Kunnon paahtoleipää

Paahtoleipä on niitä harvoja asioita, mitä olen viljoista luovuttuani ajoittain kaivannut. Paahtoleipä voilla ja juustolla – niin hyvää ja yksinkertaista, ah! Tässä on vuokaleipä, joka sopii erinomaisesti paahdettavaksi. Leipää on helppo leikata ja pysyy hyvin kasassa. Tämä tuntui rakenteeltaanmukavan karkelta/kuitupitoiselta – varmaan kiitos pofiberin. Leipä kohosi hyvin ja siivuista tuli kivan korkuisia.

SAM_1193

PAAHTOLEIPÄ

10 kananmunaa
1-2 rkl vettä
4 dl mantelijahoa
1 dl pofiberiä
5 dl juustoraastetta (n. 250g )
4 rkl psylliumia
1 rkl leivinjauhetta
voita vuokaan
(suolaa)

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja juusto. Lisää seos ja vesi munien joukkoon ja anna turvota vähintään viisi minuuttia. Voitele vuoka. Voit halutessasi ”jauhottaa” vuoan esimerkiksi seesaminsiemenillä. Levitä taikina vuokaan tasaisesti ja paista uunissa 200˚C asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla.

Reseptin olen löytänyt Allt om LCHF-blogista. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin kermaa, itse korvasin sen vedellä. Tästä tulee sopiva satsi n. 1,5 litran vuokaan. En myöskään käyttänyt vuoassa siemeniä ja leipä irtosi vuoasta erittäin nätisti. Siemenet tuovat halutessa makuun hieman vaihtelua, ja niillä voi tietenkin muokata myös leivän ulkonäköä. Juustona minulla oli 250g mozzarellaa, kun sellainen pussi sattui löytymään jääkaapista. Paistamisen kanssa kannattaa olla kärsivällinen – itselläni leipä jäi ensimmäisellä kerralla keskeltä hieman raa’aksi.

Leipää voi myös pakastaa!

PS. Jos olet leipäihmisiä, kurkkaapa myös siemennäkkäri, saksanpähkinä-pellavansiemenleipä ja Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemisto! 😉

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (35)
  1. Helppo, vaalea paahtoleipä (viljaton) - Pilkettä
    24.5.2017, 13:32

    […] yksinkertaisempaa leipäreseptiä on vaikea löytää. Mantelijauho- ja pofiberpohjainen viljaton paahtoleipäni on ollut jo pitkään yksi blogin suosituimmista resepteistä. Se on todella herkullista, eikä […]

  2. Belgialaisia juustoja - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 19:15

    […] ja pähkinäisellä omena-sellerisalaatilla, saksanpähkinä-pellavansiemenleipä ja paahtoleipä). Kaveriksi lämpimälle passendale-leivälle sopii esimerkiksi belgialainen olut. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *