ja miedon makunsa ansiosta! 🙂

  2. 3

    sanoo

    Innostuin tänään ihan täysiä tästä sun reseptistä! Tein omenahilloa, jonka makeutin erytritolilla ja koostumusta tuomaan käytin sun vinkistä chia siemeniä. Kiitos vinkistä! Ja tervetuloa katsomaan resepti mun blogista: http://fitnesta.blogspot.fi/

  3. 4

    sanoo

    Kiva kuulla että toimi! 🙂 Ehdin jo itsekin vähän pohtia saisiko tätä hyödynnettyä hedelmiinkin… Pitääkin muistaa huomenna tulla uudestaan kurkkimaan. 😉

  4. 6

    sanoo

    Ystävä vinkkasi ohjeesi ja kokeilin mustaherukoilla ja päärynällä. Puolet ja puolet. Ei tarvinnut edes makeutusta ja oli todella hyvää!! Kiitos!

  5. 7

    sanoo

    Kiva että tykkäsit, on aina kiva kuulla palautetta! 🙂 Herkullisen kuulloinen yhdistelmä sinulla… Tuli ihan vesi kielelle. 😉

  6. 18

    sanoo

    Kiitos! Chia-hiilin vinkistä ja kiitos että linkitit tän mulle. Oon missannut sun blogin ihan täysin, mut nyt selaan kaikki postaukset läpi 🙂

    Jonna1983.fitfashion.fi

  7. 23

    Tinksu sanoo

    Ajattelin kokeilla ohjetta, mutta osaako kukaan sanoa, voiko tuon ohjeen mukaan tehtyä hilloa pakastaa?

  8. 24

    sanoo

    En ole kokeillut, mutta miksipä ei? Silloin käyttäisin hillon tekemiseen kuitenkin tuoreita marjoja kertaalleen pakastettujen sijaan. 😉
    Tule ihmeessä kertomaan miten kävi jos kokeilet. 🙂

  9. 25

    Tinksu sanoo

    Tuoreista nimenomaan olen tekemässäkin, ajattelin testata jokavuotisen suosikin, eli mausteisen karviaishillon, mutta ilman sokeria tällä kertaa 🙂 raportoin tuloksista myöhemmin 😀

  10. 26

    sanoo

    Oo, kuullostaa herkulliselta! 🙂 Chia kyllä sitoo nesteitä, ja stevialla saa sitten lisää makeutta halutessaan.

  11. 27

    Strudelbaum sanoo

    Hei. Kertoisitko, kuinka paljon tuota vaniljajauhetta käytit tähän hillosatsiin. Se on varmasti aika tymäkkää tavaraa, enkä haluaisi tärvellä hilloani, jos innostun liikaa…

  12. 28

    sanoo

    Juu parempi aloittaa pienistä määristä. Oikea vanilja on vielä jonkin arvoistakin. Hyppysellinen/teelusikan kärki ovat hyviä aloitusmääriä. Jos makuun haluaa lisää vaniljaa, niin sitä on helppo lisätä jälkeenpäinkin. 🙂 Maistele tehdessä miltä vaikuttaa. 😉

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *