Kaksi raikasta ja helppoa lohireseptiä

Viime viikonloppuna opeteltiin ankanpaistamisen lisäksi muutakin uutta, nimittäin lohen valmistamista. Mainitsinkin Helppo ja herkullinen pinaatti-parmesaanilohi-postauksessani opettelevani vasta kalanvalmistamista, mutta nyt iskin luun kurkkuun poikaystävällenikin kysyin voisiko hän tehdä kalaa lauantailounaaksi. Mies meni aluksi vähän vaikeaksi kun haaste iskettiin hänelle niin yllättäen. Laitoin hänelle nopeasti oman kalareseptimuistilistani. Kaikissa tuntui olevan jotain tuskastuttavaa, mutta lopulta hän päätyi Yhteishyvän omena-piparjuuritsatsikin kanssa tarjottavaan paistettuun loheen. Ajatus tsatsikistakin oli aluksi työläs, kun sitäkään ei ollut tullut tehtyä koskaan aiemmin. Onneksi perustsatsikia oli kuitenkin tehty juuri pääsiäisenä nyhtölampaan kanssa, joten joku mielikuva löytyi… Lounas oli  menestys. Ensikertalaisen kalanvalmistus ja tsatsiki onnistuivat erinomaisesti, ja todistivat ettei uutta kannata pelätä. Ateria oli niin herkullinen, että uskoisin syövämme tulevaisuudessa kalaa useamminkin. 😉 Turhaa aikaakaan hommaan ei tuhraantunut. Lisäksi saimme ostamastamme lohifileestä seuraavanakin päivänä herkkuaterian. Opimme siis kerralla kaksi uutta, herkullista ja helppoa kalareseptiä.

29tsatsikilohi
Paistettua lohta, omena-piparjuuritsatsikia ja salaattia

OMENA-PIPARJUURITSATSIKI

1 hapan omena
½ kurkku
1 limetin mehu
2 valkosipulinkynttä
2 dl turkkilaista jogurttia
1-2 tl piparjuuritahnaa
Suolaa
Mustapippuria

Raasta omena ja kurkku.Nosta raasteet siivilään valumaan n. 10 minuutiksi. Purista päälle limemehu ja anna raasteiden valua siivilässä vielä hetki. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja anna kastikkeen maustua viileässä ennen tarjoilua.

29sitruunalohi1

SITRUUNALOHI

600 g lohifileetä
150 g creme fraichea
½ sitruunanmehu
Sitruunapippuria tai mustapippuria
Suolaa

Nosta lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Sekoita creme fraiche ja sitruunamehu keskenään, mausta seos suolalla ja pippurilla ja levitä se fileen päälle. Kypsennä lohta uunissa 200 ⁰C asteessa noin 25-30 minuuttia. Tarjoa haluamiesi kasvislisukkeiden kera.

Minä itseasiassa  hieroin lohen pintaan suolaa jo hieman aamulla päivänä jolloin lohi valmistettiin lounaaksi ja laitoin sitten vähemmän suolaa kuorrutteeseen. Kumpikin tapa toimii.

29sitruunalohi229sitruunalohi3

Lisää kalareseptejä:
Intialaista lohta, parsakaalia ja aiolia
Kardemummalohi
Kookos-lohicurry
Korianterilohi
Kylmäsavulohi-lehtikaalisalaatti tahinikastikkeella
Pinaattinen kookos-kalapata ajvarilla
Pinaatti-parmesaanilohi
Rapujuhlat
Skagenröra
Tapenadelohi
Tapenadelohi 2
Vuohenjuustolohi

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *