Karitsaa illallisella

Tarjosimme eilen ystävillemme illallista. Pääruoaksi päätimme tarjota karitsan paahtopaistia ja kermaista valkosipuli-rosmariinikastiketta. Teimme sitä myös pääsiäisenä, ja se oli kerrassaan erinomaista, liha suorastaan suli suussa. Myös lanttulohkot ovat luottovalinta, niitä on syöty mm. hevosen ulkofileen ja pekoniin käärityn possun kaverina.

Illan menu:

25karitsa
Karitsan paahtopaistia kermaisella valkosipuli-rosmariinikastikkeella, lanttulohkoja ja vihersalaattia

Liha oli jälleen erittäin mureaa. Jouduimme hieman odottelemaan vieraita ja liha kypsyi medium +:ksi (minulle saa olla vielä vähän punaisempi), mutta oli TODELLA pehmeää ja mureaa. Julistaudun kohta karitsafaniksi. Se on kyllä hyvää lihaa. Lanttulohkotkin maistuivat jopa vieraalle, joka ei yleensä pidä lantusta. 🙂 Lanttulohkojen sekaan lisäsimme tällä kertaa myös tuoreen rosmariinin oksia. Tuoretta rosmariinia käytin myös lihan marinointiin ja kastikkeen valmistamiseen. Vihersalaatiksi halusin tällaisen sekoituksen, sillä se oli sekä esteettisesti miellyttävä, että maukas. Ruoan kanssa tarjoamamme punaviini maistui, mutta karitsan kaveriksi kannattaa kyllä ottaa Châteauneuf-du-Pape Domaine Juliette Avril, jota joimme viimeksi karitsan paahtopaistin kanssa. Illallista oli kiva tarjota, ja tämä menu oli varsin helposti valmistettu. Seura oli mahtavaa, ja ilta todella mukava, kiitos kaikille. 🙂

Reseptit:

KARITSAN PAAHTOPAISTI JA KERMAINEN VALKOSIPULI-ROSMARIINIKASTIKE

LANTTULOHKOT

JUHLAVAMPI VIHERSALAATTI

Punamangoldia
Babypinaattia
Rucolaa

Tarjoa salaatinkastikkeeksi oliiviöljyä ja valkoviinietikkaa tai balsamicoa.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *