Kuusenkerkkä sopii suklaa-maapähkinävoifudgen mausteeksi
Vieläkö mietit mitä tekisit joululahjaksi? Moni saa minulta itse tehdyn konvehtirasian. Olen listannut tähän kirjoitukseen monia suosikkireseptejäni (myös maidottomia ja ilman lisättyä sokeria olevia vaihtoehtoja), mutta kehitän joka vuosi myös joitain uusia tryffeleitä, suklaita ja muita pikkuherkkuja. Tänä vuonna suurin juttu oli suklaa-maapähkinävoifudge, jonka mausteena oli kuusenkerkkä.
Kurkkaa tältä vinkit ruokalahjojen paketointiin 😉
Kokeilen kuitenkin mielelläni erilaisia makuyhdistelmiä ja niinpä päädyinkin maustamaan puolet fudgesta Arctic Warriorsin Kuusenkerkkäjauheella. Kuusenkerkkähän on kunnon kotimaista superfoodia, joka sisältää runsaasti hivenaineita ja C-vitamiinia. Sen sanotaan myös auttavan väsymykseen ja flunssaan, ja lisäksi siinä on hieno maku! Niinpä suosittelenkin tekemään tupla-annoksen tätä suklaa-maapähkinävoifudgea ja maustamaan puolet siitä kuusenkerkkäjauheella. 😉
Suklaa-maapähkinävoifudge – kuusenkerkkä sopii mausteeksi
1 dl maapähkinävoita
3/4 dl kaakaovoita
1/4 dl kookosöljyä
½-1 dl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia (tai steviatippoja maun mukaan)
1 dl raakakaakaojauhetta
(½ tl vaniljauutetta)
Hyvää suolaa (esim. ruususuolaa) myllystä
Lisäksi kuusenkerkkäjauhetta maun mukaan, esim. 1-2 tl per 1 dl fudgea
Vinkki: Voit halutessasi laittaa rasvoja myös suhteessa 1/2 dl kaakaovoita+1/2 dl kookosöljyä. Tällöin fudge on hieman pehmeämpää kuin yllä olevalla ohjeella
Sulata kookosöljy ja kaakaovoi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää pähkinävoi, raakakaakaojauhe sekä makeutta makusi mukaan. Rouhaise lopuksi joukkoon hieman suolaa myllystä – pienet suolahippuset sopivat suklaa-maapähkinävoifudgeen hyvin. Kumoa suklaa-maapähkinävoifudge leivinpaperilla vuorattuun vuokaan niin että massaa tulee noin 0,5-1 cm paksuinen kerros. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa suklaa-maapähkinävoifudge haluamasi kokoisiksi paloiksi kun se on jäähtynyt. Säilytä jääkaapissa.