Kotitekoiset bountyt

Bountyt olivat ehdottomasti yksi lapsuuteni lempikarkeista. Joku kerta taisin ulkomaanmatkalle lähdettäessä vanhempani ostamaan minulle valtavan bounty-pussin lentokentän tax freesta ja söin niitä kunnes ne eivät enää edes maistuneet hyvältä, mutta tämä yliannostuskaan ei vaikuttanut herkkumieltymykseeni sen pidempään.  Kookosrakkauteni on sittemmin jatkunut, ja tämä blogi on pullollaan kookosreseptejä. Itse hapatettua kookosjogurttia kuluu liki päivittäin ja kookosmaito ja -kerma ovat olennaiset osat ruoanlaittoa. Tuore kookospähkinä on ehkä nykypäivän vastineeni bountylle, tai oli, kunnes päätin kokeilla mitä syntyisi kookosmaitotölkin jämistä. Niistähän syntyi kookoshiutaleiden, -öljyn ja suklaan kanssa mitä parhaimpia bountyja! ”Oikeaa” bountya ei ole tullut syötyä vuosikausiin, mutta veikkaan että nämä kotitekoiset voittavat ne nykyään 6-0. 😉

PS. Tässä on myös oiva joululahjavinkki. Olen aiempina vuosina jakanut tuttavapiirille tryffeleitä, ja omatekoiset herkkulahjat ovat kyllä saaneet arvostusta. 😉

15bounty1
Pari bountya aamikahvin kanssa tuo hyvän alun päivälle. 😉

15bounty2

BOUNTY

¼ dl kookosöljyä
½ dl kookosmaitoa
2 dl kookoshiutaleita
Hieman vaniljauutetta
Nestemäistä steviaa
n. 60-80 g tummaa suklaata (väh 70 %)

Sulata kookosöljy kattilassa. Lisää kookosmaito ja kookoshiutaleet. Sekoittele massaa miedolla lämmöllä joitain minuutteja ja nosta sitten massa jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa, vesihauteessa tai mikrossa. Melko kapea astia on kätevin bountyjen kuorruttamisessa. Muotoile jähmettyneestä kookosmassasta palloja tai pötköjä. Upota ne suklaasulaan ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle vadille jähmettymään. Nosta vati jääkaappiin kun olet saanut kaikki pallot kuorrutettua. Suklaakuorrute kovettuu kylmässä nopeasti, joten valmistumista ei joudu odottamaan turhan pitkään. Säilytä jääkaapissa. Bountyja voi myös pakastaa, mutta suklaakuorrutteesta saattaa tulla aavistuksen kirjava – makuun tai koostumukseen se ei vaikuta. 😉

Kaupan Bountyn tuotesisältö:
Sokeri, kuivattu kookos (21%), glukoosisiirappi, kaakovoi, rasvaton maitojauhe, kaakaomassa, emulgointiaineet (soijalesitiini E471), maitorasva, laktoosi, herajauhe, kosteudensäilyttäjä (glyseroli), suola, luontainen vaniljauute.

Kumman sinä valitsisit? 😛

Muita pikkuherkkuja:
Chocolate Chip Cookie Dough Cookies
Doughy Mint Chocolate Chip Cookies
Hedelmäbrandytryffelit
Kahvi-glögitryffelit
Kookoskeot
Lakritsikookoskeot
Paahdetut kanelimantelit
Piparikookoskeot
Piparkakut
Punaviinitryffelit
Rouheiset superkaakao-kookoskeksit
Rustiikkiset piparitryffelit
Viskitryffelit

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Ihan mitä makeutusta itse tykkäät käyttää. 🙂 Hunaja sekoittuu helposti, ja sokerikin toimii varmasti. Rakeiset makeutukset, kuten sokeri tai erytritoli, kannattaa lisätä kattilaan kookosmaidon ja öljyn kanssa, jotta liukenevat kunnolla. 😉

  2. 8

    Marika sanoo

    Olen oppinut että kun tekee mieli jotain hyvää niin kannnattaa tulla selailemaan tätä blogia 😀 Makeanhimo kun iski niin tein näitä bounteja. Nam! Ja minulle kun ei maistunut jouluna mitkään makeat herkut niin nyt se sitten kostaantui 😉

  3. 9

    sanoo

    Hehe, hyvä jos maistuu. 😉 Ruokahalu on terveen merkki, on joku sanonut, ja kotitekoiset makeiset rökittää kaupan mennen tullen.

  4. 10

    Marika sanoo

    Sitä ei oikeasti ymmärrä miten hyviä kotitekoiset karkit ovat kun on tottunut niihin kaupan sokeri- ja lisäainepommeihin. Nämä ovat kyllä melkein liian hyviä. Pakko tunnustaa että söin niitä 3 kpl aamupalaksi… Mut sitähän sanotaan että tärkeintä on että katsoo mitä syö uudenvuoden ja joulun välissä, eikä joulun ja uudenvuoden välissä. Oletko muuten kokeillut tehdä stevialla makeutettuja proteiinimarenkeja? Tiedän että joko pitää tai sitten inhoaa marenkia. Ostin aika paljon kookoshiutaleita ja ajattelin kokeilla näitä marenkeja ja ripottelisin vielä kookosta päälle. Jos voisi uutena vuotena herkuteilla niillä.

  5. 11

    sanoo

    Kuullostaa tutulta. 😉 Itse väsäsin joululahjaksi reilut satsit (jotta jäisi muutama ylikin) tummaa ja valkoista raakasuklaata, ja ne ovat viimeisen viikon ajan maistuneet aamukahvin kanssa kummasti. En myöskään koe tarvetta ottaa moisesta mitään morkkista, sama meininki saanee jatkua vuoden ympäri jos siltä tuntuu niin kauan kun haittoja ei ilmene. 😉 Nämä bountythan ovat makeasta maustaan huolimatta lähes pelkkää kookosta.
    Marenkeja en ole tullut kokeilleeksi, kuulun juuri siihen kategoriaan joka ei niistä ihmeemmin välitä. Sitruunapiirakan päällä se voisi tosin mennä. 😉 Erytritolia käyttäviä marenkireseptejä näkyy usein, joten sen ainakin pitäisi toimia. Viime vuonna tein jouluksi jäädytetyn suklaamoussekakun, jonka pohja oli pähkinämarenkia. Se vaikutti toimivalta, mutta valitettavasti sen analysoiminen jäi vähälle, sillä kakku jätettiin juhlapaikkaan isäntäväen herkuteltavaksi.
    http://ssiiri.wordpress.com/2013/12/25/lanttulaatikko-jaadytetty-suklaamoussekakku-ja-muut-joulupoydan-herkut/

  6. 12

    Marika sanoo

    Jotain Pavlovan tyyppistä kakkua voisi kokeilla. En minäkään mikään marenkien suurkuluttaja ole 😀 Mutta kun on niin paljon ruokarajoituksia niin pitää kokeilla kaikkea uutta. Jos vaikka oppisi pitämään niistä 🙂

  7. 13

    sanoo

    Jep, pavlova on kyllä joskus käynyt minunkin mielessäni. Siihen pitäisi vaan yhdistää jotain ihanan raikasta, vaikkapa lemon curdia ja marjoja! 😉

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *