Mansikka-raparperichiahillo ja proteiinivispipuuro
Marjachiahillon resepti on jo parin vuoden takaa, mutta se on pitänyt pintansa blogin suosituimpien reseptien joukossa. Ei ihme, sillä se on hyvin helppo tapa saada nopeasti astetta terveellisempää, herkullista, sokeritonta hilloa. 🙂 Tänä kesänä olen pyrkinyt kehittelemään uusia raparperireseptejä, ja ihana mansikka-raparperipiirakka innoitti minua ottamaan samat maut hilloon, ja niin syntyi mansikka-raparperichiahillo. Keittelin ison satsin hilloa, ja tungin sitä sitten vähän joka paikkaan. Siitä syntyikin sitten erään salitreenin jälkeen uusi herkku, nimittäin proteiinivispipuuro! Heraproteiini tuo hilloon yllättävää kuohkeutta ja pehmentää sen makua. En ole koskaan ollut smoothieihminen, ja hera on yleensä mennyt jossain muussa muodossa, kuten ihan vaan marjojen seassa tai pannarissa. Proteiinivispipuuron maku on ihanan kesäinen ja raikas, ja koostumus juuri sopivan paksu. Olen tähän uuteen herkkuun aivan rakastunut. <3
PS. Täältä löytyy lista blogin kaikista raparperiresepteistä. 😉
Mansikka-raparperichiahillo
- 400 g (pakaste-)mansikoita
- 1 l raparperia pilkottuna
- 4-5 rkl chiansiemeniä
- Steviatippoja tai muuta makeutusta maun mukaan
Kuumenna mansikat ja raparperi kattilassa miedolla lämmöllä niin että niistä alkaa irrota nestettä. Kypsennä 10-15 minuuttia sekoitellen samalla. Mikäli pidät sattumaisesta hillosta, muussaa marjat kypsentelyn aikana haarukalla. Mikäli haluat tasaista hilloa, muussaa kypsät marjat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää sitten chiansiemenet ja sekoita ne hillon joukkoon. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää vanilja ja anna jäähtyä. Tarkista makeus, ja lisää steviatippoja tai muuta makeutusta tarvittaessa. Siirrä jäähtynyt mansikka-raparperichiahillo puhtaasen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.
Proteiinivispipuuro
1 annos
- 2,5 dl mansikka-raparperichiahilloa
- 1 mitta (n. ½ dl) laadukasta, maustamatonta heraproteiinia
Sekoita mansikka-raparperichiahillo ja heraproteiini keskenään haarukalla tai vispilällä voimakkaasti vatkaten. Sähkövatkainkin toiminee etenkin jos tekee pari annosta kerralla. Mitä enemmän vatkaat, sitä kuohkeampi puuro. 😉
Sekaan voi heittää halutessaan myös muut “terveyslisät”, kuten L-glutamiinin, liivatejauheen tai vaikka macaa – mitä sitten käytätkin, jos mitään. 😉
PS. Muista myös vähähiilihydraattisen marjavispipuuron resepti. 😉
Vähähiilihydraattinen ja gluteeniton vispipuuro
Muita proteiinijauhereseptejä:
- Avokado-banaanipannari
- Banaani-saksanpähkinäpannari
- Kirsikka-suklaa-kookosproteiiniherkku
- Mansikka-inkiväärismoothie
- Munaton proteiinipannari
- Paras peruspannari
- Proteiinijäätelö
- Proteiinileipäset
- Pumpkin Pie Smoothie
- Vadelma-lakritsivispipuuro
Vinkki: Myöhemmin olen tehnyt tätä reseptiä mukaillen myös vadelman ja lakritsin makuista proteiinivispipuuroa – on muuten ihanaa!
Vadelman ja lakritsin makuista proteiinivispipuuro
Lisää reseptejä löytyy reseptihakemistosta.
Seuraa blogia:
[…] sillä jauhot vajoavat taikinakulhon pohjalle. Nauti haluamiesi lisukkeiden kera, esimerkiksi chiahillon ja suklaisella […]
[…] Mansikka ja kookos (Mansikka-kookospannacotta) Mansikka ja raparperi (Mansikka-raparperipiirakka ja mansikka-raparperichiahillo) Mustikka ja kardemumma (ks. Mustikka-kardemummavispipuuro, mustikka-kardemummacurd ja […]