Mansikka-raparperichiahillo ja proteiinivispipuuro

Marjachiahillon resepti on jo parin vuoden takaa, mutta se on pitänyt pintansa blogin suosituimpien reseptien joukossa. Ei ihme, sillä se on hyvin helppo tapa saada nopeasti astetta terveellisempää, herkullista, sokeritonta hilloa. 🙂 Tänä kesänä olen pyrkinyt kehittelemään uusia raparperireseptejä, ja ihana mansikka-raparperipiirakka innoitti minua ottamaan samat maut hilloon. Keittelin ison satsin hilloa, ja tungin sitä sitten vähän joka paikkaan. Siitä syntyikin sitten erään salitreenin jälkeen uusi herkku, nimittäin proteiinivispipuuro! Heraproteiini tuo hilloon yllättävää kuohkeutta ja pehmentää sen makua. En ole koskaan ollut smoothieihminen, ja hera on yleensä mennyt jossain muussa muodossa, kuten ihan vaan marjojen seassa tai pannarissa. Proteiinivispipuuron maku on ihanan kesäinen ja raikas, ja koostumus juuri sopivan paksu. Olen tähän uuteen herkkuun aivan rakastunut. <3

PS. Muista myös kootut raparperireseptit. 😉

2807mansikka-raparperichiahillo

MANSIKKA-RAPARPERICHIAHILLO

400 g (pakaste-)mansikoita
1 l raparperia pilkottuna
4-5 rkl chiansiemeniä
Steviatippoja tai muuta makeutusta maun mukaan

Kuumenna mansikat ja raparperi kattilassa miedolla lämmöllä niin että niistä alkaa irrota nestettä. Kypsennä 10-15 minuuttia sekoitellen  samalla. Mikäli pidät sattumaisesta hillosta, muussaa marjat kypsentelyn aikana haarukalla. Mikäli haluat tasaista hilloa, muussaa kypsät marjat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää sitten chiansiemenet ja sekoita ne hillon joukkoon. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää vanilja ja anna jäähtyä. Tarkista makeus, ja lisää steviatippoja tai muuta makeutusta tarvittaessa. Siirrä jäähtynyt seos puhtaasen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.

2807proteiinivispipuuro

PROTEIINIVISPIPUURO
1 annos

2,5 dl mansikka-raparperichiahilloa
1 mitta (n. ½ dl) laadukasta, maustamatonta heraproteiinia

Sekoita ainekset keskenään haarukalla tai vispilällä voimakkaasti vatkaten. Sähkövatkainkin toiminee etenkin jos tekee pari annosta kerralla. Mitä enemmän vatkaat, sitä kuohkeampi puuro. 😉

Sekaan voi heittää halutessaan myös muut ”terveyslisät”, kuten L-glutamiinin, liivatejauheen tai vaikka macaa – mitä sitten käytätkin, jos mitään. 😉

PS. Muista myös vanhempi marjavispipuuron resepti. 😉

Muita proteiinijauhereseptejä:
Avokado-banaanipannari
Banaani-saksanpähkinäpannari
Kirsikka-suklaa-kookosproteiiniherkku
Mango-avokadosmoothie
Mansikka-inkiväärismoothie
Munaton proteiinipannari
Mustikka-avokadosmoothie
Paras peruspannari
Proteiinileipäset
Pumpkin Pie Smoothie

Kommentit

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *