Karitsan entrecôte balsamicokastikkeella ja keväinen parsasalaatti

Pääsiäisen ympärillä karitsaa oli poikkeuksellisen hyvin tarjolla, ja pitihän sitä tutustua tilaisuuden tullen uuteen ruhonosaan (kyseisestä eläimestä). Google kertoi, että entrecôte sopisi hyvin grilliin, mutta kun emme sellaista omista, päädyimme mukailemaan Mama Gastro-blogista löytynyttä haudutusreseptiä.

2104karitsanentrecote.jpg

Karitsan entrecote ja balsamicokastike

3 karitsan entrecôteta (n.900 g )
2,5 dl punaviiniä
n. 3 dl vettä
Tuppo tuoretta timjamia
1-2 tuoretta rosmariininoksaa
3 valkosipulikynttä viipaleina
4 kpl kokonaisia maustepippureita
1 laakerinlehti
(1 rkl hunajaa)
Suolaa ja mustapippuria myllystä

Balsamicokastike:
Pihvien paistoliemi
2-3 rkl balsamicoa
1-2 rkl ruokosokeria tai hunajaa

Rouhi ja hiero mustapippuria ja suolaa lihojen pintaan. Sekoita kypsennysliemen ainekset ja mausteet kattilassa ja kiehauta seos. Nostele lihat sopivan kokoiseen uunivuokaan tai pataan ja kumoa liemi lihojen päälle. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä lihoja uunissa 150 C asteessa noin kolme tuntia. Nosta valmiit lihat vuoasta leikkuulaudalle odottamaan ja siivilöi liemi kattilaan. Lisää balsamico ja ruokosokeri/hunaja ja keitä kastiketta kasaan, kunnes se on paksuuntunut. Tarkista kastikkeen maku. Siivuta karitsa ja tarjoa se kastikkeen kanssa vaihtoehtoisesti voit valella siivut balsamicokastikkeella ja paistaa pihvien pinnat pannulla tai grillissä. Nauti keväisen parsasalaatin kera!

2104parsasalaatti.jpg

Parsasalaatti

1 nippu vihreää parsaa (400 g)
n. 70 g salaattisekoitusta (rucolaa, viinisuolaheinää, vuonankaalia, friseesalaattia…)
1 rs kirsikkatomaatteja (250 g)
Pecorinoa tai parmesaania lastuina
Mustapippuria
Hyvää oliiviöljyä ja balsamicoa kastikkeeksi

Poista parsoista puiset kannat ja napsi varret 2-3 cm pituisiksi pätkiksi. Keitä tai höyrytä pätkiä pari minuuttia niin että ne pehmenevät, mutteivät kypsy liikaa. Huuhtele parsat kylmällä vedellä ja anna niiden valua siivilässä. Puolita kirsikkatomaatit. Sekoita kulhossa jäähtynyt parsa, salaatti ja kirsikkatomaatit, rouhi sekoitusvaiheessa joukkoon myös hieman mustapippuria. Viimeistele salaatti pecorino-/parmesaanilastuilla ja tarjoa se hyvän oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kommentit (8)
  1. Kolme menua pääsiäiseen – helppo, hieno ja harras - Pilkettä
    7.4.2017, 17:32

    […] ja lammasreseptejä: Kahvilla maustettua lampaanpotkaa Karitsaa kardemumma-kookoskastikkeessa Karitsan entrecote balsamicokastikkeella Karitsan paahtopaistia ja kanttarellimuhennosta Karitsan paahtopaistia ja pinaatti-sienimuhennosta […]

  2. Kolme menua pääsiäiseen – helppo, hieno ja harras - Pilkettä
    7.4.2017, 17:32

    […] ja lammasreseptejä: Kahvilla maustettua lampaanpotkaa Karitsaa kardemumma-kookoskastikkeessa Karitsan entrecote balsamicokastikkeella Karitsan paahtopaistia ja kanttarellimuhennosta Karitsan paahtopaistia ja pinaatti-sienimuhennosta […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *