"Kesofrutti" kirsikoilla ja kookoslastuilla

Kaikki lienevät törmänneet joskus kauppojen risifruttiin (riisiä jossain kermakkeessa hillolla). Samankaltaisia jälkiruokia ovat mm. appelsiiniriisi tai maltanriisi. Viikonlopun grilli-illalta jäi yli joitain kirsikoita, ja herkuttelunhimoisena kehitin niiden ympärille ”kesofrutin/raejuustofrutin”, joka pesee edellä mainitut versiot 6-0! Todella hyvää!

12kesofrutti

KESOFRUTTI KIRSIKOILLA JA KOOKOSLASTUILLA
1 annos

2 dl (200 g) kesoa tai muuta raejuustoa
60 g – 100 g smetanaa
Kirsikoita
Kookoslastuja

Poista kirsikoista kivet ja pilko ne. Sekoita ainekset keskenään. Annoksen voi koristella muutamalla kirsikalla ja kookoslastuilla.

Ihanan paksu ja kermainen, sopivan hapan smetana on aivan mahtava pari kirsikoille. Tästä tuli ehdottomasti uusi lempiherkkuni. 🙂

HUOM: Kookoslastut ovat siis kookoshiutaleita isompia paloja – ohuita suikaleita, lastuja. Itse käytin Iherbistä tilaamiani Edward & Sons Unsweetened Organic Coconut Flakeseja (kts. myös Raikas aamiainen-postaus), mutta kookoslastuja löytää nykyään myös hyvin varustellusita ruokakaupoista. Iherbistä alennusta ensimmäisestä tilauksesta koodilla IRI825. 😉

Kommentit

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *