Karitsan entrecôte balsamicokastikkeella ja keväinen parsasalaatti

Pääsiäisen ympärillä karitsaa oli poikkeuksellisen hyvin tarjolla, ja pitihän sitä tutustua tilaisuuden tullen uuteen ruhonosaan (kyseisestä eläimestä). Google kertoi, että entrecôte sopisi hyvin grilliin, mutta kun emme sellaista omista, päädyimme mukailemaan Mama Gastro-blogista löytynyttä haudutusreseptiä.

KARITSAN ENTRECOTE JA BALSAMICOKASTIKE

3 karitsan entrecôteta (n.900 g )
2,5 dl punaviiniä
n. 3 dl vettä
Tuppo tuoretta timjamia
1-2 tuoretta rosmariininoksaa
3 valkosipulikynttä viipaleina
4 kpl kokonaisia maustepippureita
1 laakerinlehti
(1 rkl hunajaa)
Suolaa ja mustapippuria myllystä

Balsamicokastike:
Pihvien paistoliemi
2-3 rkl balsamicoa
1-2 rkl ruokosokeria tai hunajaa

Rouhi ja hiero mustapippuria ja suolaa lihojen pintaan. Sekoita kypsennysliemen ainekset ja mausteet kattilassa ja kiehauta seos. Nostele lihat sopivan kokoiseen uunivuokaan tai pataan ja kumoa liemi lihojen päälle. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä lihoja uunissa 150 C asteessa noin kolme tuntia. Nosta valmiit lihat vuoasta leikkuulaudalle odottamaan ja siivilöi liemi kattilaan. Lisää balsamico ja ruokosokeri/hunaja ja keitä kastiketta kasaan, kunnes se on paksuuntunut. Tarkista kastikkeen maku. Siivuta karitsa ja tarjoa se kastikkeen kanssa vaihtoehtoisesti voit valella siivut balsamicokastikkeella ja paistaa pihvien pinnat pannulla tai grillissä. Nauti keväisen parsasalaatin kera!

PARSASALAATTI

1 nippu vihreää parsaa (400 g)
n. 70 g salaattisekoitusta (rucolaa, viinisuolaheinää, vuonankaalia, friseesalaattia…)
1 rs kirsikkatomaatteja (250 g)
Pecorinoa tai parmesaania lastuina
Mustapippuria
Hyvää oliiviöljyä ja balsamicoa kastikkeeksi

Poista parsoista puiset kannat ja napsi varret 2-3 cm pituisiksi pätkiksi. Keitä tai höyrytä pätkiä pari minuuttia niin että ne pehmenevät, mutteivät kypsy liikaa. Huuhtele parsat kylmällä vedellä ja anna niiden valua siivilässä. Puolita kirsikkatomaatit. Sekoita kulhossa jäähtynyt parsa, salaatti ja kirsikkatomaatit, rouhi sekoitusvaiheessa joukkoon myös hieman mustapippuria. Viimeistele salaatti pecorino-/parmesaanilastuilla ja tarjoa se hyvän oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Ihanaa! Hyvä, että tykkäsitte 🙂 Minun mielestä nimenomaan karitsan entrecote ei kyllä grilliin sovi.. Sitä voi tulla aika sitkeä..

    • 1.1

      sanoo

      Kiitos tästä suorasta mielipiteestä! Sitä mekin vähän pelättiin, ja oltiin haudutukseen enemmän kuin tyytyväisiä. 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *