Lab outing – tutkimusryhmän virkistyspäivä
Tutkimusryhmäni järjesti syyskauden avajaisiksi hauskan virkistyspäivän. Ohjelmaa oli luvassa koko päiväksi, mutta se oli pidetty visusti salassa. 😉 Aloitimme päivän lähtemällä 2,5 tunnin ohjatulle kierrokselle Rhijnauwenin linnoitukseen. Matka yliopistolta taitettiin perihollantilaiseen tyyliin polkupyörillä. Vinkki: Suosittelen ehdottomasti lähtemään pyöräilyretkelle näille kulmille! On hauskaa nähdä kuinka nopeasti maisema muuttuu kaupungista maaseuduksi. Saimme pyöräillä kauniilla (asfaltoiduilla) teillä lehtimetsän ja lammashakojen vuorotellessa ympärillämme. Rhijnauwenin linnoitus kannattaa myös yhdistää pyöräilyretkeen. Linnoitus oli vaikuttava, ja oppaamme oli hyvä. Linnoitus suljetaan tämän kuun päätteeksi talven ajaksi, joten paras sesonki oli jo ohi. Kesällä paikka on varmasti ihana, Suomenlinnan vastine, mutta huomattavasti vähemmän turisteja veikkaisin. Sinne mennessä kannattaa kuitenkin tarkistaa etukäteen milloin linnoituksen alueelle pääsee vapaasti ja milloin siellä järjestetään ohjattuja kierroksia.
Maisemia linnoituksen harjanteelta.
Linnoitukselta pyöräilimme jonkin aikaa hieman syrjässä olevaan Vroeg-ravintolaan. Rakennus oli ilmeisesti osa vanhaa maataloa, mutta todella valoisaksi ja tilavaksi sisustettu. Se oli hieman syrjässä suremmilta teiltä, mutta vaikutti silti todella suositulta. Oiva vinkki pyöräretken varrelle. 😉 Muut ryhmän jäsenet saivat hollantilaiseen tapaan leipää lounaakseen (täällä syödään AINA leipää lounaaksi). Täytyy kyllä sanoa että tämän paikan leipälounaskin oli aika vaikuttava! Pari paksua siivua hyvän näköistä leipää, juustoa, kinkkua, salaattia, alkukeitto ja hollantilaiset kroketit. Minä sain valita lounaani listan kolmesta salaatista, ja päädyin ankanrintafileesalaattiin. Se oli todella hyvää. Liha oli mureaa ja nahka oli säästetty, mistä pidän. Lisäksi annoksessa oli todella hyviä herkkusieniä. Ne maistuivat ihanasti voissa paistetuilta, ja ne oli jätetty tarpeeksi suuriksi – sienen neljännesosiksi.
Pitkän lounaan jälkeen siirryimme Vroegista tien toiselle puolelle nauttimaan ravintolan tarjoamasta aktiviteetista boerengolfista eli farmer’s golfista. Se on joukkuepeli, missä minijalkapalloa (käsipalloa) isketään eräänlaisilla krokettimailoilla. Mailaosa oli hollantilaisittain puukengän mallinen. 😉 Pelikenttänä oli myös nimeen sopivasti lammashaka – kyllä, siellä oli myös lampaita. Pelimme aikana rupesi kuitenkin satamaan, ja lampaat vetäytyivät fiksuina suojakatoksen alle. Me sen sijaan jatkoimme pelaamista siitä huolimatta. Pelirata sisälsi yhdeksän lipuilla merkittyä maalia, jotka olivat golfin tapaan koloja maassa- Pelikentällä oli lampaanpapanoiden ja piikkilanka-aitojen lisäksi myös muita esteitä kuten ojia. Lopetin neljännen pallo lensi ojaan-kerran jälkeen laskemisen. Pelaaminen oli sateesta huolimatta todella hauskaa, ja meillä oli joukkueeni kanssa hyvä henki. Pelin ja sateen jälkeen vetäydyimme taas Vroegiin seurustelemaan sekä nauttimaan lämpimistä ja kylmistä juomista.
Päivän päätteeksi päädyimme istumaan iltaa ja lopulta myös syömään Le Clochard Grill Bariin. Se on melko keskustassa, mutta piilotettu sivukadulle (Rifferhofstad 2), emmekä olisi ikinä keksineet paikkaa, jollei se olisi ollut erään ryhmänjäsenemme kantapaikka. Le Clochardin perältä löytyi myös ihanan lämmin takka (joskin kaasulla toimiva)! Sen ääreen oli ihana istahtaa kun oli viettänyt koko päivän ulkona ja polkenut monen monta kilometria sateessa ja tuulessa. Paikka tarjosi myös varsin kelvollisen pihvin. Pihviannokseen olisi kuulunut herkkusieni- tai pippurikastike, mutta ne sisälsivät kumpikin gluteenia, joten sain yrttivoita tilalle. Pihvi oli mukavasti medium, mutta se voi – se ei kyllä ollut voita nähnytkään. Se oli jotain karmeaa margariinia, joka ei sulanut tippaakaan pihvin päällä, ja se tarttui suussa kieleen ja kitalakeen. Yäk. Itse pihvi oli kuitenkin pubipihviksi ihan hyvä – paksu ja murea. Testasin pihvin kylkeen ”voin” sijaan pöytään tuotua majoneesia. Ranskalaiset vaihdettiin pyydettäessä ongelmitta ekstrasalaattiin. Myös muiden annokset vaikuttivat hyviltä, ja etenkin simpukoita (belgialainen herkku) tilanneet olivat erittäin tyytyväisiä. Maanantai ja tiistai ovat muuten kyseisessä paikassa erityisiä simpukkapäiviä, kannattaa pitää mielessä. 😉 Ja se takka – kylmänä, sateisena syysiltana oikein mukava.
Koko päivän aikana poljettuja kilometrejä tuli varmaan helposti 30, mutta sehän ei täkäläisillä tunnu missään, ja minunkin lihakseni alkavat vähitellen sopeutua. (Ensimmäiset viikot ottivat kyllä vähän koville.) Lab outing oli kiva tapa tuoda ihmisiä yhteen ja antoi mahdollisuuden tutustua toisiin muussa kuin labraympäristössä. Uni tuli päivän päätteeksi helposti, kiitos raikkaan ulkoilman ja kunnon illallisen. 🙂
Aiempia ravintolakäyntejä Utrechtissa:
Huolella mietittyjä annoksia luomuravintola Deegissä
Hyvin piilotettu kellariravintola kanaalin varrella
[…] joilla olin tilannut ankkaa: ankankoipea Budapestissa sekä Hollannissa, lounassalaatissa ja viimeisimpänä thaimaalaisessa ankkaa punaisessa kookoscurrykastikkeessa. (Onpahan […]
[…] Olin mukana järjestämässä kokousta, ja vastuussa tohtorikoulutettavien iltaohjelmasta. Pelkäsin itse, että ohjelmasta tulisi sellaista pakkopullaa, mitä on tullut koettua aina silloin tällöin, mutta onneksi keksimme lopulta juuri sopivanlaisen ohjelmanumeron: veimme tohtorikoulutettavat cocktail-kouluun Bar4:än. Meille esiteltiin kolmen eri cocktailin valmistus ja pääsimme myös maistamaan kaikkia kolmea, jonka jälkeen jokainen sai valmistaa esitellyistä vaihtoehdoista itselleen yhden cocktailin. Vaihtoehtoina olivat kurkkusour, mojito ja goji-cosmopolitan. Kurkkusour teki kivan vaikutuksen (tykkään muutenkin Hendricks-GT:stä johon tulee kurkkua), mutta päädyin kuitenkin tekemään mojiton. Ilta oli hauska ja vieraat viihtyivät – taakka vierähti harteiltani. ? Voin lämpimästi suositella tämänkaltaista ohjelmanumeroa vaikkapa juuri kokousvieraille, yrityksen pikkujouluihin, polttareihin tai kaveriporukalle muuten vaan. Meitä oli parikymmentä osallistujaa, ja kahden baarimikon voimin koulutus meni sujuvasti läpi. Kiitos kivasta illasta! ? Bar4 Kristiinankatu 4, Turku Seuraava kokousreissu alkaakin sitten jo huomenna kun suuntaan nenäni kohti Saksaa (ks. Ensi kuussa Saksaan ja ensimmäinen työmatka). ? Lisää töitä ja elämäntapaa sivuavia kirjoituksia: Ensi kuussa Saksaan ja ensimmäinen työmatka Tunnelmia Seilin saarelta Kesäloma, laatuloma Tiirikkalan lounas Ystävät tukevat, vaikka pärjäisitkin itse Marraskuun kuulumiset ja koiran kotiutuminen Hyvä, paha punainen liha? Päivä kanssani – elokuu Huhtikuun kuvamuistio Hyvän fiiliksen viikonvaihde Uusia tuulia ja tulevaisuus Turussa Graduseminaari – check! Sinterklaasborrel! Lab outing – tutkimusryhmän virkistyspäivä […]