Loppuviikon nollailut ja Pilkettä 2 v
Viimeiset kaksi viikkoa ovat taas olleet poikkeuksellisen kiireiset, melkein voisi sanoa että stressaavat. En panikoi minulle mielenkiintoisten asioiden (opintoihin tai töihin liittyvien) hoidosta mielestäni sanan perinteisessä merkityksessä, mutta jatkuva kiire syö energiatasoja auttamatta. Aika rentoutumiselle, kehon ja mielen palautumiselle on ollut nollassa, ja automaattinen kiiresäätelyni saa minut vielä heräämäänkin tällaisina aikoina sen verran ajoissa, ettei unetkaan tasapainota tilannetta. Gradu piti saada tarkistuskuntoon, töissä piti edistää asioita ja niiden lisäksi oli vielä jännä työhaastattelukin. Homma lähti vihdoin laukeamaan torstaina, ja silloin iskikin armoton väsymys. Onneksi kaverit toivat minulle paljon kivaa tekemistä, joka vei ajatukset vihdoinkin pois opinnoista ja töistä. Torstaina kävimme katsomassa porukalla TPS-Vaasan Sport lätkämatsin, jossa riitti tapahtumia. Peli päättyi 4-5 Sportille, joka oli minun kannaltani se oikea vaihtoehto. Porukkamme on jakautunut turkulaisten ja vaasalaisten kannatusleireihin, ja minä olen helsinkiläisenä adaptoitunut jälkimmäiseen. Kun HIFK ei ole kentällä, niin Sport saa minun puolestani voittaa, sillä minut on pienestä pitäen kasvatettu siihen, ettei TPS ainakaan saa voittaa. 😛 (Ja HIFK tosiaan oli voittanut Sportin sopivasti joitain päiviä aiemmin Helsingissä ;))
Perjantaina juhlittiin ystäväni yllätyssynttäreitä Helsingissä. Juhlat olivat aivan mahtavat. Juhlakalu tiesi juhlapäivän ja vieraat, mutta kaikki muu tuli yllätyksenä. Juhlat olivat levytysstudiolla, ja illan teemana oli sankarin nousu rokkitähteyteen. Nauhoitettiin biisiä, ja muutkin halukkaat pääsivät laulamaan karaokea. 😀 Menin Helsinkiin itse asiassa jo aamusta työhommiin. Kiva oli saada taas hommia etenemään, se tuo aina vähän lisäintoa. Työruokalan vakiopöperöt eivät yleensä ole kummoisia, mutta kahvion puolelta löytyy onneksi myös salaattibaari. Nyt kävi vielä poikkeuksellisen hyvä tuuri, sillä päivän proteiinina oli herkullista kylmäsavulohta ja leipäjuustoa! Hiilihydraattien lähteitä ei ollut minulta poissuljetun leipäpöydän lisäksi muuta kuin ananasta (sentään tuoretta ;)), mutta onneksi minulla oli eväsrasiassa mukana vähän keitettyä bataattia, jonka vetelin jälkiruoaksi. 😉
Kiitokset siitä, että pääsin näinkin paljon tuulettumaan, menee poikaystävän äidille, joka ystävällisesti hoiti koiraa tuon ajan. Nopeana kiitoksena mukaan lähti mangocurdpiirakkaa, ja eiköhän tässä jotain muutakin vielä keksitä. 😉 Omalle äidilleni menee kiitokset yöpaikasta Helsingissä, ja loistavasta aamiaispöydästä, josta löytyi mm. pekonia, munakokkelia, vuohengoudaa, chorizoa ja marjoja. 😉
Lounassalaatti: kylmäsavulohta, marinoituja herkkusieniä, ananasta ja muita vihreitä
Tänään onkin sitten toisella tavalla erityinen päivä, sillä Pilkettä täyttää tänään kaksi vuotta.Ensimmäisen vuoden tavoin postaukset ovat edelleen pyörineet eniten ruoan jareseptien ympärillä. Liikunta, ystävät, perhe, opiskelu ja työt ovat kuitenkin edelleen mukana – ruokablogi muilla mausteilla. Aloitin blogin aikoinani vähän epävarmana motivaatiostani ja homman toimivuudesta, mutta innostus on vain voimistunut ja Pilkettä elää vahvasti. 😉 Blogin kävijämäärät ovat yli kaksinkertaistuneet, Facebookissa riittää tykkääjiä, ja blogia voi seurata mm. blogilistan ja bloglovinin kautta. Eniten lukijoita on tietty Suomesta, mutta lukijoita löytyy paljon myös ulkomailta, etenkin Ruotsista ja Yhdysvalloista. 🙂 Voitin toisen vuoden aikana myös ensimmäistä kertaa blogeissa kiertävän ruokahaasteen. Toukokuun kilpailun aihe oli kreikkalainen ruoka, ja voitin sen kreikkalaisella punaviinipossullani. Siitä seurasi kunnia päästä emännöimään haastetta, ja kesäkuun kisan aiheeksi valitsin kauteen sopivasti varhaiskaalin. 😉
Suosituimpien reseptien listalla ovat ensimmäisen vuoden tavoin pulled pork barbeque-kastikkeella, vaalea paahtoleipä ja “kunnon” paahtoleipä, sekä uusiksi suosikeiksi ovat nousseet itse hapatettu kookosjogurtti ja marja-chiahillo. Omia keittiössä syntyneitä suosikkejani toisen vuoden ajalta on monia, mutta mainittakoon nyt ainakin raakatiramisu, irish coffee-juustokakku, juopunut häränhäntäragu, raaka valkosuklaa ja nyhtölammassalaatti.
Juhlista ja emännöinneistä muistelen edelleen lämmöllä ensimmäisiä, itse järjestettyjä rapujuhlia – tänä vuonna uudestaan. 😉 Ulkona syömisistä mieleen parhaiten painuneet kerrat ovat olleet Cantina Azteca, siskon tarjoama synttäri-illallinen oululaisessa Pannussa ja Kujan brunssi. Oulussa ja Cantina Aztecassa tuli myös syötyä elämäni ensimmäiset (muttei viimeiset) etanat. 😉
Elämässänikin on tapahtunut kaikenlaista, mutta “mullistavimmat” jutut ovat ehkä tapahtuneet kropassa ja sen käytössä. 😛 Keväällä jouduin umpparileikkaukseen ja sen jälkeen olkapäätä on piikitelty kortisonilla. Kremppojen hellitettyä rupesin syksyllä käymään jumppaamisen sijaan kuntosalilla, ja sillä tiellä jatketaan vielä. Missioni oli jatkaa kokeilua ainakin puoli vuotta. Puoli vuotta tulee maaliskuussa täyteen, saa nähdä miten liikunnat sitten jatkuvat. Ystävien kanssa ollaan juhlittu kotiinpaluuta (minä palasin Hollannista, kaveri palasi Espanjasta) ja vietetty läksiäisiä. Opiskelurintamalla lähestyy valmistuminen, graduseminaarikin tuli pidettyä syksyllä. Saa nähdä mitä kevät tuo tullessaan – eiköhän siitä tipu lukijoille välillä jotain vinkkiä. 😉
Kiitos lukijoille tästäkin vuodesta!
Toiveita ja palautetta kirjoitusten sisällöstä saa mieluusti esittää, nyt on tilaisuus vaikuttaa! 😉
[…] blogihistoriasta: Blogi muuttaa! Uusia hakemistoja blogiin: ravintolat, viini ja matkustaminen Loppuviikon nollailut ja Pilkettä 2 v Pilkettä FacebookissaPilkettä 1v!Hei […]
[…] linja-autossa 5 parasta asiaa kotona Viikko kookoksenhimoisen koiran ehdoilla ja juoksutreeniä Loppuviikon nollailut ja Pilkettä 2 v Uusia tuulia ja tulevaisuus Turussa Kun viikuna, suklaa ja pistaasi kohtasivat Sopeutuva saa […]