Karitsanpotkia ja raparperia

Raparperi-innovaatiot saavat jatkoa. Makeiden klassikoiden sijaan innostuin raparperichutneyn myötä kokeilemaan raparperiä myös suolaisessa ruoassa. Raparperi osoittautui sopivan mausteiseen lammaspataan inkiväärin, vihreän kardemumman ja muiden voimakkaiden makujen kanssa erinomaisesti, ja taatelit pyöristivät maun ja toivat tasapainon. Kannattaa kokeilla! 🙂

09raparperiplammas

RAPARPERIKARITSANPOTKAT

1,2 kg karitsanpotkia (2-3 kpl) tai jotain muuta pataan sopivaa ruhonosaa

Mausteseos:
Suolaa
Mustapippuria
2 rkl korianterinsiemeniä
6 vihreää kardemummankotaa
2 tl kurkumaa
2 tl kanelia

Pataan:
Voita tai öljyä
1 punainen chili
4 sipulia
6 valkosipulinkynttä
Peukalonkokoinen pala inkivääriä
4-5 raparperinvartta koosta riippuen
2 dl kuivattuja, kivettömiä taateleita
1 liemikuutio
4 dl vettä tai lihalientä
Tuoretta minttua tai lehtipersiljaa viimeistelyyn

HUOM. Lihat kannattaa pistää maustumaanhyvissä ajoin, mieluusti jo edellisenä päivänä. Murskaa korianterinsiemenet ja vihreät kardemummat morttelissa. Sekoita joukkoon kurkuma ja kaneli. Hiero suolaa ja mustapippuria karitsanpotkien pintaan. Hiero päälle loput mausteseoksesta. Anna lihojen maustua jääkaapissa, jos sille on suinkin aikaan.
Ota lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen ruoanvalmistusta. Ruskista lihojen pinta pannulla. Nosta lihat pataan odottamaan. Kuori ja pilko sipuli, murskaa valkosipulinkynnet, raasta inkivääri ja hienonna chili. Kuullosta aineksia hetki lihan paistopannulla ja lisää ne sitten pataan. Huuhtele ja siivuta raparperit, lisää ne pataan. Puolita taatelit ja lisää ne pataan. Lisää vesi pannulle ja muserra liemikuutio siihen. Kiehauta neste ja irrottele paistolastalla kaikki mausteet ja maut pannulta liemeen. Kumoa liemi pataan. Voit koittaa vähän sekoittaa padan aineksia, mutta se saattaa olla haastavaa. Se käy helpommin kun pata on ehtinyt kypsyä jonkin aikaa. 😉 Kypsennä pataa ensin uunissa 200 ⁰C asteessa puoli tuntia ja laske sitten lämpötila 150 ⁰C asteeseen. Jatka kypsentämistä vielä noin 3-4 tuntia, kunnes liha irtoaa luusta. Viimeistele silputulla mintulla tai lehtipersiljalla ja tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Samankaltaisia reseptejä:
Kahvilla maustettu lampaanpotka
Marokkolaiset karitsanpotkat sahramilla ja hedelmillä
Kreikkalainen tomaatti-oliivilammas ja melitzanosalata
Lammaskoftat, minttuaioli ja pistaasi-päärynäsalaatti
Nyhtölammasta granaattiomenalla ja mintulla
Salvia-sitruunamarinoitu lampaanpaisti
Lammasta Rogan Josh ja mango-kardemummalassia

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *