Mamma mia, mitkä vohvelit!

Viikonlopun mökkireissu kului kaiken kaikkiaan herkullisten ruokien merkeissä (tästä lisää tällä viikolla, stay tuned ;)), mutta homman kruunasi sunnuntain vohveliaamiainen puskatuoreilla marjoilla. Resepti on vanha tuttu, joka toimi taannoin myös poikaystäväni synttäriaamiaisella. Resepti on helppo, ja taikina on erittäin helppoa käsitellä. Ei tartu, eikä repeä. Kaiken lisäksi koko herkkuateria syntyi ilman mitään ylimääräisiä makeutuksia, edes steviatippoja ei tällä kertaa ollut mukana. Vohvelitaikinaan tulee yksi banaani, joka huolehtii kätevästi vohvelveiden makeudesta. Päälle tullut kookoskermavaahto sai mausteekseen vain hieman vaniljaa, kookoksen luonnollinen, kevyt makeus oli itsessään riittävä, ja puskasta noukitut mustikat, metsämansikat ja vadelmat hoitivat loput. Päälle valutettu mantelivoi kruunasi vohvelivuoren. Ihanampaa päivänaloitusta saa hakea! <3

1708vohvelit2.jpg
 
170815vohvelit1.jpg

BANAANIVOHVELIT
5-6 vohvelia

1 kypsä banaani
3/4 dl kookosmaitoa (tai kookoskermavaahdosta jäänyttä kookosvettä)
4 isoa kananmunaa
2 rkl kookosjauhoa
1 rkl psylliumia
1 tl vaniljauutetta
Hyppysellinen suolaa
Voita tai kookosöljyä paistamiseen

Lisäksi:
Kookoskermavaahtoa, mantelivoita ja tuoreita marjoja

Aja kaikki raaka-aineet tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa, mökkioloissa haarukkakin toimii. 😉 Anna taikinan turvota kymmenisen minuuttia ja paista sitten vohveliraudalla voinokareen tai öljytilkan kera. 🙂

Tarjoa letut haluamiesi lisukkeiden kanssa. Meillä oli all the way-paleokattaus: kookoskermavaahtoa, metsän marjoja sekä mantelivoita. Kookoskermavaahdon resepti on julkaistu jo aiemmassa kirjoituksessa, mutta kerrataanpa nyt sekin. 😉
Kookoskermavaahtoa varten kookosmaitotölkki pitää pistää jääkaappiin jo edellisenä iltana. Kermavaahtoa tehdessä purkki avataan ILMAN RAVISTAMISTA ja pinnalle jähmettynyt paksu kerros lusikoidaan kulhoon, pohjalle jääneen kookosveden/-nesteen voi käyttää joko
vohvelitaikinaan tai esimerkiksi smoothiepohjana. Kulhoon lusikoitu jähmeä osa vatkataan kuohkeaksi vispilällä tai sähkövatkaimella, ja vaahto pidetään kylmässä kunnes kaikki muu on valmista. Siinä se. Halutessaan vaahtoa voi maustaa vaniljalla ja steviatipoilla. Tällä kertaa käytössä ollut Pirkka-kookosmaito taisi olla sen verran lisäaineilla kyllästettyä että se jähmettyi jääkaapissa kokonaan, eikä siitä erottunut kahta kerrosta. Sopii siis ainakin hyvin vaahdotettavaksi. 😛

Mantelivoi oli Fitnessfirstistä tilattua Foodinin raakamantelivoita. Herkullista!Lisää lettuja, vohveleita ja muita herkkuja löytyy Aamiainen-reseptihakemistosta. 😉

Kommentit (5)
  1. Gluteenittomat rahkaletut jogurttivaahdolla ja marjoilla - Pilkettä
    1.4.2018, 09:48

    […] lettujauhot Savuporo-juustopannukakku Uunipannukakku (todella ruokaisa) Vohvelit 1 Vohvelit 2 Vohvelit 3 (tälläkin kertaa käytetty resepti) Ruokaisa uunipannari […]

  2. Gluteeniton pannukakku kaurajauhoista
    23.9.2017, 09:48

    […] (vähähiilihydraattinen, jauhoton) Savuporo-juustopannari (vähähiilihydraattinen, jauhoton) Vohvelit (paleo, maidoton ja viljaton) Vohvelit […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *