Juustoesittelyt

Juustot ovat yksi intohimoistani, vaikka nykyiseen ruokavaliooni kuuluu maitotuotteista lähinnä voi. Olen työskennellyt useamman vuoden juustotiskillä, ja siellä syntynyt rakkaus juustoihin on ja pysyy. Nykyään juustot on varattu lähinnä erityisiin herkkuhetkiin. Kirjoittelen erikoisemmista juustoista aina silloin tällöin esittelyjä muita juustonystäviä varten. 😉

VALKO- JA PUNAHOMEJUUSTOT
Brebirousse d’Argental (Ranska)
Brugge Dentelle (Belgia)
Castello Golden (Tanska)
Castello White with Truffel (Tanska)
Delicé de Bourgogne (Ranska)
Epoisses de Bourgogne (Ranska)
Fiocchi di Latte (Italia)
Langres (Ranska)
Le Brebiou (ks. uusinta) (Ranska)
Le Délice de Bourgogne (Ranska)
Le Pavé (Ranska)
Metsuri (Suomi)
Mont d’Or (Ranska)
Neufchâtel (Ranska)
PunaHeidi (Suomi)
Saint Albray (Ranska)
Väinö (Suomi)
SINIHOMEJUUSTOT
Fourme d’Ambert (Ranska)
Gorgonzola (Italia)
Regina Blu (Saksa)
Roquefort (Ranska) (ks. Roquefort & Samos Nectar)
Saint Agur (Ranska)
Stilton (Iso-Britannia)
PEHMEÄT JUUSTOT
Epoisses de Bourgogne (Ranska)
Limburger (Belgia/Saksa)
Taleggio (Italia)
PUOLIKOVAT JA KOVAT JUUSTOT
Brugge Broodje Apero with fenugreek & mustard (Belgia)
Chimay-olutjuusto (Belgia)
Comté (Ranska) (ks. Broileria comté-rakuunakastikkeessa)
Gamonéu (Espanja)
Gruyére (kts. myös Gruyérepiirakan uusinta sekä rapujuhlat)  (Sveitsi)
Kärtner Rahmlaib (Itävalta)
Limburger (Belgia)
Manchego (Espanja)
Mes-juusto (Norja)
Morbier-tuhkaraitajuusto (Ranska)
Oltermanni Cheddar (Suomi)
Parrano Robusto-gouda (Hollanti)
Passendale (Belgia)
Prima Donna maturo-pitkään kypsytetty gouda (Hollanti)
San Mauricio-tryffelijuusto (Espanja)
Shamppanjalla maustettu vuohengouda (Hollanti)
Vuohen maasdammer (Hollanti)
Vuohen Gruyére (Suomi)
Vuohen Vuoristo (Suomi)
Wasabigouda (Hollanti)
Wensleydale (Iso-Britannia)
Päivitetty 13.10.16