Kotitekoiset bountyt

Bountyt olivat ehdottomasti yksi lapsuuteni lempikarkeista – suklaa, ja se mehevä kookostäyte! Olen viime vuosina tehnyt tutuilla joululahjaksi erilaisia konvehtirasioita, joihin on tullut milloin mitäkin – viskitryffeleitä, piparkakkutryffeleitä, carob-konvehteja, raakasuklaata ja raakavalkosuklaata. Kotitekoiset konvehtirasiat ovat olleet sen verran suosittu lahja, että meinasin lähteä sille linjalle tänäkin vuonna – don’t fix it, if it isn’t broken! 😉 Peli avataan nyt bountyilla, ja muitakin herkkureseptejä on luvassa tulevan viikon aikana. 🙂

PS. Herkut ja jälkiruoat-reseptihakemistosta löytyy liuta muita konvehti- ja suklaareseptejä, vinkit ruokalahjojen paketointiin voi katsoa täältä.

kotitekoinen-bounty

bounty-resepti

BOUNTYT

¼ dl kookosöljyä
½ dl kookosmaitoa
2 dl kookoshiutaleita
Hieman vaniljauutetta
Steviatippoja tai muuta haluamaasi makeutusta
n. 60-80 g tummaa suklaata (väh 70 %)

Sulata kookosöljy kattilassa. Lisää kookosmaito ja kookoshiutaleet. Sekoittele massaa miedolla lämmöllä joitain minuutteja ja nosta sitten massa jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa, vesihauteessa tai mikrossa. Melko kapea astia on kätevin bountyjen kuorruttamisessa. Muotoile jähmettyneestä kookosmassasta palloja tai pötköjä. Upota ne suklaasulaan ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle vadille jähmettymään. Nosta vati jääkaappiin kun olet saanut kaikki pallot kuorrutettua. Suklaakuorrute kovettuu kylmässä nopeasti, joten valmistumista ei joudu odottamaan turhan pitkään. Säilytä jääkaapissa. Bountyja voi myös pakastaa, mutta suklaakuorrutteesta saattaa tulla aavistuksen kirjava – makuun tai koostumukseen se ei vaikuta.

Vinkki: Bountyt voi myös pakastaa.

Bountyt ovat gluteenittomia, viljattomia, maidottomia ja pähkinättömiä (mikäli käytät suklaata, jossa ei ole pähkinän jäämiä). Ne sopivat myös vähähiilihydraattiseen ja paleoruokavalioon. 🙂

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *