Kakku meni pieleen? Tehdään cake popseja!

Olipa kerran kakku, joka ei pysynyt kasassa. Kakku maistui kerrassaan mainiolta, mutta se lässähti pahasti jo uunissa, ja valmiina se mureni käsiin. Voihan sitä kakkumurua lusikoida suuhun suoraan purkistakin, mutta uuden elämän maultaan hyvä, muodoltaan ei-niin-hyvä kakku saa cake popseissa eli kakkutikkareissa! Kakkutikkareihin voi käyttää myös esimerkiksi muffinsseja, tai täysin muotovalioitakin leivonnaisia. 😉

Cake popseista yritettiin mielestäni tehdä macaronien kaltaista ”juttua” 2012, mutta ne eivät koskaan saavuttaneet samaa suosiota. Ajattelin kakkutikkarien olevan siis jokseenkin last season, mutta mitä vielä! Rapea suklaakuori ja pehmeä sisus – näihinhän tulee himo! Parempaa hävikistä herkuksi-reseptiä saa hakea, ja minähän en opiskelijana (enkä sitten tulevaisuudessakaan) haaskaa mitään. Cake popsit ovat kyllä varma bilehitti, kun vaan jaksaa vähän väkertää. 🙂 Bileiden lisäksi cake popsit voisivat olla myös hauskaa brunssitarjottavaa!

Tarvittavan tuorejuuston määrä vaihtelee kakun kuivuudesta riippuen, mutta karkea arvioni olisi 2:1 kakkua tuorejuustoon verrattuna, eli esim. 100 g kakkua ja 50 g tuorejuustoa. Aloita pienemmällä määrällä tuorejuustoa, ja lisää tarvittaessa kunnes koostumus pysyy hyvin kasassa, mutta massa ei ole liian kosteaa. Minä käytin näihin tikkareihin murenevaista suklaakakkua (kaikki ei aina suju minunkaan keittiössäni). Kakku maistui hyvältä sellaisenaankin, ja toimi cake popseissa tuorejuuston kanssa erinomaisesti. Käyttämäni tikut olivat oikein cake pops-tikkuja, joita olin tuonut Hollannista. Hollantilaiset ovat hyvin sokerinhimoista kansaa, ja sieltä löytyi leivontatarvikkeita yms. joka lähtöön. Cake pops-rauta löytyi joka kaupasta.

CAKE POPS / KAKKUTIKKARIT
20 kappaletta

n. 200 g kakkua
n. 100 g tuorejuustoa
150 g tummaa suklaata (väh. 70 %)
Sopivia tikkuja
Koristeita (esim. suklaa- tai pähkinärouhetta, kaakaonibsejä, kookoshiutaleita, nonparelleja)

Murenna kakku kulhoon. Lisää vaikkapa puolet tuorejuustosta ja sekoita massa tasaiseksi haarukalla. Lisää tuorejuustoa kunnes koostumus on sopiva – massa on tasaista ja pysyy kassassa, muttei liian kosteaa. Pyörittele massasta sileitä palloja käsin. Nosta pallot lautaselle, ja siirrä ne jääkaappiin vähintään vartiksi. Sulata muutama ruutu suklaata (n. 20 g). Kasta tikun pää suklaassa ja työnnä se kakkupalleron keskelle. Tee näin kaikille palleroille ja nosta tikkarit jääkaappiin puoleksi tunniksi (tai lyhyemmäksi ajaksi pakastimeen). Sulata loput suklaasta kapeassa astiassa. Dippaa pallerot sulaan suklaaseen. Nosta pallo suklaasta ja pyörittele tikkua hetken aikaa käsissäsi niin että suklaa leviää tasaisesti pallon ympärille ja alkaa jähmettyä. Halutessasi voit ripotella pallojen päälle koristeita suklaan ollessa vielä sulaa. Tökkää tikku pystyyn johonkin sopivaan alustaan (esim. styroxlevy on kätevä, mutta myös esim. matalareunainen, tarpeeksi raskas lasi/muki/purkki toimii) ja anna kuorrutteen kovettua jääkaapissa.

Ai niin, ja hyvää ystävänpäivää kaikille! 🙂

treeni-ja-ravinto gluteeniton reseptit hiilihydraatit
Kommentit (11)
  1. Konjakkitryffeleitä ja vinkki ruokalahjojen paketointiin - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 18:46

    […] BountytCake pops (kakkutikkarit) Carob-kookoskonvehditChocolate Chip Cookie Dough Cookies Doughy Mint Chocolate Chip Cookies Hedelmäbrandytryffelit (kirsikkapálinkatryffelit) Kahvi-glögitryffelit Kakkutikkarit (cake pops) Kermalikööritryffelit Konjakkitryffelit Kookoskeot Lakritsi-kookoskeot Paahdetut kanelimantelit Piparikookoskeot Piparkakkutryffelit Piparkakut Punaviinitryffelit Raakasuklaa Raaka kirsikkavalkosuklaaRaaka valkosuklaa Raaka valkosuklaa kirsikoilla ja kaakaonibseillä Rouheiset kaakao-kookoskeksitViskitryffelit […]

  2. Lakritsi-kookoskeot - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 17:29

    […] pikkuherkkuja: Cake pops – kakkutikkarit Chocolate Chip Cookie Dough Cookies – taikinaiset suklaahippukeksit Doughy Mint Chocolate […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *