Lempeä mangoraakakakku

No hellurei! Päivittelinkin jo blogin Facebook-sivun puolella, että muuttokiireiden takia blogin päivitys on tässä kuussa hitaanlaista. Kokkasin tätä mangoraakakakkua kyläilemässä käyneelle kämppikselleni jo kaksi viikkoa sitten, ja nyt vihdoin saan reseptin ilmoille! Olikin jo aika, herkullista kakkua kaiken kaikkiaan ja ihanaa mansikoiden kanssa. 🙂

Jos mangoraakakakku olisi unelmiesi täyttymys, mutta kärsit pähkinäallergiasta katso pähkinättömän mango-sitruunaraakakakun resepti. 😉

0805mangokakku.jpg
HUOM. Käytin itse kuvan kakkuun vähemmän kookosöljyä kuin ohjeessa on ja sen seurauksena tuon kakun reuna hieman rullaantui. Lisäsin siis jähmettävän kookosöljyn määrää reseptiin ja nyt sen pitäisi olla riittävä. 😉


MANGORAAKAKAKKU


Pohja:
1 dl pähkinöitä (manteli, saksanpähkinä, pekaanipähkinä…)
1 dl kookoshiutaleita (tai lisää pähkinöitä)
1 dl kivettömiä, kuivattuja taateleita
Hyppysellinen (ruusu-)suolaa


Täyte:
4 dl cashewpähkinöitä (liota yön yli väljässä vedessä)
2 dl kookosmaitoa tai -kermaa
1 kypsä mango
1 luomusitruunan mehu (halutessasi myös kuoret)
Ripaus (ruusu-)suolaa
1,5 tl vaniljauutetta
Steviatippoja maun mukaan (esim. vanilja- tai sitruunamakuisia)
2,5 dl kookosöljyä TAI 2 dl kookosöljyä + 1 rkl psylliumia

Liota cashewpähkinöitä väljässä vedessä vähintään neljä tuntia. Huuhtele pähkinät ja anna niiden valua siivilässä.
Mittaa pohjan ainekset tehosekoittimeen ja aja ne tasaiseksi massaksi. Painele massa leivinpaperilla peitetyn ja kookosöljyllä voidellun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
Kuori ja pilko mango ja purista sitruunasta mehut (jos haluat lisää sitruunaisuutta makuun, raasta sitruunan kuoret ennen mehun puristamista). Aja valutetut cashew’t, kookosmaito, mango, makeutus ja vaniljauute (ja psyllium, mikäli käytät) tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa. Sulata kookosöljy, lisää ne täytteen joukkoon ja aja tasaiseksi massaksi. Tarkista makeus ja levitä täyte pohjanpäälle ja nosta kakku jääkaappiin jähmettymään yön yli.
Tämä kakku pysyy kiinteänä ihan jääkaapissa, pakastinta ei tarvita. 😉

Lisää raakakakkuja:
Avokadokakku
Mango-sitruunakakku (pähkinätön)
Pasha cashewpähkinöistä
Puolukka-kinuskiraakakakku
Sitruuna-lakritsiraakakakku
Suklainen banaani-pähkinävoikakku
Tiramisu
Vadelma-suklaaraakakakku

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (2)
  1. Töhnämunat - pääsiäisen paras resepti - Pilkettä
    16.4.2017, 09:48

    […] 70 % suklaasta (Esim. Divine-merkiltä löytyy) Raakakakun täytettä – esimerkiksi mangoraakakakkua tai raakatiramisun […]

  2. Paras tapa kuoria mango - Pilkettä
    9.4.2017, 13:24

    […] myös mango-currybroileria, mangoraakapuuroa, mangocurdia ja mangoraakakakkua! […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *