Kesäkurpitsa-tuplasuklaabrownie

Käytän keittokirjoja apuna ruoanlaitossa harvakseltaan (viimeksi taisin kirjoittaa Thomas Rode Andersenin Paleokeittokirjasta), mutta nyt minulla on lainassa äidin hyllystä Hanna Skytän FuelFood – proteiiniherkut ja välipalat-kirja. Olen nyt selaillut kirjaa läpi ja valinnut useamman kiinnostavan kuuloinen reseptin kokeiluun. Tarkoituksena olisi kirjoittaa tästä kirjasta testien jälkeen oma näkemys kirjan toimivuudesta ja sen resepteistä – eräänlainen kirja-arvostelu siis. Kirja-arvio ehtinee blogiin ensi viikolla, mutta ensimmäisestä testistä, kesäkurpitsa-tuplasuklaabrowniesta, kirjoitan kuitenkin jo nyt. 😉 Se oli helppo valinta sillä elämme juuri parasta kotimaisten kesäkurpitsoiden sesonkia. Brownie maistuikin erinomaiselta. Sen koostumus oli ihanan mehevä, joskin vähän mureneva, ja maku oli juuri sopivan suklainen. Vähän kyllä ihmettelen että onko paistettavassa leivonnaisessa juuri järkeä käyttää raakakaakaota. Sen kun pitäisi olla ravinnerikkaampaa juuri sen takia ettei sitä ole kuumennettu yli xxxx asteen…
Aikaisemmin tällä viikolla tuli leivottua myös kesäkurpitsaleipää – kannattaa tutustua siihenkin reseptiin! 😉


Viljaton kesäkurpitsaleipä

KESÄKURPITSA-TUPLASUKLAABROWNIE


100 g kesäkurpitsaa
1 dl omenasosetta (sokeroimaton, itse tehty tai kaupan)
2,5 dl lämmintä vettä
1/4 tl vaniljajauhetta
2 rkl chiansiemeniä
4 rkl sulaa kookosöljyä
1,5 dl raakakaakaojauhetta
2 dl vähärasvaista kookosjauhetta (kookosjauhoa)
½ tl suolaa
½ tl ruokasoodaa
1,5-2 dl erytritolia (ks. kommentit reseptin lopusta)
60 g raakasuklaata tai tummaa suklaata rouhittuna
(4 rkl heraproteiinijauhetta, suklaa tai vanilja)
(Steviaa maun mukaan)

Katso sovellukset ja muutokset reseptin lopusta!

Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsaraaste, omenasose, kookosöljy, lämminvesi, vanilja ja chiansiemenet keskenään ja anna turvota noin 5 minuuttia. Sekoita kuivat ainekset keskenään toisessa kulhossa ja lisää ne kesäkurpitsaseokseen sen turvottua. Taikinan kuuluu olla hyvin jämäkkää. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun neliskulmaiseen uunivuokaan (n. 20 x 30 cm). Paista uunissa 175 C asteessa 18-20 minuuttia (minulla meni liki 40 minuuttia). Tarkkaile kypsymistä, brownien kuuluu jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna brownien jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi jäätelön, raakasuklaa-pähkinämoussen tai kookoskermavaahdon kanssa. 😉 Voit halutessasi koristella brownien ripottelemalla sen päälle raakakaakaojauhetta.


Soveltamista ja muutoksia: korvasin omenasoseen lisäämällä toiset 100 g kesäkurpitsaraastetta ja pikkaisen enemmän vettä. Lisäsin myös reseptissä vapaaehtoiseksi laitetun heraproteiinijauheen, mutta turhien lisäaineiden välttelijänä minulta löytyy vain maustamatonta heraisolaattia, joka toimii kyllä hyvin leivonnassa. En myöskään käytä yleensä erytritolia, joten makeutin brownien pelkällä stevialla. Erytritolin voi myös korvata tavallisella sokerilla tai vaikka kookossokerilla jos ei halua käyttää makeutusaineita. 😉 En myöskään tiedä mitä on vähärasvainen kookosjauhe, mutta oletan sen olevan tavallista kookosjauhoa – sitä minä ainakin käytin. :p Jouduin itse myös paistamaan brownieta liki tupla-ajan kirjassa ohjeistetusta (noin 40 minuuttia), vaikka käyttämäni vuoka oli mielestäni oikean kokoinen.

Herkkuja ekstraproteiinilla Pilkettä-blogista:
Avokado-mustikka-kookossmoothie

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *