Juopunut häränhäntäragù

Hyvää alkanutta elokuuta kaikille! 🙂
Näin kesäevakkona poissa omasta keittiöstä reseptit ovat jääneet vähän vähemmälle (ulkonasyömis- ja sosiaalipostaukset ovat sen sijaan yleistyneet), mutta nyt on jaettavaa keittiön puolelta. Opettelin taas uutta ruoasta ja raaka-aineista, kun kaupan lihatiskiltä tarttui mukaan kilo häränhäntiä…  😉 Luullisen lihan kanssa avainsana on aika ja harras kypsentäminen, ja niillä keinoilla yksinkertaisista raaka-aineista syntyikin todellista herkkua. Tästä tuli ehdottomasti uusi herkkuruokani. Liha mureni pataan suussa sulavan pehmeäksi ja häntien rasva suli mukavasti padan joukkoon lisämakua tuoden. Ei mitään sitkeitä kohtia tai kalvoja missään jos joku ennakkoluuloinen (ehkä minä) tätä pelkäsi. Luistakin saa aina omat lisäarominsa keitokseen, sitä ei liemikuutiolla korvata. 🙂

Siiri tutustuu raaka-aineisiin:
Vasikan picanhapaisti yrteillä ja valkosipulilla
Routapaisti, paleobéarnaise ja juuresmuussi
Ankkaan tutustumista, portviiniä ja suklaata
Kulta, ostin joulukinkun
Helppo ja herkullinen pinaatti-parmesaanilohi
Paahtopaistia ja hasselbackan piparipunajuuria
Illallisten riemuvoitto: osso buccoa ja gremolataa

Vähän pitää vielä pahoitella kuvien puolesta. Blogini ei yleensäkään briljeeraa laadukkailla kuvillaan, mutta tällä kertaa asiaan panostettiin vielä vähemmän. Ruoan valmistuessa syömään oli jo niin kova kiire, etten malttanut ottaa teräviä kuvia, ja uusintakuvat tuliotettua työpaikan lounastauolla, missä olot eivät myöskään ole kaikista kuvauksellisimmat. Häränhäntäragun ulkonäkö ei itsessäkään helpota asiaa. 😛 Ja voi kun olisin edes älynnyt kuvata ne hienot hännät! Ruoka itsessään oli kuitenkin niin hyvää, että resepti ansaitsee päästä ihmisten ilmoille kuvatilanteesta huolimatta.

01haranhantaragu

JUOPUNUT HÄRÄNHÄNTÄRAGÚ
3-4 annosta

1 kg häränhäntiä
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
Pala juuriselleriä
Pala palsternakkaa
1-2 porkkanaa
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1 tlk (70 g) tomaattipyrettä
3 dl punaviiniä
2 laakerinlehteä
Kuivattuja yrttejä (timjami, rosmariini, basilika, oregano)
Mustapippuria
Suolaa
Oliivi- tai kookosöljyä ruskistamiseen

Mausta häränhännät suolalla ja pippurilla ja ruskista niihin pinta pannulla tai padassa. Pilko sipulit ja juurekset ja lisää ne pataan.  Hautaa häränhännät juuresten keskelle. Lisää tomaattimurska, pyre, mausteet ja punaviini. Sekoita ainekset keskenään ja kiehauta pata. Laske lämpöä ja anna muhia liedellä miedolla lämmöllä noin 5 tuntia tai kunnes liha irtoaa luusta.
Nosta häntäpalat liemestä lautaselle jäähtymään hetkeksi. Riivi liha irti luista kahden haarukan ja käsien avulla. Siirrä lihat takaisin pataan, sekoita ja tarjoa haluamiesi lisukkeiden kera.
Luista voi jatkaa vielä luuliemen keittelyä. 😉

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (10)
  1. Limemarinoitu flank steak uunissa | Pilkettä
    28.4.2015, 11:19

    […] kirjoituksia eri ruhonosiin tutustumisesta: Häränribsit aasialaisittain Juopunut häränhäntäragú Mureaa karitsanpotka, amaronea ja tryffeleitä Vasikan picanhapaisti yrteillä ja […]

  2. Marokkolaiset karitsanpotkat sahramilla ja hedelmillä | Pilkettä
    3.4.2015, 13:47

    […] herkkupaloja luullisesta lihasta: Häränribsit aasialaisittain Juopunut häränhäntäragú Karitsanpotkaa punaviinissä Osso buccoa ja gremolataa Osso bucco […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *