Lettukestit

19suklaaOlemme pitkästä aikaa sattuneet vanhan kämppikseni kanssa samalle paikkakunnalle asumaan, ja siitä pitääkin sitten ottaa ilo irti. Viime tapaamisesta oli taas vierähtänyt aikaa, alkuvuoden Helsinki-reisullani kävimme Siltasen brunssilla. Nyt kesän ajan asumme mukavan lähellä toisiamme, joten vietimme tällä viikolla arki-illan lettukestejä. 🙂 Lisäksi minua lahjottiin Dammenbergin Secret Passion luomu karhunvadelma tummalla suklaalla. Ystäväni totesi että hänen makuunsa se ei olisi (liian tummaa), mutta minä varmaan tykkäisin ja oikeassahan hän oli – kyllä kämppis kämppiksen tunteen. 😉 Suklaassa kiehtovinta on eri kokoiset kuivattujen marjojen palaset. Poikaystäväni toi samaista suklaata minulle taannoin tuliaisiksi (kts. Joogaa ja herkkutuliaisia) ja se katosi nopeasti, voi 0lla että niin käy nytkin. 😉

En ole omassa keittiössäni kesän aikana, joten suosin melko minimalistisia reseptejä. Olin suunnitellut tekeväni herkullisia banaanipannareita, jotka syntyvät ihan vain kahdesta raaka-aineella (ihan tosi!), mutta onnistuin kaatamaan taikinakannun keittiön lattialle. Hups. Improvisoinniksi se sitten meni, mutta lopputuloksesta tuli loistava. Lettujen kaveriksi tuli väsättyä raparperisosetta varsista, jotka kiitollinen asiakas oli lahjoittanut siskolleni töissä. Olin suunnitellut hankkivani myös mansikoita, mutta lähikoju olikin pistänyt jo pillit pussiin kun pääsin töistä kotiin. Sen sijaan kokonaisuutta täydennettiin vielä nektariineillä ja vaniljakastikkeella. Ilman vaniljakastiketta kokonaisuus oli jälleen maidoton ja paleo, mutta sitä oli nyt vierasta varten. 😉 Tästä saattoi hyvinkin tulla uusi suosikkilettureseptini. Letut olivat juuri sopivan jämäköitä pikkulettuina, ne pysyivät hyvin kasassa ja niitä oli helppo käsitellä. Maku oli erinomainen.

19kookosletut2

19kookosletut1

KOOKOSLETUT
2-3 annosta

5 isoa kananmunaa
¾ dl kookosmaitoa
3 rkl kookosjauhoa
½ tl leivinjauhetta
2-3 rkl erytritolia tai muuta makeutusta
1 tl vaniljauutetta
¼ – ½ tl suolaa
Kookosöljyä paistamiseen

Vatkaa munat kookosmaito keskenään, lisää mausteet. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munaseokseen samalla sekoittaen. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia. Paista letut molemmin puolin kookosöljyssä. Tarjoile esimerkiksi marja-chiahillon ja kookoskermavaahdon kanssa. 😉

Lisää lettu-, pannari- ja vohvelireseptejä:
Banaani-avokadopannukakku (ekstraproteiini)
Banaanipannarit (kahden raaka-aineen pikkuletut)
Kookospannari (”paras peruspannari” ei kookoksinen, ekstraproteiinipannari)
Uunipannukakku (todella ruokaisa)
Vohvelit 3 (tälläkin kertaa käytetty resepti)

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 4

    sanoo

    […] Tämä curd ei ole sieltä paksuimmasta päästä, mutta sopii erinomaisesti paahtoleivälle, pannareiden kanssa ja ihan sellaisenaan syötäväksi. Itse keksin pistää sitä täytteeksi piirakkaan, ja […]

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *