Keväinen kasvispitsa kukkakaalipohjalla

Kukkakaalipitsa alkaa olla jo vähän vanha juttu, mutta minä olen ruvennut kokeilemaan sitä vasta nyt. Ensimmäinen kerta meni vähän mönkään ja lopputulos oli vetinen, mutta jo toinen kokeilu onnistui mukavasti. 🙂 Monitoimikoneen kanssa kukkakaalin raastaminenkin sujuu alta aikayksikön (oi ihana Braun!), joten tätä voi kyllä ruveta tekemään useamminkin. 🙂 Tällä kertaa pitsasta tuli vieläpä ihan vegeversio, mutta mikäs siinä kun parsakausi on parhaimmillaan. 🙂

Blogista löytyy myös kaksi muuta viljatonta pitsapohjareseptiä:

Pitsapohja kookosjauhoista (ei maistu kookokselta)
Oopsipohja

1004kukkakaalipohja1004kasvispitsa2 kukkakaalipitsa

Kukkakaalipitsa vihreällä parsalla ja herkkusienillä

Pellillinen

Pohja:
1 keskikokoinen kukkakaali (600-700 g)
3 kananmunaa
2 rkl psylliumia
½ dl maustamatonta heraproteiinijauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
½ tl suolaa

Tomaattikastike, ks. resepti

Täytteet:
1 parsanipun nuppuosat
2-3 keskikokoista herkkusientä
200 g vuohen- tai lampaanfetaa
2 rkl oliiviöljyä (tai esim. aurinkokuivattujen tomaattien purkin öljyä)
(1 valkosipulinkynsi murskattuna)
Mustapippuria

Irrottele kukkakaalista nuput ja raasta ne muruksi monitoimikoneella, tehosekoittimessa, tai jos olet hyvin sinnikäs niin raastinraudalla. Kukkakaalin varren voit käyttää erimerkiksi luuliemeen, sosekeittoon tai muussiin. Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi massaksi ja anna turvota noin 10 minuuttia. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla peitetylle pellille. Jos taikinaa jää yli, voit tehdä siitä pikkuleipäsiä tai minipitsoja toisella pellillä. Paista pohjaa uunissa 200 C asteessa noin 25-30 minuuttia, TAI kunnes suurin kosteus on haihtunut, pohja alkaa tuntua jämäkämmältä ja se on saanut hieman kultaista väriä (pohjan paksuus vaikuttaa). Valmista tomaattikastike ohjeiden mukaan. Huuhtele parsa ja katkaise siitä nuput, loput voi käyttää esimerkiksi piirakan täytteenä, wokissa, keitossa tai salaatissa. Siivuta herkkusienet ohuiksi viipaleiksi. Pistä parsat ja herkkusienet kulhoon, rouhi päälle mustapippuria ja lorauta öljyä, sekoita niin että öljy ja pippuri leviävät kaikkialle tasaisesti. Voit halutessasi maustaa niitä myös suolalla. Murenna feta. Levitä tomaattikastike esipaistetulle pitsapohjalle. Ripottele päälle parsat, herkkusienet ja feta. Paista uunissa 200 C asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut sopivasti.

Lisää kasvisruokia:

Avokadohummus
Brie-parsapiirakka
Chevré-parsakaalipiirakka ja yrttistä vihersalaattia
Gourmet-leipä vuohenjuustolla ja pähkinäisellä omena-sellerisalaatilla
Gruyérepiirakkaa ja pekoni-parsakaaligratiinia
Juustopiirakkaa, marinoitua parsakaalia ja mansikoita sabayonilla
Munakoiso-artisokkapitsa
Parmesaani-munakoisovuoka (melanzane alla parmagiana)
Porkkana-inkiväärisosekeitto halloumilla
Porkkanakiusaus
Pähkinäinen omena-sellerisalatti vuohenjuustolla
Sipulipiirakka
Timjami-sinihomejuustomunakas
Uunicamembert yrteillä ja valkosipulilla
Vaniljainen kukkakaalisosekeitto

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *