Maailman paras lanttulaatikko (gluteeniton)

Arvatkaapas millä minä aloitin aamuni tänään? Lanttulaatikkolla. 😀 Viime vuosina jouluruokasuosikkieni ehdoton ykkönen on ollut hartaudella yön yli haudutettu lanttulaatikko. Perinteinen lanttulaatikko on minun makuuni liian imelää, ja lisäksi siihen tulee vehnää. Tämä nykyään käyttämäni resepti on gluteeniton ja äärimmäisen yksinkertainen – vain lanttua, voita ja mausteita. Herkullisen maun salaisuus on hartaudella kypsentäminen. 😉

Laitoin laatikon illalla uuniin hautumaan, ja kun aamulla heräsin vastaani tuli niin herkullinen tuoksu, että pakkohan sitä oli päästä maistelemaan. Niinpä söin lanttulaatikkoa aamiaiseksi. 😀

lanttulaatikko-gluteenitonKuva ei ole kaunis, mutta maku sitäkin parempi!

LANTTULAATIKKO
1 laatikko

1 kg lanttua
50 g voita
Suolaa
Ripaus valkopippuria

Kuori ja pilko lantut. Keitä lanttukuutiot pehmeiksi, kaada ylimääräinen vesi pois ja soseuta lantut. Lisää voi ja mausta sose suolalla ja valkopippurilla. Siirrä sose voideltuun uunivuokaan, tasoita pinta ja lisää pinnalle vielä halutessasi voinokareita. Hauduta laatikkoa 75 ˚C asteessa yön yli. Nosta uunin lämpötila lopuksi 200 ˚C asteeseen ja paista kunnes laatikon pinta on saanut kauniin värin.

Vinkki: minä teen nykyään aina useamman kilon satsin kerrallaan, sillä herkullista laatikkoa kuluu paljon. Sitä voi myös pakastaa. 😉

PS. Täältä löytyy iso kokoelma gluteenittomia ja viljattomia joulureseptejä! Myös maidotonta, paleo- tai vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavalle löytyy omat vaihtoehtonsa. 🙂

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *