Karvasmantelia kirsikkapiirakkaan

”No nyt on kyllä hyvää piirakkaa!”
Niin mies totesi kun pääsi maistamaan kirsikkaversiota peruspiirakkareseptistäni. Kyseessä on ”perinteinen” mamman marjapiirakka viljattomana, jonka täytteeksi voi pistää liki mitä tahansa marjoja tai hedelmiä, jotka sitten peitetään kookosmaitovanukkaalla. Piirakka maistuu jokaiselle ikään katsomatta, ja sen voi valmistaa juuri niistä lempimarjoista tai hedelmistä – tai niistä mitä kotona sattuu olemaan. Kookoskaan ei maistu läpi. Pohjaan tulee kookosjauhoa, hieman psylliumia (ei pakollinen, mutta parantaa koostumusta) ja pähkinä- tai siemenjauhoa. Alunperin käytin yleensä mantelijauhoa, mutta sen voi korvata millä tahansa pähkinäjauholla, tai siemenjauholla. Esimerkiksi auringonkukansiemenet ja kurpitsansiemenet toimivat hyvin ja näin piirakasta tulee pähkinäallergikollekin sopiva. Ihan mahtava peruspiirakka siis.


Kirsikkapiirakka karvasmantelilla

Resepti on toistettu niin moneen otteeseen, että kerron tässä kirjoituksessa vain muutokset perusreseptiin – perusreseptin voi katsoa täältä. Tällä kertaa täytteinä oli anoppilasta saatuja, kivan kirpeitä kirsikoita. Herkku sai kuitenkin oman twistinsä karvasmantelista, jota lisäsin piirakan pohjaan. Karvasmanteliaromia voi lisätä muutamasta tipasta puoleen teelusikkaan – oman maun mukaan. Poistin puolesta litraa kirsikoita kivet ja levitin ne esipaistetulle piirakkapohjalle. Halutessaan ne voi asetella leikkuupinta alaspäin, mutta nyt minä vain levitin ne tasaiseksi kerrokseksi. Sitten vaan kookosmaitoseos päälle ja uuniin kypsymmään. Ja sitten herkutellaan! <3

PS. Jos tykkäät kirsikoista ja karvasmantelista, niin kurkkaa myös kirsikkafrangipanetortun resepti. 😉

Perusreseptin variaatiot:
Aprikoosipiirakka
Luumupiirakka
Mamman marjapiirakka
Mausteinen omenapiirakka
Piña colada-piirakka
Puolukkapiirakka

Ovatko lukijat ehtineet jo kehittelemään omia sovelluksiaan? 🙂

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *