Kesän helpoin jälkkäri – mansikoita ja limoncelloa
Viime aikoina matkustaminen ja juhlinta (Madrid, Tallinna, valmistujaiset ja isän häät) ovat vieneet sen verran aikaa, että reseptien kirjoittelu on jäänyt vähemmälle. Ensi viikolla järjestän vielä varsinaiset valmistujaisjuhlat, mutta sen jälkeen tilanteen pitäisi tasaantua ja reseptejäkin on taas luvassa niitä kaipaaville. 😉 Lisäksi valmistujaistarjoilut tulevat syntymään tee se itse-tyylillä, joten niitäkin reseptejä on sitten tulossa jakoon. Tähän väliin kuitenkin pääsee kesän helpoin jälkkäri, joka maistuu sellaisenaan, mutta joka sopii myös esimerkiksi jäätelön, kermavaahdon tai mascarponen kaveriksi. Enää puuttuu siis vain se kesä… Voisiko se jo tulla? Onneksi tämä kesän makuinen jälkkäri tuo jotain lohtua. 😉
MANSIKOITA JA LIMONCELLOA
per annos, moninkertaista tarpeen mukaan
125 g mansikoita
2 cl limoncelloa
Tuoretta minttua
(1 ruutu tummaa suklaata, väh 70 % – ei pakollinen)
Poista mansikoista kannat ja pilko ne annosmaljaan tai tarjoilukulhoon. Lisää limoncello. Silppua haluamasi määrä tuoretta minttua ja raasta suklaa. Sekoita minttu ja suklaa mansikoiden joukkoon. Anna mansikoiden maustua jääkaapissa parin tunnin ajan (tai pidempäänkin) ennen tarjoamista. Voit sekoittaa mansikoita kerran, pari maustumisen aikana. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi kermavaahdon, kookoskermavaahdon tai jäätelön kanssa.
[…] Mansikoita ja limoncelloa […]
[…] (maidoton ja viljaton marjapiirakka) Mansikka-kookospannacotta Mansikka-raparperipiirakka Mansikoita ja limoncelloa Raparperi-inkivääribritakakku Vohvelit (lisäksi esim. lemon curdia, marja-chiahilloa ja […]