Kahden raaka-aineen proteiinileipäset

Jaa-a, mihinkäs sitä ruksi pannaan kun mies tulee pyytämään minulta leipää? Poikaystäväni syö meillä hyvin harvoin leipää, vaikka minulla on yleensä aina jotain viljatonta leipää vähintään pakkasessa. Jokin teki kuitenkin tällä viikolla leipomistani proteiinileipäsistä poikkeuksellisen kiinnostavia ja miehenkin piti päästä maistamaan. Kyseessä on siis maailman yksinkertaisin leipäresepti, joka syntyy mausteita lukuunottamatta kahdesta raaka-aineesta: kananmunista ja proteiinijauheesta. Proteiinijauhe toimii itseasiassa leivonnassa varsin hyvin ja tuo nimensä mukaisesti leivonnaisiin ekstraproteiiniä. Itse olen käyttänyt sitä mm. sämpylöissä, pullissa, pannareissa ja jopa mustikkajuustokakussa. 😉 Proteiinileipästen maku on hyvä ja koostumus on mukavan pehmeä, kuohkea ja hyvin kasassa pysyvä – erinomainen päällisten kuljetusalusta! Ainoa miinus näissä leipäsissä on se, että ne muuttuvat jääkaapissa hieman tahmeiksi. Halutessaan leipien väliin voikin varastointivaiheessa pistää  hieman leivinpaperia. 😉

28proteiinileipanen1

28proteiinileipanen2
Proteiinileipänen maksamakkaralla ja kurkulla

PROTEIINILEIPÄSET
6-8 kappaletta

4 kananmunaa
3/4 dl maustamatonta heraproteiinijauhetta (esim. tätä)
Suolaa
Kuivattuja yrttejä (esim. basilika)
Valkosipulijauhetta

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset jäykäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon varovasti proteiinijauhe ja mausteet. Riko keltuaisten rakenne ja kääntele ne valkuaisseokseen esimerkiksi käsivispilän avulla. Älä vatkaa liikaa jotta kuohkeus säilyy. Öljyä leivinpaperi ja nostele vaahdosta lusikalla sille sopivan kokoisia kekoja. Jätä leipästen väliin tarpeeksi tilaa siltä varalta että ne hieman leviävät uunissa. Paista leipiä uunissa 150 ⁰C asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes keot ovat kauniin värisiä. Nauti lempipäällisilläsi!

Lisää leipäreseptejä Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemistosta. 😉

28proteiinileipanen3

 

Kommentit
  1. 1

    Marika sanoo

    Taas yksi ohje joka pitää ottaa heti huomenna kokeiluun. Kotona kun on aina maustamtonta protskujauhetta ja kananmunia. Teillä ei taida maksamakkarapaketti kestää kauaa 😉 No ei meilläkään 😀 kun pitää laittaa vähintään 2 viipaletta leivän päälle.

  2. 2

    sanoo

    Haha, enpä ole koskaan väittänyt syöväni vähää. 😀
    Respeti on tosiaan helppo ja nopea, ja syntyi juuri sillä "mitä kaapissa on"-mentaliteetilla. Ei tarvi paljoa kauppareissua sitä varten suunnitella. 😉

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *