Kuminalla maustettu aprikoosihillo juustoille

Olen taas hurahtanut juustoiltoihin – kiitos erään tulevan ekonomin, joka on innokas tutustumaan juustojen maailmaan. Työskentelin itse vuosia juustotiskillä, ja olen siis päässyt itse perehtymään juustojen kirjoon varsin mukavasti, ainakin Suomen tarjonnan mukaan. Tykkään edelleen maistella uutuuksia ja vanhoja suosikeita, ja kokoan koska tahansa kavereille tai lahjaksi juustotarjottimen tai –korin. Olen myös kirjoittanut blogiin helpot ohjeet juustotarjottimen kokoamiseen. 😉 Lisukkeiksi kokoan yleensä aina jotain hedelmiä (esimerkiksi tuoreet taatelit, päärynä ja persimon ovat hyviä), ja monesti kaapista löytyy joku juustoille sopiva hillokin (viikunahillo on luotettava perusvalinta juustoille). Mahdollisuuksien mukaan koitan kuitenkin tehdä välillä lisukkeita itsekin. Yksi hyvä on siemennäkkäri, sinihomejuustojen klassikkokaveri ovat viljattomat piparkakut ja olen aiemmin tehnyt myös esimerkiksi persikka-rosmariinihilloa.  Tällä viikolla erään illan kruunasi kuminalla maustettu aprikoosihillo juustoille. Löysin joskus nimittäin juustoille tarkoitettua kuminalla maustettua aprikoosihilloa kaupasta, ja se oli hauska makuyhdistelmä. Kokeile aprikoosihilloa erilaisten juustojen kuten esimerkiksi valko- tai sinihomejuustojen parina!

Vinkki: Jos välttelet lehmänmaitoa, utta käytät vuohen- ja lampaanmaitoa, kokeile hilloa esimerkiksi Roquefortin, Le Brebioun tai Brebirousse d’Argentalin kanssa!

0710aprikoosihillo2.jpg0710aprikoosihillo1.jpg

Kuminalla maustettu aprikoosihillo juustoille

1 dl kuivattuja, pehmeitä, kivettömiä aprikooseja
n. 2 dl vettä
½ tl kuminansiemeniä
Hieman mustapippuria rouhittuna
(Halutessa lisämakeutta hunajalla tai toffee-/karamellisteviatipoilla)

Pilko aprikooseja pienemmäksi saksilla ja liota niitä vedessä tunnin ajan tai vaikka yön yli. Siirrä aprikoosin vesineen kattilaan, lisää puolet kuminansiemenistä sekä hieman rouhittua mustapippuria ja keittele palasia keskilämmöllä kunnes ne ovat kunnolla pehmenneet. Voit lisätä vettä pienissä erissä jos seos meinaa kuivua. Vettä saa jäädä vähän jäljelle. Soseuta aprikoosit sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos on turhan tanakkaa. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa hunajaa tai steviatippoja. Sekoita joukkoon loput kuminansiemenistä. Tarjoile hilloa juustojen kanssa, säilytä jääkaapissa.

JUUSTOILTOJA, -VALIKOIMIA JA -TARJOTTIMIA:
Joulun jälkimaininkeja ja tapaamisia
Juusto- ja maisteluilta (teemana vuohen- ja lampaanmaitojuustot)
Juhannuksen juustoilta
Juustoilta vuohenjuustotäytteisillä persikoilla
Tapaksia, juustoja ja lautapelejä
Valmistujaisten juustovalikoima
Sideways, merlot ja espanjalaiset juustot

LISUKKEITA JUUSTOILLE:
Persikka-rosmariinihillo
Piparkakut (viljattomat)
Siemennäkkäri

Kommentit (4)
  1. Kuinka koota juustolajitelma? - Pilkettä
    9.1.2018, 16:56

    […] Kuminalla maustettu aprikoosihillo Persikka-rosmariinihillo juustoille Siemennäkkäri Vuohenjuustolla täytetyt persikat […]

  2. Gluteeniton joulu - parhaat joulureseptit vuosien varrelta - Pilkettä
    14.12.2017, 19:03

    […] Aprikoosi-kuminahillo juustoille Jälkiruokaviinivinkki juustoille Uunicamembert yrteillä ja valkosipulilla Mon’t d’Or – kokonainen juusto uunissa Vinkit teemajuustotarjottimeen: juustot lautapeli-illan kaverina, hyvä setti aloittelijoille Vinkit teemajuustotarjottimeen: vuohen- ja lampaanmaitojuustot Vinkit teemajuustotarjottimeen: Espanja-teema […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *