Kesäkurpitsa-siemensämpylät

Nyt kun olen taas päässyt kotikeittiöön, on ilo ryhtyä leipomaan. 🙂 Kesäkurpitsa on nyt edullista, ja kotipuutarhureilla sitä saattaa riittää ongelmaksikin asti. Herkulliset sämpylät ovat kuitenkin oiva kohde kesäkurpitsan upottamiseen. 😉

05kesakurpitsasampyla1 05kesakurpitsasampyla2 05kesakurpitsasampyla3Tämän hetken lempipäälliset: tahinia, palvikinkkua ja kananmunaa

Kesäkurpitsa-siemensämpylät

6 kananmunaa
½ dl voita, gheetä tai kookosöljyä
n. 200 g raastettua kesäkurpitsaa
2 rkl psylliumia
1 dl kookosjauhoa
½ dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
½ tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
Seesaminsiemeniä päälle

Raasta kesäkurpitsa ja nosta se siivilään valumaan. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sula rasva ja kesäkurpitsaraaste. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne munaseokseen samalla sekoittaen. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia ja muotoile siitä sitten sämpylöitä levinpaperilla peitetylle pellille kostein käsin (helpottaa tahmaisen taikinan käsittelyä). Ripottele seesaminsiemeniä sämpylöiden koristeeksi. Paista uunissa 200 ⁰C asteessa 15-20 minuuttia, kunnes sämpylät rupeavat saamaan väriä.

Muita leipäreseptejä Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemistossa. 😉

Kommentit
  1. 1

    maija sanoo

    Vive, kiitos kun jaksat postata näitä reseptejä. Monia olen ottanut käyttöön, ehdottomasti tämänkin!

  2. 3

    sanoo

    Mun sämpylät on aina porkkanasämpylöitä, vaihtelu tekisi ihan hyvää ja kesäkurpitsa on herkkua joten kokeiluun menee. Kiitos ohjeesta 🙂

    • 6.1

      eija kaunela sanoo

      kiitos ohjeesta kiva saada tämmöinen missä ei ole hiivaa kun sitä vatsa ei siedä.

      • 6.1.1

        siiri sanoo

        Eipä kestä, kiva kuulla että tuli tarpeeseen. 🙂 Itse olen leiponut hiivatta jo monta vuotta.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *