Mansikka-kookospannacotta ja ihanat, paahdetut kookoslastut

0705mansikka-kookospannacotta1Jeejee, kaupoista alkaa taas löytyä tuoreita mansikoita! 🙂 Ulkomaalaisiahan ne vielä ovat, mutta silti. Kyllä ne tässä kohtaa maistuvat minulle. Ensimmäiset puoli kiloa söin sellaisenaan, mutta sen jälkeen maltoin yhdistellä niitä jo vähän muuhunkin. Vanilja on mansikan klassinen kaveri, ja kermainen kookos täydentää kolmikkoa ihanasti. Siitä syntyikin sitten herkullinen ja raikas mansikka-kookospannacotta – erinomainen tarjottava vaikka tulevana äitienpäivänä! 😉

Lisää vinkkejä äitienpäivämenuun kannattaa katsoa reseptihakemistosta. 😉

02mansikka-kookospannacottaMANSIKKA-KOOKOSPANNACOTTA
5 annosta

400 ml (1 tlk) kookosmaitoa
250 g (tuoreita) mansikoita
½ vaniljatanko (tai vaniljauutetta)
Maun mukaan steviatippoja tai muuta makeutusta
6 liivateleteä

Koristeluun:
Esim. tuoreita mansikoita, kookoskermavaahtoa, kookoslastuja tai -hiutaleita, kaakaonbisejä, tuoretta minttua tai sitruunamelissaa…

Pistä liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kippaa kookosmaito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sen siemenet kookosmaidon joukkoon. Lisää myös halkaistu tanko kattilaan ja kiehauta seos (varo ettei kuohu yli). Keittele seosta miedolla lämmöllä samalla sekoittaen noin viisi minuuttia. Poista mansikoista kannat ja aja ne sileäksi soseeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Puristele liivatelehdistä ylimääräiset vedet ja lisää ne yksitellen lämpimään kookosmaitoon samalla sekoittaen. Lisää mansikkasose kookosmaidon joukkoon samalla sekoittaen. Lisää makeutusta makusi mukaan. Jaa pannacotta annosmaljoihin (tai esimerkiksi viinilaseihin). Nosta pannacotat jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi, mieluusti vaikka yön yli. Koristele pannacotat haluamallasi tavalla ennen tarjoilua.

Minä käytin koristeluun mansikoita, tuoretta minttua ja paahdettuja kookoslastuja. Kyseiset kookoslastut ovat suorastaan taivaallisia. Ne ovat kuin karkin ja sipsin risteytys. Ihanan rapeita ja herkullisen makuisia. Kyseinen tuote on Iherbistä tilattu Edward & Son’s Organic Toasted Coconut Flakes. Hintaa tällä 200 g pussilla on vajaat kolme euroa, eli halpaa ja vieläpä luomulaatuista. 😉 Paahdettuja kookoslastuja on myös Punnitse & Säästä-irtomyynnissä. Nekin ovat hyviä, mutta nämä Edward & Sonsin lastut ovat kyllä olleet kaikista herkullisimpia kookoslastuja mitä olen syönyt – suosittelen lämpimästi. 🙂 Alennusta Iherbistä ensimmäistä kertaa tilaavalle koodilla IRI825. 😉

Muita hyviä kookostuotteita Iherbistä:
Coconut Secret The Original Coconut Aminos (soijaton soijakastike)
Edward & Son’s Organic Coconut Flakes
Edward & Son’s Organic Creamed Coconut

Kommentit (7)
  1. Terveellinen sitruuna-lakritsimousse - Pilkettä
    20.5.2017, 09:40

    […] inkivääri (Mansikka-inkiväärichiavanukas ja mansikka-inkiväärismoothie) Mansikka ja kookos (Mansikka-kookospannacotta) Mansikka ja raparperi (Mansikka-raparperipiirakka ja mansikka-raparperichiahillo) Mustikka ja […]

  2. Viljattomat vohvelit suklaisella raakakaakao-pähkinälevitteellä - Kauneus & Terveys -blogit
    14.11.2016, 17:41

    […] Viikonloppuaamut ovat ihania. Erityisesti silloin kun niihin kuuluu vohveleita ja hyvää kahvia. Viime viikonloppuna minulla oli juuri tällainen sunnuntaiaamu. Tein vohveleita lempparireseptilläni (banaania, kananmunia, kookosjauhoa, psylliumia ja kookosmaitoa tai muuta nestettä, katso resepti) ja kasailin lisukkeita maun mukaan. Kattaukseen tuli vaniljalla maustettua kookoskermavaahtoa, mansikka-chiahilloa, nektariinejä, juustoillasta ylijäänyttä kirsikkahilloa ja uutena juttuna tein myös ihanan suklaista raakakaakao-pähkinälevitettä – vähän kuin nutellaa. ? Vohveliaamiaisen menu: Maidottomat ja viljattomat vohvelit Mansikka-chiahilloa Raakakaakao-pähkinälevitettä (resepti alla) Kookoskermavaahtoa vaniljalla Nektariinia Kaakaonibsejä Kookoslastuja […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *