Limemarinoitu flank steak uunissa

Taas on tullut tutustuttua uuteen, herkulliseen ruhonosaan. Kokkasimme flank steakia, eli naudan kuvetta, jo kuukausi sitten, mutta järkyttävän kiireeni takia resepti pääsee yleiseen jakoon vasta nyt. 😛 Reseptin idea on lappusesta, joita oli tyrkyllä kaupassa flank steakien vieressä. Kuve pääsi ruokapöytäämme tosiaan ensimmäistä kertaa, ja se osoittautui kyllä hyvin miellyttäväksi tuttavuudeksi. Liha oli hyvin mureaa, ja siinä oli mukana sopivasti makua tuovaa rasvaa. 🙂 Ohut flank steak sopii hyvin myös marinoitavaksi. Epäilemättä erinomainen osa grillaukseen. Flank steakin kanssa tarjolla oli raikasta mango-avokadosalsaa, tomaatti-korianterisalsaa ja salaattia. Raikkaat salsat olivat erinomainen lisä lihalle, suosittelen lämpimästi. 🙂 Ruokaa valmistaessa en tätä keksinyt, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna hyvä, kotitekoinen majoneesi, kuten esimerkiksi aioli, sopisi tähän kuin nenä päähän. 😉

2804flanksteak3
Limemarinoitua flank steakia, mango-avokadosalsaa, tomaatti-korianterisalsaa ja salaattia

LIMEMARINOITU FLANK STEAK UUNISSA

1 naudan flank steak (n. 1 kg)

Marinadi:
2 limeä
1 ruukku tuoretta korianteria
4 valkosipulinkynttä
1 rkl korianterinsiemeniä
Suolaa
Mustapippuria

Purista limeistä mehu, kuori valkosipulinkynnet ja saksi korianteria vähän pienemmäksi. Hiero limemehusta, tuoreesta korianterista, korianterinsiemenistä ja valkosipulista tasainen tahna morttelissa. Kuivaa lihan pinta tarvittaessa talouspaperilla ja hiero suolaa ja mustapippuria kauttaaltaan sen pintaan. Hiero päälle myös korianterimausteseos. Anna lihan maustua jääkaapissa, mieluusti seuraavaan päivään.
Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen ruoan valmistusta. Kuumenna uuni 225 ⁰C asteeseen ja kypsennä flank steakia uunivuoassa n. 15 minuuttia. Käännä flank steak kypsennyksen puolessa välissä. Voit käyttää apuna paistomittaria, mutta flank steak on sen verran ohut ruhonosa, että me emme ainakaan onnistuneet sijoittamaan mittaria luotettavasti. Niinpä kypsyyden arviointi meni näppituntumalla, eli ihan oikeasti lihaa painelemalla ja sen kimmoisuutta tunnustelemalla. Lopputuloksena oli meille varsin mieluisa medium. 🙂 (Lisää vinkkejä lihan kypsyyden tunnusteluun löytyy tästä pihvipostauksesta.) Anna lihan levätä pöydällä tai foliioonkäärittynä noin 15 minuuttia ja siivuta se sitten. Tarjoa mangosalsan ja muiden haluamiesi lisukkeiden kanssa.

2804flanksteak2
Kypsyys osui aika nappiin 😉

Aiempia kirjoituksia eri ruhonosiin tutustumisesta:
Häränribsit aasialaisittain
Juopunut häränhäntäragú
Mureaa karitsanpotka, amaronea ja tryffeleitä
Vasikan picanhapaisti yrteillä ja valkosipulilla

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *