Ihana kirsikka-valkosuklaapavlova

Kirsikka-valkosuklaapavlova sai toimia tällä viikolla illallisen kruununa kun kaveripariskunta tuli kyläilemään ja pelaamaan lautapelejä. Olimme suunnitelleet poikaystävän kanssa kirsikkapiirakan leipomista jo monta päivää, mutta ensiksi emme ehtineet millään kauppaan, ja lopulta muuton jälkeisessä siivouksessakin (ks. Kun ruokabloggaaja muuttaa – sisältää tärkeän varoituksen) vierähti sen verran  aikaa ettei aikaa piirakan leipomiseen ollut – jos olisi ollut, olisin tehnyt joko tämän karvasmantelilla säväytetyn kirsikkapiirakan tai kirsikka-suklaaganachetortun.

suklaaganacheKirsikka-suklaaganachetorttu

Onneksi on kuitenkin olemassa pavlova – tuo marenkipohjainen kakku, joka tarvitsee kaverikseen yksinkertaisimmillaan vain kermaa ja kauden hedelmiä tai marjoja. Pavlovan marengin voi tehdä itse, eikä se ole vaikeaakaan, mutta tällaisessa kiiretilanteessa on mielestäni täysin sallittua turvautua kaupoista saataviin valmiisiin marenkipohjiin. Sain itse asiassa tämän idean ystäväni viime vuotisista valmistujaisista, joissa hän kiersi hienosti ruokavaliorajoitteet ja säästi aikaa tarjoamalla mansikkapavlovaa, jota tehtiin aina edellisen kakun loputtua valmispohjiin.

marenkiMarenkipohja

Kirsikat ovat parhaimmillaan (ja edullisimmillaan) nyt kesällä, joten päätin käyttää niitä omaan versiooni pavlovasta. Kirsikka-valkosuklaapavlova oli yksinkertaisesti ihanaa. Lisäksi se valmistuikin käden käänteessä. Sulatin valkosuklaata ja sekoitin sen rahkaan, vispasin kerman ja maustoin sen vaniljalla. Makeutus oli tällä kertaa steviaa, mutta ihan tavallinen sokerikin käy.

kirsikkapavlova kirsikka-valkosuklaapavlova

Kirsikka-valkosuklaapavlova

Marenkipohja:
(voit myös käyttää valmista marenkipohjaa, n. 100 g)
4 kananmunan valkuaista
2 dl valkoista sokeria
1-2 tl perunajauhoa tai maissitärkkelystä
1 tl etikkaa

Päälle:
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
100 g valkosuklaata
½ tl vaniljauutetta
Sokeria, steviatippoja tai muuta haluamaasi makeutusta maun mukaan
½ rs (250 g kirsikoita)

Vinkki: Sekä marengin että kermarahkatäytteen voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin, mutta itse kakku kannattaa koota vasta vähän ennen tarjoamista – muuten pohja pehmenee liikaa.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. HUOM: Valkuaisten joukossa ei saa olla yhtään keltuaista – muuten vaahto ei onnistu. Sekoita perunajauho/maissitärkkelys sokeriin ja sekoita se valkuaisvaahdon joukkoon pienissä erissä. Sekoita joukkoon myös etikka. Piirrä leivinpaperille ympyrä lautasen avulla. Levitä valkuaisvaahto renkaan sisään niin että ulkoreunat ovat hieman koholla keskiosaan verrattuna – näin kirsikka-valkosuklaapavlova on helpompi täyttää. Paista marenkia uunissa 125 C asteessa noin 1,5 tuntia. Kypsä pavlova on kevyt ja helppo siirtää, mutta vielä valkoinen. Anna pohjan njäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
Sulata valkosuklaavesihauteessa tai mikrossa – varo polttamasta suklaata! Sekoita valkosuklaa rahkan joukkoon, lisää myös vaniljauute. Vatkaa kerma kuohkeaksi, kiinteäksi vaahdoksi. Lisää haluamaasi makeutusta suuhusi sopiva määrä kermavaahdon joukkoon. Kääntele valkosuklaarahka kermavaahdon joukkoon vispilän avulla niin ettei se menetä kuohkeuttaan. Puolita kirsikat ja poista niistä kivet. Levitä valkosuklaa-kermarahka jäähtyneen marenkipohjan päälle ja ripottele pinnalle kirsikanpuolikkaat. Kirsikka-valkosuklaapavlova on valmis! Kakkuon parhaimmillaan tuoreena.

Samankaltaisia reseptejä:

Kirsikkafrangipanetorttu (kokeile myös ihanaa karviasfrangipanea!)
Kirsikkapiirakka karvasmantelilla
Kirsikka-suklaaganachetorttu

Edellinen kirjoitukseni: Suklaa-tattaripuuro taateli-suolakaramellikastikkeella

suklaa-tattaripuuroSuklaa-tattaripuuro taateli-suolakaramellikastikkeella

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *