Kurpitsapannacotta ja hunajapaahdetut pekaanipähkinät

Syksyn sadonkorjuukaudessa on pari raaka-ainetta, joita odotan erityisellä innolla. Yksi juttu vuoat ruusukaalit, ja toinen on kurpitsat.  Ostin heti ensimmäisen tilaisuuden tullessa kolmen kilon kurpitsan, ja rupesin kehittelemään reseptejä. Voinen luvata että seuraavan parin kuukauden aikana kurpitsareseptejä on luvassa useampi. Sitä ennen voi tukeutua vanhoihin resepteihin: mausteiseen kurpitsaleipään (pumpkin bread), kurpitsapiirakkaan ja salaattiin paahdetulla kurpitsalla. Jatkoa listaan tuli viime viikonloppuna. Söimme perinteen mukaisesti lauantaina ”paremman” illallisen, ja tällä kertaa väsäsin jopa jälkiruokaa: kurpitsapannacottaa hunajapaahdetuilla pekaanipähkinöillä. Rakastan kurpitsan ja mausteiden yhdistelmää, joten pannacottaan tuli myös lämpimiä makuja mm. kanelista, inkivääristä ja neilikasta. Kookosmaito tuo herkkuun juuri sopivasti kermaisuutta, ja herkku pysyy maidottomaan ja/tai paleoruokavalioonkin sopivana. Kurpitsasose syntyy yksinkertaisesti keittämällä kurpitsaa ja soseuttamalla se sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Soseen voi valmistaa tuoreeltaan, tai etukäteen ja säilyttää jääkaapissa. Pannacotta maistuu ihan sellaisenaankin, mtuta sen voi halutessaan koristella herkullisilla, hunajapaahdetuilla pekaanipähkinöillä – ja miksei väliin lisäisi vähän kermavaahtoakin! Kiva että syksy on täällä herkullisine raaka aineineen! 😉

Kurpitsapannacotta

5 annosta

5 liivatelehteä
2 dl kurpitsasosetta
4 dl kookosmaitoa
½ tl vaniljauutetta
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
¼ tl jauhettua neilikkaa
¼ tl jauhettua muskottipähkinää
¼ tl jauhettua kardemummaa
Ripaus hyvää suolaa
Maun mukaan steviatippoja tai muuta makeutusta
Tilkka kiehuvan kuumaa vettä

Pistä liivatelehdet likoamaan viileään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita kurpitsasose, kookosmaito ja mausteet keskenään, lisää makeutusta suuhusi sopiva määrä. HUOM, mausteitakin voi lisätä reilumminkin, maistele milloin niitä on suuhusi sopiva määrä. 😉 Kiehauta vesitilkka. Puristele liivatelehdistä ylimääräiset vedet ja liuota ne kuumaan veteen. Lisää liivateliemi ohuena nauhana kurpitsaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Jaa massa annosvuokiin ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljän tunniin ajan ennen tarjoamista. Jälkkärin voi tehdä myös edellisenä päivänä. 😉 Syö kurpitsapannacotta sellaisenaan, tai koristele esimerkiksi hunajapaahdetuilla pekaanipähkinöillä ja kermavaahdolla.

Hunajapaahdetut pekaanipähkinät

Kourallinen pekaanipähkinöitä
1-2 rkl juoksevaa hunajaa

(Hieman suolaa myllystä) Sekoita pähkinät hunajaan ja levitä ne irralleen toisistaan leivinpaperilla peitetylle pellille. Voit halutessasi rouhaista hieman suolaa myllystä pähkinöiden päälle niin että suolahippuja osuu harvakseltaan sinne tänne. Paahda pähkinöitä uunissa 200 C asteessa kunnes ne rupeavat paahtumaan (tarkkaile tuoksua) ja hunaja karamelisoituu kovaksi, varo polttamasta pähkinöitä. Anna pähkinöiden jäähtyä ennen käyttöä. Koristele kurpitsapannacotta jäähtyneillä pekaanipähkinöillä.

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Kuulostaapa hyvältä yhdistelmältä tämä kurpitsa+kookos+mausteet+pekaani-kombo, sopii kyllä varmasti kivasti syksyn pimenevien iltojen herkkuhetkiin.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *