Lampaanmaitojäätelöä kaupoissa!

Suomen markkinoille on tullut ensimmäinen lampaanmaitojäätelö! 


En edes muista koska olisin viimeksi ostanut jäätelöä kotiin. Siitä taitaa oikeasti olla viitisen vuotta? Artesaanijäätelöillä herkuttelen kuitenkin pari kertaa vuodessa (ks. Ciao Caffe! ja Nuvole Gelateria). Syön maitotuotteita tätä nykyä vain vähän, ja suosin mieluummin vuohen- ja lampaanmaitotuotteita lehmänmaidon sijaan (ks. So long, rahka!). Turun sanomien nettiversiosta bongaamani kirjoitus sai miut kuitenkin suuntaamaan tieni jätskiostoksille. Kyseessä on rymättyläläinen SikkaTalun tilan Utu-lampaanmaitojäätelö, joka on lisäksi luomua ja lisäaineetonta. Jäätelöä saa vielä varsin harvasta paikasta, mutta onni suosii turkulaisia! 😉 Lampaanmaitojäätelöä maistamaan halajavan kannattaa suunnata nokkansa Biocityn K-markettiin (Kupittaan aseman lähellä), Hirvensalon K-markettiin, Kupittaan cittariin tai Länsikeskuksen cittariin. Myyntipaikkoja on toki muuallakin, ja ne näyttäisivät olevan lisääntymään päin. Myyntipaikat voi tarkistaa SikkaTalun tilan sivuilta. 😉

Jäätelö myydään noin desin pahvipikareissa, ja saatavilla on kolmea makua: vanilja, suklaa ja kookos. Jäätelö osoittautui varsin hintavaksi – kilohinta oli liki 40 €, eli pikkupakkaus maksoi reilut kolme euroa, mutta pitihän sitä silti päästä maistamaan. 😛 Näin alkuun ostin vaniljan ja kookosen, kolmatta purkkia en ihan raaskinut. 😛 Mutta olihan jäätelö tosiaan lampaanmaidosta, kotimaista, luomua ja lisäaineetonta. Vaniljajäätelö oli herkullista vanhan ajan vaniljajäätelöä. Sen valmistamisessa oli käytetty yksinkertaisesti lampaanmaitoa, sokeria, oikeaa vaniljaa ja kananmunan keltuaista. Kostumus oli miellyttävä ja maku hyvä. Kookosjäätelö (lampaanmaito, sokeri, kookoshiutale – vertaapa jonkun muun jäätelön sisällysluettelon pituuteen!) oli hieman kovempaa, ja sen kannatti antaa vähän lämmetä ennen syömistä. Maku oli hyvä ja kookoksen maku erottui. Kumpikin jäätelöistä olivat hieman liian makeita minun makuuni, mutta minä nyt olen tottunutkin hyvin vähään makeuteen. Pienempi määrä makeutta voisi kuitenkin tuoda lampaanmaidon maun paremmin esiin. Kivoja tuotteita siis, mutta hinnan takia tulen tuskin ostamaan kovin usein. Suklaa pitänee vielä testata,  ja haaveissani olisi joku kirpeä sitruunaversio (winkwink). 😉


Kookosjäätelö


Suomesta saa kyllä lampaanmaitojuustoja, esimerkiksi manchego ja roquefort ovat monille tuttuja, mutta muuten lampaanmaitoa on harvakseltaan saatavilla. Niinpä tutustunkin aina ulkomailla sikäläisten kauppojen lampaanmaitotuotteisiin. Espanjasta löytyi herkullista, kotijuuston kaltaista tuorejuustoa sekä jogurttia, ja Kreikan lomalla lammasjogurttia kului etenkin aamuisin.

Lampaanmaitojuustojen esittelyitä:
Brebirousse d’Argental
Le Brebiou
Manchego
Roquefort

+Koko lista juustoesittelyistä

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *