Kuminalla maustettu aprikoosihillo juustoille

Olen taas hurahtanut
juustoiltoihin – kiitos erään tulevan ekonomin, joka on innokas tutustumaan
juustojen maailmaan. Työskentelin itse vuosia juustotiskillä, ja olen siis
päässyt itse perehtymään juustojen kirjoon varsin mukavasti, ainakin Suomen
tarjonnan mukaan. Tykkään edelleen maistella uutuuksia ja vanhoja suosikeita,
ja kokoan koska tahansa kavereille tai lahjaksi juustotarjottimen tai –korin.
Olen myös kirjoittanut blogiin helpot ohjeet juustotarjottimen kokoamiseen. 😉
Lisukkeiksi kokoan yleensä aina jotain hedelmiä (esimerkiksi tuoreet taatelit,
päärynä ja persimon ovat hyviä), ja monesti kaapista löytyy joku juustoille
sopiva hillokin (viikunahillo on luotettava perusvalinta juustoille).
Mahdollisuuksien mukaan koitan kuitenkin tehdä välillä lisukkeita itsekin. Yksi
hyvä on siemennäkkäri, sinihomejuustojen klassikkokaveri ovat viljattomat piparkakut ja olen aiemmin tehnyt myös esimerkiksi
persikka-rosmariinihilloa
Tällä viikolla pyöräytin juustoillan kaveriksi
nopean ja helpon hillon kuivatuista aprikooseista ja maustoin sen kuminalla.
Löysin joskus nimittäin juustoille tarkoitettua kuminalla maustettua aprikoosihilloa
kaupasta, ja se oli hauska makuyhdistelmä. Kokeile aprikoosihilloa erilaisten
juustojen kuten esimerkiksi valko- tai sinihomejuustojen parina!



Vinkki: Jos välttelet lehmänmaitoa, utta käytät vuohen- ja lampaanmaitoa, kokeile hilloa esimerkiksi Roquefortin, Le Brebioun tai Brebirousse d’Argentalin kanssa!

APRIKOOSIHILLO KUMINALLA
1 dl kuivattuja, pehmeitä,
kivettömiä aprikooseja
n. 2 dl vettä
½ tl kuminansiemeniä
Hieman mustapippuria
rouhittuna
(Halutessa lisämakeutta
hunajalla tai toffee-/karamellisteviatipoilla)
Pilko aprikooseja
pienemmäksi saksilla ja liota niitä vedessä tunnin ajan tai vaikka yön yli.
Siirrä aprikoosin vesineen kattilaan, lisää puolet kuminansiemenistä sekä
hieman rouhittua mustapippuria ja keittele palasia keskilämmöllä kunnes ne ovat
kunnolla pehmenneet. Voit lisätä vettä pienissä erissä jos seos meinaa kuivua.
Vettä saa jäädä vähän jäljelle. Soseuta aprikoosit sauvasekoittimella. Lisää
tarvittaessa vettä, jos seos on turhan tanakkaa. Tarkista makeus ja lisää
tarvittaessa hunajaa tai steviatippoja. Sekoita joukkoon loput kuminansiemenistä.
Tarjoile hilloa juustojen kanssa, säilytä jääkaapissa.


JUUSTOILTOJA, -VALIKOIMIA JA -TARJOTTIMIA:
Juusto- ja maisteluilta (teemana vuohen- ja lampaanmaitojuustot)

LISUKKEITA JUUSTOILLE:

Piparkakut (viljattomat)

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 1

    Anonyymi sanoo

    Oo, pitääkin ostaa jotain hyvää juustoa viikonlopuksi 🙂

    Jonna1983.fitfashion.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *