Laskiaispullakakku

Laskiainen lähestyy, eikä se ole mitään ilman pullaa! Tämän vuotinen pullani onkin itseasiassa laskiaspullakakku, ja se sai täytteekseen mantelimassaa, vadelmachiahilloa ja kermarahkaa. Itse olen lapsesta saakka rakastanut mantelimassaa, joten jos on pakko tehdä se kuuluisa valinta mantelin ja hillon välillä, otan mantelin. Jos mennään hillolla, sen kuuluu olla nimenomaan vadelma, ei mansikka, mutta mielipiteitähän on monia. 😉 Lisäksi itse pidän kermavaahtoa parempana täytteenä kermarahkaa. Laskiaspulla onnistuu tosin myös maidottomana, sillä kookoskermavaahto on myös herkullinen täytevaihtoehto. Niin monia mahdollisuuksia täyttää pulla! Mikä on sinun suosikkisi?

Tämä laskiaispullakakku on gluteeniton, viljaton, vähähiilihydraattinen ja tarvittaessa myös paleoruokavalioon sopiva sekä maidoton. 😉

PS. Kurkkaa myös pikalaskiaispullan resepti sekä Laskiaispullabattle-kirjoitus, jossa oli kaksi pullareseptiä. 😉

gluteeniton-laskiaispulla vähähiilihydraattinen-laskiaispulla

LASKIAISPULLAKAKKU
Neljälle

Pulla:
4 suurta kananmunaa
1 dl sokeria tai erytritolia (tai muuta haluamaasi makeutusta, kidemäisistä syntyy paras vaahto)
50 g voita tai ½ dl kookosöljyä
1 dl kermaa tai kookoskermaa
1 dl kookosjauhoa
2 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
Hyppysellinen suolaa
Kananmunaa tai keltuaista voiteluun

Sulata voi. Vatkaa munat ja makeutus kuohkeaksi vaahdoksi (sokerilla tulee paras vaahto, mutta myös steviatipat ja muu makeutus toimii). Lisää voisula ja kerma munavaahtoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita ne munavaahdon joukkoon. Anna taikinan turvota noin 5-10 minuuttia ja muotoile siitä sitten iso pulla kostein käsin. Valmis pulla on suunnilleen saman kokoinen kuin taikinakin. Riko muna tai keltuainen lasissa ja sivele sitä sudilla pullien päälle. Paista uunissa 175 ˚C asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes pulla on kauniin värinen. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Mantelimassa:
2,5 dl (100 g) mantelijauhoa
1 kananmunanvalkuainen
2 rkl erytritolia tai sokeria
1-2 rkl kermaa (tai kookoskermaa)
Muutama tippa karvasmanteliaromia

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää kermaa, jos massa jää liian kuivaksi.

Vadelmachiahillo:
200 g pakastevadelmia
2 rkl chiansiemeniä
Hunajaa, steviatippoja tai muuta makeutusta maun mukaan

Kiehauta vadelmat kattilassa. Lisää makeutusta makusi mukaan kun marjoista alkaa irrota nestettä. Tarkista makeus ja lisää sitten chiansiemenet. Sekoita ne hyvin marjojen joukkoon. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Säilytä ylimääräinen hillo jääkaapissa.

Kermarahka, maidoton vaihtoehto kookoskermavaahto:
1 dl kuohukermaa
½ prk (125 g) maitorahkaa
½ tl vaniljauutetta
Hunajaa, steviatippoja tai muuta makeutusta maun mukaan

Ks. Ohjeet kookoskermavaahtoon TÄÄLTÄ

Vaahdota kerma, mausta se vaniljalla ja lisää suuhusi sopiva määrä makeutusta. Kääntele maitorahka kermavaahdon joukkoon. Tarkista maut.

Kakun kokoaminen:
Leikkaa jäähtynyt pulla kahdeksi keskeltä kahtia kahdeksi yhtäpaksuksi levyksi. Minä tein mantelimassasta kerroksen pohjan päälle ja vadelmahillon levitin pullan hatun leikkuupinnalle. Väliin kermarahkaa.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *