Konjakkitryffeleitä ja vinkki ruokalahjojen paketointiin

Tänään illalla ovat vihdoin ne mainitsemani ainejärjestön pikkujoulut. Sää on kyllä kaikkea muuta kuin jouluien (sataa kaatamalla), mutta juhlien valmistelu, jälkiruokien leipominen ja lahjojen väsääminen luovat ilmaan jouluntuntua. 🙂 Alkuviikko meni vatsataudista toipuessa, joten juhlavalmisteluissa tuli yllättäen kiire. Onneksi minulla on takataskussa bravuurijoululahja: kotitekoiset tryffelit. Niitä on tehty jos jonkin makuisia (katso reseptilista kirjoituksen lopusta), ja tällä kertaa perusreseptistä tuli tehtyä konjakilla maustettu versio. Lisäksi tässä on mukana hyväksi kokemani paketointitapa ruokalahjoille. 😉

12konjakkitryffeli1

KONJAKKITRYFFELITn. 20 tryffeliä

200 g tummaa suklaata (väh. 70 %)
1 dl kermaa
(Hieman vaniljauutetta)
2 rkl konjakkia
Tummaa kaakaojauhetta kuorrutteeksi

Mittaa kerma ja paloittele suklaa kattilaan. Anna suklaan sulaa miedolla lämmöllä samalla sekoitellen. Kun massa on tasaista, lisää vanilja ja konjakki, sekoita hyvin. Anna alkoholin haihtua ja ota sitten kattila pois liedeltä. Anna suklaamassan jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa (tai kelien salliessa parvekkeella). Massaa voi käydä sekoittamassa pari kertaa jäähtymisen aikana, jotteivät rasvat erotu massan pinnalle. Massa saa olla melkein täysin jähmettynyttä kun rupeat pyörittelemään konvehteja. Täysin jähmettynyt massa on aluksi hieman kankeaa, mutta sekin lämpenee käsissä, joten ei haittaa vaikka varsinainen massa tulisi tehtyä jo edellisenä päivänä. 😉 Kaiva massasta lusikalla sopivan kokoisia könttejä ja pyörittele ne käsissäsi palleroiksi. Laita valmiit pallot leivinpaperilla peitetylle lautaselle tai vadille odottamaan. Kun koko massa on palloina, mittaa muutama ruokalusikallinen kaakaojauhetta pieneen kulhoon. Pudottele pallot kulhoon yksitellen ja pyörittele siellä, kunnes ne ovat saaneet tasaisen kaakaojauhepeitteen. HUOM: Jos tryffelit ehtivät pyörittelyn aikana lämmetä liikaa ja muuttua kovin tahmeiksi, voit nostaa ne vielä jääkaappiin pariksi minuutiksi ennen kuorruttamista, jotteivat ne ime kaakaojauhoa aivan loputtomasti. 😉 Kokoa lopuksi kaikki tryffelit leivinpaperin sisälle, tee siitä pussi ja ravista hieman – näin ylimääräiset kaakaojauheet varisevat pois, mutta kuorrute kyllä säilyy. Säilytä valmiita tryffeleitä jääkaapissa.

12konjakkitryffeli2Van Houtenia kehiin. 😉

RUOKALAHJONEN PAKETOINTI

Pidän ruokalahjojen antamisesta, ja vakioitani ovat juustolajitelma tilpehööreineen, tryffelit ja tänä vuonna varmaan uutena raakasuklaa. Oma suosikkini ruokalahjojen paketointiin ovat vaneriset juustolaatikon. Säätän yleensä kaikki tyhjäksi jäävät boksit ja hyödynnän niitä sitten tarvittaessa kotona esillepanossa tai juuri lahjojen pakkaukseen. Kätevintä juustolaatikoissa on, että yleensä siitä saa samalla alustat kahteen lahjaan kun käyttää erikseen sekä kannen että pohjan. 😉 Jos juustolaatikoista on pulaa, voi sen sijaan käyttää paksua pahvia, mutta reunoista on kyllä apua. PS. Jos kaipaat vinkkiä juustolajitelmaan, katso joulupostaukseni ja juustoesittelyt. 😉

12paketointi3

12paketointi2Pakettikorttiin on mielestäni kiva kirjoittaa mitä lahja on tai mitä se sisältää. Esimerkiksi juustolahjan saajasta on varmasti kiva tietää mitä juustoja ja muita herkkuja tarjottimella on. Halutessaan korttiin voi myös kirjoittaa vinkkejä makuyhdistelmistä. Jos tekstiä tuntuu tulevan liian paljon pakettikorttiin, voi tiedot pistää myös paketin sisään pistettävälle kortille. Näiden konjakkitryffelien tapauksessa en tiedä kenelle lahja tulee päätymään, joten koin että on paikallaan kirjoittaa myös tryffelien raaka-aineet allergioiden varalta.

Koska alkuviikko meni vielä sairastaessa, on tämä minun paketointini nyt vähän pikaversio niillä resursseilla mitä kotona oli. 😛 Hieman enemmän aikaa ja vaivaa käyttämällä, ja mahdollisilla lisäkoristeilla tällaisesta ruokapaketista saa vaikka kuinka hienon tahansa. 😉

Tarvikkeet:
Juustolaatikon pohja tai kansi
Nättejä serviettejä tai ruokie esillepanoon tarkoitettua paperia
Sellofaania
Pakettinauhaa
Pakettikortti

Paketointi:

  1. Aseta juustolaatikon pohjalle tarvittava määrä serviettejä peitoksi.
  2. Nosta ruokalahja serviettien päälle.
  3. Leikkaa sellofaanista sopivan suuri pala. Voit myös leikata kaksi saman kokoista palaa, jotka pistät päällekkäin paksumman paketin aikaansaamiseksi.
  4. Aseta laatikko keskelle sellofaanipalaa ja sulje sellofaani tiukaksi pussiksi lahjan ympärille. Sulje tiukasti pakettinauhalla.
  5. Kiharra pakettinaru halutessasi saksilla ja leikkaa tarvittaessa ylimääräiset sellofaanit pois.
  6. Kirjoita pakettikortti, pujota se paketin naruun ja solmi nauha rusetille.
  7. Valmis!

12paketointi1

Konvehtipöytään tai lahjapakettiin sopivia pikkuherkkuja:
Bountyt
Cake pops (kakkutikkarit)
Carob-kookoskonvehdit
Chocolate Chip Cookie Dough Cookies
Doughy Mint Chocolate Chip Cookies
Hedelmäbrandytryffelit (kirsikkapálinkatryffelit)
Kahvi-glögitryffelit
Kakkutikkarit (cake pops)
Kermalikööritryffelit
Konjakkitryffelit
Kookoskeot
Lakritsi-kookoskeot
Paahdetut kanelimantelit
Piparikookoskeot
Piparkakkutryffelit
Piparkakut
Punaviinitryffelit
Raakasuklaa
Raaka kirsikkavalkosuklaa
Raaka valkosuklaa
Raaka valkosuklaa kirsikoilla ja kaakaonibseillä
Rouheiset kaakao-kookoskeksit
Viskitryffelit

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (9)
  1. Joululahjavinkit aikuisille - Pilkettä
    17.12.2017, 12:40

    […] ja reseptit suklaatryffeleihin ja muihin makeisiin Vinkit ruokalahjojen paketointiin Helppo juustolajitelma, joka sopii myös […]

  2. Itse tehty konvehtirasia sopii lahjaksi - Pilkettä
    16.12.2017, 09:16

    […] sinnekin lähti mukaan itse tehty konvehtirasia, jonka kokosin vaneriseen juustolaatikkoon (ks. vinkit ruokalahjojen paketointiin). Tryffelipallot ovat bravuurini, ja tänä vuonna maustoin ne Blossa 2016-glögillä. Sen lisäksi […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *