Mangocurdpiirakka

Mango on tämän viikon hedelmä. 😉 Sitä päätyi aiemmin tällä viikolla kanakastikkeen sekaan, ja nyt siitä syntyi herkullinen mangocurd, mangotahna. Rakastuin noin vuosi sitten curdeihin ihanan mustikka-kardemummacurdin myötä, ja lemon curdhan on ihanan raikas klassikko sekin. Niiden innoittamana lähdin kokeilemaan minkälaisen curdin mangosta saisi aikaan. Tämä curd ei ole sieltä paksuimmasta päästä, mutta sopii erinomaisesti paahtoleivälle, pannareiden kanssa ja ihan sellaisenaan syötäväksi. Itse keksin pistää sitä täytteeksi piirakkaan, ja lopputuloksena olikin herkullisen hedelmäinen ja ihanan vanukasmainen täyte. Namnam. 🙂

17mangocurd

MANGOCURD

1 kypsä mango
4 kananmunaa
125 g suolatonta voita
Hieman sitruunan tai limen mehua

(Hieman vaniljauutetta)
Nestemäisiä steviatippoja maun mukaan (esim. sitruunasteviaa)
Ripaus suolaa

Kuori, pilko ja soseuta mango. Sulata voi kattilassa. Sekoita mangosose ja munat keskenään, lisää seos kattilaan voin kanssa. Purista joukkoon hieman limen mehua. Keittele curdia keskilämmöllä samalla sekoittaen kunnes seos on paksuuntunut. Anna curdin jäähtyä. Säilytä curd puhtaissa lasipurkeissa jääkaapissa.

MANGOCURDPIIRAKKA

Pohja:
75 g huoneenlämpöistä voita, gheetä tai kookosöljyä
1 kananmuna
½ dl erytritolia
1 dl kookosjauhoa
½ dl mantelijauhoa
1 tl psylliumia
½ tl leivinjauhetta
Hyppysellinen suolaa

Täyte:
n. 3 dl mangocurdia

Sekoita pohjan ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 175 ⁰C asteessa 7-10 min. Levitä paksu kerros mangocurdia esipaistetulle pohjalle ja jatka paistamista 15-20 minuuttia, kunnes täyte on asettunut eikä juurikaan hylly vuokaa heilauttaessa. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tämä piirakka vain paranee jääkaapissa. 😉

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 4

    sanoo

    […] tarjota sitä mitä osaan – keittiön antimia. 😀 Sitruunapiirakka kermavaahdolla ja etenkin mangocurdpiirakka (kuvassa) ovat maistuneet hyvin. Koirasta on ollut viime aikoina vähän huolta. Sillä on […]

Trackbacks

  1. […] Muita hyviä lisukkeita vohveleille ovat esimerkiksi, tuoreet marjat, pähkinävoi sellaisenaan, omena-mantelipaistos, chiahillon eri variaatiot (esim. mansikka-raparperi-, vadelma- tai marja-appelsiini), curdit (sitruuna-, mango- tai mustikka-kardemumma), päärynä-kardemummahillo tai suklaamousse. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *