Lammasta Blankossa

Kun muutin Turkuun vuonna 2010, Blanko oli varmaan ensimmäinen ravintola, josta kaikki puhuivat. Hyvää ruokaa, ja se tyyliin Suomen kuuluisin brunssi. Joskus siellä tuli istuttua iltaa, mutta kesti tosiaan tähän saakka – KUUSI VUOTTA – että sain testattua paikan ruoan. Onneksi se alusta asti hehkutettu annos, lammassalaatti oli pysynyt listalla (vai olikohan se lammascaesar silloin aikoinaan? – nevermind, lammasta joka tapauksessa). Lammassalaatin kiinnostavuutta komppasi se että seuralaiseni ehdoton lempiruoka Blankossa on heidän lammaspastansa, jossa on sama liha tuon salaatin kanssa. Hän on hehkuttanut sitä sen verran, että piti oikein tarkistaa että olisiko sen saanut gluteenittomana, ja mistä Blankon gluteeniton pasta on tehty. Kyllähän se olisi järjestynyt, ja vieläpä riisinuudelista – syön riisinuudelia ja -pastaa huomattavasti mieluummin kuin maissia. Salaatin marinoidut kasvikset kuulostivat kuumalla kesäkelillä kuitenkin pasta-annosta houkuttelevammalta ja päädyin noudattamaan alkuperäistä suunnitelmaa etenkin kun tarjoilija vakuutteli minulle että kyllä se salaattikin on runsas ja täyttävä.

3107blanko.jpg

No joo. Ei se nyt NIIN valtava ollut (vrt. Sandron salaatti). Lammas oli kuitenkin erinomasita – maukasta ja mureaa. Testikerralla olin kuitenkin sen verran nälkäinen (lounaasta vierähtänyt 6-7 tuntia…..), että tuplaliha olisi kelvannut. Ja minulle jäi vähän epäselväksi mitkä tässä annoksessa piti nyt laskea niiksi marinoiduiksi kasviksiksi? Odotin reiluja kasvispaloja jossain yrttiöljymarinadissa, mutta nyt salaatin lisäksi löytyi lähinnä suikaloitua porkkanaa. Vähän tuntui kalliilta 19 € salaatiksi. Kaveri oli lammaspastaansa (punaista pestoa, rucolaa ja pinjansiemeniä) enemmän kuin tyytyväinen, joten kaipa minunkin pitää käydä vielä se testaamassa. 😉

Samankaltaisia paikkoja Turussa:

Anniskeluravintola Tiirikkala (gluteenittomat kakut, lounas)
Aula Café (sunnuntaibuffet 1sunnuntaibuffet 2lounasjazzbrunssisunnuntaibuffet 3)

Café Fontana (kerta 1, kerta 2)
E. Ekblom viiniravintola (Food & Funkerta 3, kerta 4)

Fontti
Gustavo

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (3)
  1. NERå - melkein kaikki myös gluteenittomana - Pilkettä
    28.9.2017, 17:24

    […] keskustan tuntumassa sijaitsevat blanko ja Tintå ovat saavuttaneet vakaan aseman turkulaisten suosiossa, ja alkuvuodesta kyseinen […]

  2. Makumatka Sandroon - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 17:52

    […] on ollut minulle vähän niin kuin Helsingin vastine Turun Blankolle. Sandron ruoka on pohjoisafrikkalaista, mutta se on saanut vaikutteita muun muassa […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *