Kevyt mangojuustokakku sisältää runsaasti proteiinia

Julistin syyskuussa herkkulakon alkaneeksi, sokeriset herkut saisivat jäädä (ks. Herkkulakko – terveellisempi syksy). Koska olen intohimoinen foodie ja ruokabloggaaja, tarkoitti se minun tapauksessani sitä että rupeaisin kehittelemään entistä enemmän terveellisiä herkkureseptejä, jotka sisältävät vain vähän sokeria. Julkaisin tuolloin listan blogissa tähän asti olleista terveellisistä herkkuvaihtoehdoista (ks. Terveelliset herkkuvaihtoehdot resepteineen), ja nyt on aika uudelle reseptille. Kevyt mangojuustokakku on runsasproteiininen herkku, joka varmasti jää reseptilistalleni!

IMG_3287Ks. vinkit mangon kuorimiseen

Täyte sisältää juustokakun tapaan tuorejuustoa, ja se saa lisää massaa kevyestä, runsasproteiinisesta rahkasta sekä heraproteiinista. Heraproteiini ei ole pakollista, mutta se tekee kakusta entistäkin ruokaisamman ja tuo samalla kuohkeutta. Kevyt mangojuustokakku onkin perinteisiin juustokakkuihin verrattuna kuohkeampi ja ilmavampi rakenteeltaan, siinä missä monet juustokakut (esim. perinteinen New York Cheesecake) ovat melkoista jankkia – todella tymäkkää tavaraa, eikä niitä voi (tai kuka voi, kuka ei) syödä pientä palaa enempää. Kevyt mangojuustokakku on sen sijaan ravintoarvoiltaan sellaista, että minä vedin sitä surutta ison palan aamiaiseksi. 😉

runsasproteiininen mangojuustokakkuPohjan suhteen jätin valinnanvaihtoehdon kokkaajalle. Jos haluat kauttaaltaan terveellisemmän vaihtoehdon, valitse pohja 1, joka sisältää pähkinöitä. Siitä saa samalla hyvän annoksen terveellisiä rasvoja, ja sen makeus tulee taateleista ilman lisättyä sokeria. Pohja 2 onkin sitten sellainen perinteinen juustokakkupohja, joka koostuu murskatuista kekseistä ja voista. Samaa pohjaa käytin itse asiassa suussa sulavassa Pätkis-juustokakussa. Se ole niin kevyttä ja sokeritkin löytyy, mutta kokonaisuudessa kevyt mangojuustokakku on silti huomattavasti tavallista perinteisiä juustokakkuja kevyempi. Valitse siis vapaasti. 😉 Kevyt mangojuustokakku on myös blogille tyypilliseen tapaan gluteeniton.

kevyt mangojuustokakku

Kevyt mangojuustokakku (gluteeniton)

Pohja, vaihtoehto 1:

  • 2 dl pähkinöitä (voit korvata osan pähkinöistä myös kookoshiutaleilla tai auringonkukansiemenillä
  • 2 dl kuivattuja taateleita
  • (1/2 dl kaakaojauhetta)

Pohja, vaihtoehto 2:

  • 150 g (gluteenittomia) suklaakeksejä tai digestive-keksejä
  • 75 g voita

Täyte:

  • 300 g mangoa kuorittuna ja kuutioituna TAI soseena (esim. pussillinen pakastemangokuutioita, tlk Bonnen
  • mangososetta tai 3 prk Pilttiä)
  • Hieman sitruunamehua (halutessasi myös hieman raastettua sitruunan kuorta, luomu!)
  • 200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa (esim. Philadelphia Lightest 3 %)
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl maustamatonta tai vaniljan makuista heraproteiinia
  • Steviatippoja tai muuta makeutusta maun mukaan
  • 5-6 liivatelehteä
  • Tilkka kiehuvan kuumaa vettä

Pistä liivatelehdet kylmään veteen likoamaan niin että ne ovat irtonaisia, eivät yhdessä klimpissä. Valmista pohja. Mittaa pohjan ainekset blenderiin tai tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 20 cm), niin että se tulee pohjan ja reunojen välistä ulos. Taputtele muruseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Soseuta mango. Mittaa mango, rahka, tuorejuusto, hera ja sitruunamehu tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Tarkista makeus ja lisää haluamaasi makeutusta suuhusi sopiva määrä. Tarkista myös sopiva sitruunaisuus, ja lisää halutessasi sitruunamehua. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja liota ne kuumaan veteen esimerkiksi mukissa, noin 1/2 dl vettä pitäisi riittää. Kaada liivateliemi täytteen joukkoon ohuena nauhana joko samalla sekoittaen tai niin että surautat täytteen blenderillä tasaiseksi heti kun liivate on kaadettu kippoon. Kumoa täyte vuokaan pohjan päälle ja anna pinnan valua tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli. Kevyt mangojuustokakku sopii niin herkutteluun kuin ateriaksikin proteiinipitoisuutensa ansiosta. 😉

Muita proteiinijauhereseptejä:

Edellinen kirjoitukseni: 10 neliötä asuintilaa per eliö – ja elämä hymyilee

turku-martti

Lisää reseptejä löytyy reseptihakemistosta.

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (4)
  1. Kakkuilija1111
    19.9.2022, 11:32

    Saako tästä samasta reseptistä toisen makuista kuin mango?:)

  2. Minun uusi herkku, unohdin proteiinijauheen ekalla kerralla, mutta ei vaikuttanut koostumukseen, kiitos reseptistä! Ps. Millä blenderillä saat tasaisen massan..?

    1. Kiva kuulla että tykkäsit! Proteiinijauhe ei tosiaan ole pakollinen, kakku on herkullista ilmankin. 🙂

      Minulla on käytössä Braunin monitoimikoneen tehosekoitinosa. Siinä parasta on tasainen pohja, eli sen kannu ei kapene pohjaa kohti ja näin isommatkin palaset pääsevät terien luo. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *