Juustoinen hamppu-auringonkukansiemenleipä

Tämän reseptin pohjana käytin kunnon paahtoleivän reseptiä. Se on yksi blogini suosituimmista resepteistä eikä syyttä. 😉 Kunnon paahtoleipä ja  helppo, vaalea paahtoleipä ovat erinomaset perusvaihtoehdot, mutta nyt teki mieli siementen makua. Tutustuin hampunsiemeniin tehdessäni hampunsiemenlevitettä hasselpähkinäleivän kaveriksi. Hampunsiemenet tuovat leipään oman kivan pähkinäisen arominsa ja kuorista tulee pikkaisen suutuntumaa, ja juustohan tekee mistä tahansa herkullista. Juustoinen hamppu-auringonkukansiemenleipä pitää nälkää TODELLA hyvin. Siinä onkin runsaasti kaikkea, pitkään kylläisyyttä pitävää – kuitua, proteiinia ja rasvaa. Munat, juusto ja siemenet tekevät lopputuloksesta hyvin ruokaisan. Erinomainen aamiainen kun tietää ettei lounasta ole luvassa aivan heti!

Lisää siemenleipiä:
Saksanpähkinä-pellavansiemenleipä
Siemennäkkäri
Siemennäkkäri vol 2.
+Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemisto

24hamppuleipa3

24hamppuleipa2

JUUSTOINEN HAMPPU-AURINGONKUKANSIEMENLEIPÄ

9 kananmunaa
1,5 dl kuorellisia hampunsiemeniä
2,5 dl auringonkukansiemeniä
1,5 dl pofiberiä
3 rkl psylliumia
250 g juustoa raastettuna (n. 5 dl)
1 rkl leivinjauhetta
Suolaa
Voita tai öljyä vuokaan

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa siemenet tehosekoittimeen ja aja ne tasaiseksi jauhoksi. Älä sekoita liian pitkään jottei öljyt ala erottua siemenistä. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää joukkoon juustoraaste. Lisää seos munavaahtoon. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia ja kumoa se sitten voideltuun leipävuokaan. Paista leipää uunissa 175 ⁰C asteessa 45-50 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

24hamppuleipa1

24hamppuleipa4Pari tällaista, niin ei yllätä nälkä vähään aikaan 😉

Loppuun vielä juustonpakastusvinkki:
Lähikaupassa silmiini osui tarjouslapulla varustettu kilon köntti jo valmiiksi edullista kermajuustoa. Pidän yleensä voimakkaammista juustoista, mutta eihän tuollaisen ohi voi kävellä! Peruskermajuusto on oivallista raaka-ainetta moniin juttuihin, joten päätin jättää juustosta pienen palan leivänpäälliskäyttöön ja pakastaa lopun  juuston sopivan kokoisina paloina ruoanlaittotarkoituksiin. Juusto tosiaan kestää hyvin pakastamista, ja etenkin jos ruoanlaitossa pakastamisesta ei ole mitään haittaa. Hyviä juustonkäyttökohteita ovat esimerkiksi paahtoleipä, suolainen tai makea pannukakku, pitsat ja piirakat.
250 g pala paahtista varten, 150 g pannariin ja 100-150 g piirakan tai pitsan päälle – tai maun mukaan enemmänkin. 😉

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Isommista marketeista (esim. Cittari) ainakin, gluteenittomien tuotteiden hyllystä. Itselläni on ollut käytössä Semperin punapohjainen pahvipakkaus. 😉

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *