Loppuviikon nollailut ja Pilkettä 2 v

Viimeiset kaksi viikkoa ovat taas olleet poikkeuksellisen kiireiset, melkein voisi sanoa että stressaavat. En panikoi minulle mielenkiintoisten asioiden (opintoihin tai töihin liittyvien) hoidosta mielestäni sanan perinteisessä merkityksessä, mutta jatkuva kiire syö energiatasoja auttamatta. Aika rentoutumiselle, kehon ja mielen palautumiselle on ollut nollassa, ja automaattinen kiiresäätelyni saa minut vielä heräämäänkin tällaisina aikoina sen verran ajoissa, ettei unetkaan tasapainota tilannetta. Gradu piti saada tarkistuskuntoon, töissä piti edistää asioita ja niiden lisäksi oli vielä jännä työhaastattelukin. Homma lähti vihdoin laukeamaan torstaina, ja silloin iskikin armoton väsymys. Onneksi kaverit toivat minulle paljon kivaa tekemistä, joka vei ajatukset vihdoinkin pois opinnoista ja töistä. Torstaina kävimme katsomassa porukalla TPS-Vaasan Sport lätkämatsin, jossa  riitti tapahtumia. Peli päättyi 4-5 Sportille, joka oli minun kannaltani se oikea vaihtoehto. Porukkamme on jakautunut turkulaisten ja vaasalaisten kannatusleireihin, ja minä olen helsinkiläisenä adaptoitunut jälkimmäiseen. Kun HIFK ei ole kentällä, niin Sport saa minun puolestani voittaa, sillä minut on pienestä pitäen kasvatettu siihen, ettei TPS ainakaan saa voittaa. 😛 (Ja HIFK tosiaan oli voittanut Sportin sopivasti joitain päiviä aiemmin Helsingissä ;))

19jaakiekko

Perjantaina juhlittiin ystäväni yllätyssynttäreitä Helsingissä. Juhlat olivat aivan mahtavat. Juhlakalu tiesi juhlapäivän ja vieraat, mutta kaikki muu tuli yllätyksenä. Juhlat olivat levytysstudiolla, ja illan teemana oli sankarin nousu rokkitähteyteen. Nauhoitettiin biisiä, ja muutkin halukkaat pääsivät laulamaan karaokea. 😀 Menin Helsinkiin itse asiassa jo aamusta työhommiin. Kiva oli saada taas hommia etenemään, se tuo aina vähän lisäintoa. Työruokalan vakiopöperöt eivät yleensä ole kummoisia, mutta kahvion puolelta löytyy onneksi myös salaattibaari. Nyt kävi vielä poikkeuksellisen hyvä tuuri, sillä päivän proteiinina oli herkullista kylmäsavulohta ja leipäjuustoa! Hiilihydraattien lähteitä ei ollut minulta poissuljetun leipäpöydän lisäksi muuta kuin ananasta (sentään tuoretta ;)), mutta onneksi minulla oli eväsrasiassa mukana vähän keitettyä bataattia, jonka vetelin jälkiruoaksi. 😉

Kiitokset siitä, että pääsin näinkin paljon tuulettumaan, menee poikaystävän äidille, joka ystävällisesti hoiti koiraa tuon ajan. Nopeana kiitoksena mukaan lähti mangocurdpiirakkaa, ja eiköhän tässä jotain muutakin vielä keksitä. 😉 Omalle äidilleni menee kiitokset yöpaikasta Helsingissä, ja loistavasta aamiaispöydästä, josta löytyi mm. pekonia, munakokkelia, vuohengoudaa, chorizoa ja marjoja. 😉

19tyolounas
Lounassalaatti: kylmäsavulohta, marinoituja herkkusieniä, ananasta ja muita vihreitä

Tänään onkin sitten toisella tavalla erityinen päivä, sillä Pilkettä täyttää tänään kaksi vuotta.Ensimmäisen vuoden tavoin postaukset ovat edelleen pyörineet eniten ruoan jareseptien  ympärillä. Liikunta, ystävät, perhe, opiskelu ja työt ovat kuitenkin edelleen mukana – ruokablogi muilla mausteilla. Aloitin blogin aikoinani vähän epävarmana motivaatiostani ja homman toimivuudesta, mutta innostus on vain voimistunut ja Pilkettä elää vahvasti. 😉 Blogin kävijämäärät ovat yli kaksinkertaistuneet, Facebookissa riittää tykkääjiä, ja blogia voi seurata mm. blogilistan ja bloglovinin kautta. Eniten lukijoita on tietty Suomesta, mutta lukijoita löytyy paljon myös ulkomailta, etenkin Ruotsista ja Yhdysvalloista. 🙂 Voitin toisen vuoden aikana myös ensimmäistä kertaa blogeissa kiertävän ruokahaasteen. Toukokuun kilpailun aihe oli kreikkalainen ruoka, ja voitin sen kreikkalaisella punaviinipossullani. Siitä seurasi kunnia päästä emännöimään haastetta, ja kesäkuun kisan aiheeksi valitsin kauteen sopivasti varhaiskaalin. 😉

07kookosjogurtti1Suosituimpien reseptien listalla ovat ensimmäisen vuoden tavoin pulled pork barbeque-kastikkeella, vaalea paahtoleipä ja ”kunnon” paahtoleipä,  sekä uusiksi suosikeiksi ovat nousseet itse hapatettu kookosjogurtti ja marja-chiahillo. Omia keittiössä syntyneitä suosikkejani toisen vuoden ajalta on monia, mutta mainittakoon nyt ainakin raakatiramisu, irish coffee-juustokakku, juopunut häränhäntäragu, raaka valkosuklaa ja nyhtölammassalaatti.

01tiramisu2Tiramisu raakakakkuna

Juhlista ja emännöinneistä muistelen edelleen lämmöllä ensimmäisiä, itse järjestettyjä rapujuhlia – tänä vuonna uudestaan. 😉 Ulkona syömisistä mieleen parhaiten painuneet kerrat ovat olleet Cantina Azteca, siskon tarjoama synttäri-illallinen oululaisessa Pannussa ja Kujan brunssi. Oulussa ja Cantina Aztecassa tuli myös syötyä elämäni ensimmäiset (muttei viimeiset) etanat. 😉

25pannu2
Pannun etanat

Elämässänikin on tapahtunut kaikenlaista, mutta ”mullistavimmat” jutut ovat ehkä tapahtuneet kropassa ja sen käytössä. 😛 Keväällä jouduin umpparileikkaukseen ja sen jälkeen olkapäätä on piikitelty kortisonilla. Kremppojen hellitettyä rupesin syksyllä käymään jumppaamisen sijaan kuntosalilla, ja sillä tiellä jatketaan vielä. Missioni oli jatkaa kokeilua ainakin puoli vuotta. Puoli vuotta tulee maaliskuussa täyteen, saa nähdä miten liikunnat sitten jatkuvat. Ystävien kanssa ollaan juhlittu kotiinpaluuta (minä palasin Hollannista, kaveri palasi Espanjasta) ja vietetty läksiäisiä. Opiskelurintamalla lähestyy valmistuminen, graduseminaarikin tuli pidettyä syksyllä. Saa nähdä mitä kevät tuo tullessaan – eiköhän siitä tipu lukijoille välillä jotain vinkkiä. 😉

07rapujuhlat2
Rapujuhlat 2014

Kiitos lukijoille tästäkin vuodesta!
Toiveita ja palautetta kirjoitusten sisällöstä saa mieluusti esittää, nyt on tilaisuus vaikuttaa! 😉

Katso myös:
Pilkettä Facebookissa
Pilkettä 1v!
Hei kaikille!

Kommentit
  1. 1

    Marika sanoo

    Onnea! Kivaahan täällä on lueskella mitä kirjoittelet. Eniten minua kiinnostaa ruokajutut ja mitä kaikkia uusia tuotteit olet tilannut. Ravintola-arvostelutkin ovat olleet kivoja, vaikka itse en käy useasti ulkona syömässä hankalan ruokavalion takia. Lisäplussana blogille taitaa tulla oikean jääkiekkojoukkueen kannattamisesta 😉

  2. 2

    sanoo

    Jes, tulipa napattua odottamattomat lisäpisteet. 😉 Kiitos palautteesta! Sillä voi ihan oikeasti vaikuttaa siihen mitä täällä saa lukea. Ruoasta tuleekin kirjoitettua helposti eniten, mutta välillä tulee tarve käydä elämää läpi muutenkin. Sen takia olenkin alunperin päättänyt pitää blogia elämän pienistä iloista, joka tosin tarkoittaa usein onnistuneita keittiöelämyksiä, vaikka välillä vähän liikuntaa ja ystäviäkin. 😉
    Toit myös hyvän muistutuksen ravintoloista – niistä onkin tullut kirjoiteltua vähän harvemmin viime aikoina. Ehkäpä sitä voisi siis koittaa ihan yleisen hyvän nimissä käydä ravintolaillallisella. 😉

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *